Hentet kjempepokal med hjem til Asker

Pokalen var på Champions League-størrelse da Asker G15 vant B-sluttspillet i Gais Open i Gøteborg.

Tekst og foto: Tore Ryssdalsnes

Asker deltok med sine G14- og G15-lag i Gais Open første helgen av november. Det var første gang Asker deltok i denne cupen, som stort sett besto av gode svenske lag fra hele Sør-Sverige. 

G15 hadde med seg tre gjestespillere fra Bærum, og stilte dermed med en slagkraftig tropp, til tross for skader på noen sentrale spillere. Det åpnet med tap 1-2 mot Øster. Asker tok ledelsen ved gjestespiller Marius Hovelsrud, men to Øster-mål på slutten av kampen gjorde at det endte med tap. I kamp nummer to møtte Asker Kungshamn. Dette trodde mange skulle være den greieste motstanderen, men det viste seg å være stikk motsatt. Kungshamn var et meget godt lag, og Asker var egentlig heldige som slapp med 0-2 i sekken. I siste gruppespillkamp løsnet det endelig. Varberg var motstander, og de ble kjørt over av Asker. Sluttresultatet ble 6-0 etter enveiskjøring i to omganger. 

Dette betød tredjeplass i gruppa og dermed B-sluttspill. I første sluttspillkamp fortsatte godspillet, og BK Sport fra Eskilstuna ble slått 4-1 etter mål av Said Osman (2), Henrik Listhaug og Eirik Ryssdalsnes. I kvartfinalen var Trelleborg motstander. Dette er en stor klubb fra sør i Skåne, og de stilte med et fysisk robust lag. Det ble tett og jevnt hele veien. Ingen av lagene greie å score, så da ble det straffespark-konkurranse. Asker scoret på sine fire første, og når Marcus Afdal reddet to av Trelleborgs forsøk, ble det Asker-seier og avansement til semifinalen. 

I semifinalen søndag morgen var det et annet Skåne-lag som var motstander – Simrishamn fra øst for Ystad. Asker var et hakk bedre gjennom hele kampen og vant 2-1 etter mål av Falke Greff og Marius Hovelsrud. 

Dermed ble det finale mot storklubben Ørgryte fra Gøteborg. Og selv om dette var kamp nummer sju på tre dager, ble det en fartsfylt og meget underholdende kamp. Ørgryte åpnet best, men Asker jobbet seg inn i kampen og scoret t mål på tampen av første omgang. Målscorere var Said Osman og Mustafa Rahman. Like etter pause ble Ørgryte redusert til 10 spillere etter at de felte Mosse på vei alene mot keeper. Men i stedet for at Asker cruiset inn til seier, mobiliserte Ørgryte og jobbet seg tilbake i kampen. Asker brant sine sjanser, mens Ørgryte scoret på sine, og putselig var kampen snudd og Ørgryte ledet 3-2. I jaget etter utligning fikk Falke Greff sitt andre gule kort, og de hele såg ut til å ebbe ut med svensk seier. Men et minutt på overtid fikk Oliver Adser luggen på et langt framspill slik at det ble utlignet til 3-3. 

Dermed ble det nok en straffekonkurranse. Jakob Rønning, Sebastian Wiken, Henrik Listhaug og Eirik Ryssdalsnes scoret på Askers fire første. Og når Marcus Afdal igjen reddet to av fire straffer, kunne Asker-gutta stå igjen som seierherrer på det idylliske anlegget på Majvallen. 

Et flott punktum for en fin sesong, der laget har kvalifisert seg til neste sesongs interkrets, nådd B-finalen i Iber cup, kvartfinalen i Adidas cup og altså vunnet B-finalen i Gais Cup. Nå takker Stein Rasch for seg som trener for laget. Magnus Jansson tar over i løpet av november.

Marcus Afdal ble helt i to straffesparkkonkurranser i Gais cup. Her er finalen avgjort, og han bejubles av Eirik Ryssdalsnes, Jesper Disen, Sebastian Wiken og Jakob Rønning.
KEEPERHELT: Marcus Afdal ble helt i to straffesparkkonkurranser i Gais cup. Her er finalen avgjort, og han bejubles av Eirik Ryssdalsnes, Jesper Disen, Sebastian Wiken og Jakob Rønning.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift