Avsluttet sesongen med stil

Asker gjorde jobben, viste klasse og rundet av 2017-sesongen på en imponerende måte mot Kjelsås.

Siste serierunde. Uavhengig av tabellplassering er det alltid litt vemodig. For det er en tom følelse man sitter igjen med etter at kampleder blåste av og markerte at nok var nok for 2017-sesongen. Kvalikplass eller ei, Asker takket av 2017-sesongen med en super forestilling. For Asker rundet av sesongen med en sterk prestasjon, mye god fotball, og fikk vist hva som bor i dette unge laget. 

Og det er imponerende med tanke på forutsetningene foran kampen og rammen rundt sesongens siste kamp. Nest siste runde gav ingen avklaring vedrørende den viktige andreplassen som gir kvalikspill. Realiteten var at mye skulle gå Askers vei om det skulle holde helt inn. Før dagens oppgjør befant Asker seg på fjerdeplass, á poeng med Raufoss og to poeng bak Alta på kvalikplassen. Med tanke på at Askers målforskjell var dårligst av de tre opprykkskandidatene var forutsetningene foran oppgjøret mot Kjelsås at Asker måtte vinne. Samtidig måtte Raufoss tape poeng bortemot Nybergsund/Trysil og Alta tape hjemme mot Skeid. Skulle det bli uavgjort i sistnevnte kamp måtte Asker vinne med hele åtte mål. Det var med andre ord håp i hengende snøre. 

Og det var nære på å gå Askers vei.

Lørdag ettermiddag tok det litt tid før Asker kom igang mot Kjelsås. Ikke mange minuttene var spilt før burvokter Andreas Vedeler måtte hente frem to mesterlige redninger på like mange 100%-sjanser for Kjelsås. Det kunne fort ha stått både 0-1 og 0-2 til bortelaget hadde det ikke vært for Vedelers prestasjoner. 

Asker kom til sin første målsjanse etter vel ti minutter spilt, da Tomasz Sokolowski fikk avsluttet med hodet fra nært holdt etter et flott innlegg fra Nicklas Raaholt. En god Asker-periode fulgte, med et halvt dusin hjørnespark og ditto antall halvsjanser. 

Men de hvite og svarte fikk ingenting gratis, for gjestene fra Kjelsås stilte opp med voldsom fysikk, løpskraft og knallhardt duellspill. Dette preget lenge omgangen.

Etter 36 minutter fikk Papa Sow en enorm mulighet, og i det påfølgende angrepet lå ballen i nettet. Et skudd fra Stian Solberg havnet til slutt i beina på Knut Ahlander, som satte inn 1-0. Håpet om kvalikplass ble tent, og scoringen varmet godt for småkalde tilskuere. 

Ledelsen skulle dog ikke holde inn til pause. Rett før pause stoppet Papa Sow en overgangsmulighet i midtsirkelen, fløyteblåseren luftet kortstokken, og på det påfølgende frisparket satte Kjelsås inn utligningen. 

Etter pause fikk Asker tidlig kampen inn i sitt spor. I jakten på mål og tre poeng ble Demba Traore slengt inn på. Det var klart for Demba-time. 


Demba-time etter 57 minutter mot Kjelsås. Her fra kampen mot Raufoss tidligere i år. 

Tre minutter tok det fra han vekslet med Stian Solberg på sidelinjen til ballen lå i nettet. Traore gjorde 2-1, og håpet om kvalikplass var tent på ny. Rapporter kom inn om at Nybergsund/Trysil for øyeblikket holdt Raufoss til uavgjort og at Alta lå under mot Skeid. Pulsen blant de som fulgte kampen fra sidelinjen var nok noen hakk over de som gjorde opp om poengene på banen. For noen var den nok på vei inn i rød sone. Nervepirrende er ikke beskrivende nok. 

Og spennende var det en stund på Føyka også. Kjelsås hadde noen farligheter utover i omgangen, og kampen sto en stund på vippen. Etterhvert var det liten tvil om hvor poengene skulle ende. Asker tok fullstendig over og vartet opp med flotte kombinasjoner og godt angrepspill, og målsjansene kom på løpende bånd. Etter 68 minutter la Papa Sow opp til 3-1, og vel kvarteret senere scoret innbytter Alagie Sanyang sitt andre for sesongen. 4-1 ble også sluttresultat. 

Resultatene i de andre kampene var lenge i Askers favør, men det holdt dessverre ikke helt inn. Verdien av dagens seier er allikevel stor. På en ellers grå og småkjølig oktoberdag sto et revansjelystent og heltent Asker-lag frem da det gjaldt som mest, og tok en sterk hjemmeseier mot Kjelsås. Angrepsfotballen holdt høy klasse og Asker-publikummet fikk servert fire flotte mål. Dagens kamp var på så måte en fin avslutning på det mange vil omtale som en nesten-sesong, men som totalt sett har vært oppløftende. 

Det så lenge mørkt ut etter 1-5 mot HamKam i sesongåpningen og bunnplassering etter åtte kamper. Men skuta ble snudd, og Asker, som Norges beste formlag på et tidspunkt, spilte seg inn i opprykkskampen utover sensommeren. Det å komme tilbake etter en slik forferdelig start, for så å ha noe å kjempe om på slutten av sesongen, som Stian Solberg poengterte før lørdagens kamp, er ikke annet enn imponerende. Dette er noe spillergruppen vil ta med seg videre inn mot neste sesong. 

Med det ønsker Asker Fotball å takke for følget i år. Takk for oppmøtte og engasjement! Vi gleder oss allerede til neste år. På gjensyn! 

Høydepunktene fra kampen vil bli delt i saken så fort de blir gjort tilgjengelige! 

Asker - Kjelsås 4-1 (1-1)

Fotball, PostNord-ligaen avd 1: 21.10.2017

Mål: 1-0 (36. min.) Knut Ahlander, 1-1 (44. min) Lars Brotangen, 2-1 (57. min.) Demba Traore, 3-1 (68. min.) Papa Sow, 4-1 (82. min.) Alagie Sanyang. 

Asker: Andreas Vedeler – Nicklas Raaholt, Aleksander Solli, Stian Stray Molde, Behajdin Celina – Even Bydal, Hallvard Håskjold, Knut Ahlander, Stian Solberg (53. min. Demba Traore), Tomasz Sokolowski (87. min. Roman Fazi) - Papa Sow (73. min. Alagie Sanyang). 

Gule kort: Stian Stray Molde, Papa Sow, Asker, Martin Fasting, Lars Brotangen, Kjelsås

Dommer: Andre Knudsen Arnholt, Erdal IL

Tilskuere: 396 på Føyka Kunstgress

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift