Askers G15-lag klar for Interkrets 2018

Som eneste 15-årslag fra Asker og Bærum er Asker Fotball klar for neste sesongs Interkrets for Gutter 16.

Asker - Skeid 4-3 (3-1)

Med seier 4-3 over Skeid i øsregn og flomlys på Føyka søndag kveld, sikret Asker seg den femte og siste plassen i kvalifiseringen fra Oslo fotballkrets for neste sesongs Interkrets. Stabæk og Vålerenga har fått to gratisplasser, så dermed har resten av lagene i kretsen spilt om de fem siste plassene. Det har vært en lang vei fram – det startet med seriespillet i vårsesongen. Der kvalifiserte de tre beste lagene i hver pulje seg til høstens interkretskvalifisering.

Asker åpnet serien sterkt, og har ligget blant de fem beste helt fram til nest siste runde var unnagjort. Kampoppsettet var slik at med seier i siste kamp ville Asker uansett havne blant de fem øverste. Hjemmelaget hadde god kontroll i første omgang og ledet 3-1 halvveis. Etter pause kom Skeid mer med, og de klarte å komme ajour på 3-3. Kampen var i ferd med å ebbe ut på uavgjort da Filip Davik Fredhall til ekstatisk jubel satte inn 4-3 på et frispark fra langt hold.

Dermed endte Asker på 16 poeng, og for første gang på tre år er klubben klar for spill i det beste selskap, sammen med Lyn, Nordstrand, KFUM, Ullern, Stabæk03 og Vålerenga03 fra Oslo fotballkrets, samt tre lag fra Østfold, to fra Akershus og to fra Indre Østlandet (Hedmark og Oppland).

Deltakelse i Interkrets betyr at Askers 16-åringer neste sesong får matche seg mot de beste klubbene i store deler av østlandsområdet, så for 16-åringene er Interkretsserien den beste utviklingsarenaen man kan være i. Dette pleier også å føre til at gode spillere fra andre klubber ønsker å prøve seg i Asker, noe som gir sterkere konkurranse om plassene på laget og dermed også en bedre treningshverdag for lagets spillere.

Tekst og foto: Tore Ryssdalsnes

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift