Asker - mer enn bare fotball

Sammen med de største klubbene fra hele Europa deltok Asker Fotball nylig på en stor konferanse for å dele kunnskap og lære mer om samfunns- og utviklingsarbeid gjennom fotballen.

European Football for Development Network, eller EFDN, arrangerte nylig en stor internasjonal konferanse der klubber og organisasjoner kom sammen for å diskutere og dele erfaringer med forskjellige sosiale prosjekter. Den niende i rekken, årets konferanse ble avholdt i Oslo på nye Intility Arena. 

Store og små klubber tok del i årets begivenheter over to dager med mål om å støtte oppunder og videreutvikle deres samfunnsprosjekter og det engasjementet og ansvaret mange fotballklubber tar og har rundt om i hvert deres nærmiljø.  

Asker - en samfunnsaktør

For en fotballklubb er så mye mer enn bare elleve spillere på banen. Og enkelte klubber tar et brede samfunnsansvar. Asker Fotball er en av dem som over mange år har hatt et stort samfunnsengasjement i brede samfunnslag og på tvers av kulturer og etnisitet.

Fra klubbens ståsted var det fint å få innblikk i hva andre klubber har av prosjekter innen sammfunn- og utviklingsarbeid. Det var mange interessante presentasjoner fra store klubber/organisasjoner som FN, Barcelona, Schhalke 04, Everton, Athletic Bilbao, men også fra mindre klubber som Montrose FC på fjerde nivå i Skotland. Dette er med å bekrefte det vi allerede vet, fotball er et kraftfullt verktøy for inkludering og utvikling der også mindre klubber kan utrette mye.

- Det er også Asker et eksempel på, og vi fikk sitte i diskusjonsgrupper med blant andre Tottenham, PSV, Legia Warsawa, Randers, Gent, Vitesse Arnhem og EFDN, forteller André Muri, samfunnsansvarlig i Asker Fotball.

- Her fikk vi gitt innspill på hvordan vi løser våre prosjekter, og spesielt samarbeidet vi har med kommunen og kontinuerlig tilstedeværelse av fagpersoner under aktivitet engasjerte de andre klubbene. Ellers var det gledelig at NAV var tilstede for å ta del i konferansen. Konferansen var inspirerende og lærerik, og det var samtidig hyggelig å få bekreftet at Asker Fotball ligger langt fremme innen sosialt arbeid, avslutter Muri. 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift