Høstrapport fra ungdomsfotballen

Ved siden av A-lagets høstjakt etter en plass i neste års OBOS-liga, så har Asker Fotball sine ungdomsspillere og ungdomslag, gjort en fin sesong.

Høstrapport fra ungdomsfotballen

Ved siden av A-lagets høstjakt etter en plass i neste års OBOS-liga, så har Asker Fotball sine ungdomsspillere og ungdomslag, gjort en fin sesong. Flere av våre spillere får regelmessig prøve seg på høyere nivå og gjør sine saker bra. Noen spillere har representert klubben på både kretslag og Landslagsskolen, og andre har vært invitert til både trening og kamp med våre elitekonkurrenter. Sesongen 2017 ser ut å kunne bli den beste sesongen for Asker Fotball på mange år, dersom vi ser til lagenes resultater.

Asker Fotballs grunnfilosofi bygger på individuell spillerutvikling der spillerne er i hovedfokus, der LAGET fortsatt er viktig, men der lagets resultater kommer i andre hånd. Dette er helt i henhold til NFFs planer for hvordan man best utvikler gode fotballspillere. Vi lar de spillerne som er kommet lengst i utviklingen få trene og spille kamper med eldre årganger. Vi flytter også spillere regelmessig fra breddegruppene til satsingsgruppene for å få prøve seg. Det har vi mange eksempler på, både gjennom årets sesong og tidligere sesonger. Poenget med god hospitering er blant annet å la spillerne få utfordre seg selv og være nødt til å yte maks i treningshverdagen. Det mener vi har en positiv innvirkning på utvikling. Vi er samtidig opptatt av at laget i hver enkelt årgang fungerer bra og at de kan konkurrere på et høyt nivå. 

Dette er en vanskelig balansegang som stort sett har fungert bra. Vi ser at vårt breddetilbud har forbedringspotensiale, og til neste sesong så er planen å heve kvaliteten og gi et enda bedre tilbud. Vi har hatt noen utfordringer gjennom sesongen, men så helsvart som det av og til blir fremstilt er det ikke. 

Slik er ståa resultatmessig akkurat nå:

Askers 2004-årgang, G13, er en stor gruppe. For mange er dette første gang de representerer Asker Fotball etter mange år i barnefotballen i Asker Skiklubb. Noen spilte mot 13-åringer allerede i fjor gjennom vårt Akademitilbud. Vi ser at godt organisert trening i tidlig alder gir gode resultater. De fleste av spillerne i Asker G13-1 og 2 fikk prøve seg mot tøffere motstand gjennom spill med fjorårets Akademilag. Lag 1 har under høsten blitt seriemestere og er klare for finale i kretsmesterskapet etter at de slo Lyn i semifinalen. Lag 2 ligger på øvre halvdel i sin 2. divisjonsavdeling. Noen lag har helt klart hatt en tøff sesong og her tar klubben grep for heve både tilbud og kvalitet til neste sesong. Det er viktig at gleden med å spille fotball er tilstede, selv om ikke alle ønsker å legge ned like mye tid på fotballen. Vårt breddetilbud består av lagene 13-3 som har spilt i 2.divisjon og G13-7 og 8 som har spilt i 3.divisjon. Tre av lagene i 13-årsseriene, G13-4, G13-5 og G13-6 er våre Akademilag og her spiller gutter og jenter født i 2005 og 2006. Gjennom våren hadde lagene en bratt læringskurve, men i løpet av høsten har kampene vært jevne og gitt god spillerutvikling. 

2003-årgangen. Asker G14-1 er seriemestere og er klare for semifinale i kretsmesterskapet. Laget vant også en sterk seier i Adidas Cup (uoffisielt NM for yngre) i løpet av høsten. G 14-2 og G14-3 ligger helt i toppen av sine 2.div-avdelinger. G14-4 og 5 er våre breddelag og de har gjennomført en fin sesong i sine respektive 3.divisjonsavdelinger.  

2002-årgangen. Asker G15-1 er inne i sluttspurten av en spennende kvalik til neste års Interkrets. Akkurat nå ligger man på 6.plass, men har store sjanser til å passere det trange nåløyet. Her trenger man å komme blant de fem beste for å være kvalifisert. Kvaliken blir avgjort i siste runde, der Asker trenger å vinne mot Skeid . G15-4 som er vårt breddelag har gjort en fin sesong og ligger foreløpig på en plass midt i tabellen i 3.divisjon.

2001-årgangen. Asker G16-1 er siden lenge klare seriemestere og skal spille kretsfinalen 29. oktober kl 12.30 på Ekeberg. I finalen venter Røa. G16-2 har hatt relativt få spillere, men resultatmessig har de gjort en fin sesong. Laget havnet på en plass midt i tabellen i sin divisjon.

G19/Rekrutt: Vårt juniorlag består i år i all hovedsak av førsteårsjuniorer og resultatene svinger som ventet. Flotte seire med bra spill følges av sure tap. Fjorårets kretsmestere for G16 har fått oppleve at overgangen til juniorspill er stor, selv i 1.divisjon. Laget ligger på 6.plass før siste seriekamp på torsdag. Foran sesongen 2017 valgte klubben å danne en egen rekruttstall med de spillerne som er kommet lengst i utviklingen. De har spilt sammen med A-lagsspillerne i 4.divisjon. Her har man gjort det bra og laget havnet på en fin 3.plass. Junior 2-laget som er vårt breddelag, havnet på en plass midt i tabellen i 3.divisjon. Dessverre klarte mange av konkurrentene ikke å fullføre sesongen. Jr-2 har utover sesongen blitt en stor og stabil treningsgruppe.

Magnus Jansson

Utviklingsansvarlig/Spillerutvikler

 

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift