Nok et tap i vinterens treningskamper

Trener Kevin Nicol håpet på en seier, og til tross for at dette var en kamp Asker burde vunnet endte det med 0-1 for avdelingsmotstander Alta på Føyka fredag kveld.

Tekst: Per Christian Ottesen / Erik Olsson

Scoringen kom rett etter en corner halvveis ut i første omgang. En Alta-spiller fikk stå helt umarkert i feltet og putte enkelt. Det i en omgang hvor Asker hadde et klart spillemessig overtak og hvor pasningsspillet i perioder satt godt og forsvarsfireren hadde full kontroll. Bortsett fra scoringen hadde ikke Alta en eneste sjanse målsjanse.

I første omgang kom Asker ved flere anledninger fint rundt på begge kantene, men innleggene var enten for upresise eller så ble vi for passive i boksen. Det mangler generelt noe trykk og riktige bevegelser på de siste 30 meterne. Dette er kjente utfordringer som Asker må finne ut av før alvoret tar til. 

Ved to anledninger ble Marcus Mehnert spilt fri, og får rundet keeper. I første forsøk ble han felt av Altas keeper, som ble vist det gule kortet - et kort som antagelig hadde hatt en annen farge om det hadde vært spilt om poeng. I det andre tilfelle ble vinkelen for skrå og skuddet gikk i nettveggen.

Mot slutten av omgangen ble samme Mehnert dyttet i bakken, og til store protester fra Alta dømte dommeren straffe. En straffe Marcus tok selv, men dessverre satt til side for mål.

Andre omgang ble mer jevnspilt, men hvor Asker tok over mot slutten og hadde flere muligheter som både kunne og burde gitt uttelling. Også i denne omgangen var det full kontroll bakover, og vi talte kun en liten mulighet til Alta gjennom hele omgangen. En omgang som ellers ble preget av mye tøffe dueller, mange frispark og til tider amper stemning både på banen og benk.  

Til tross for flere gode muligheter mot slutten ebbet kampen ut med 0-1.

Asker stilte med følgende mannskap: Jakob, Kinny, Stray, Aaron, Hallvard, Alagie, Patrik, Knut, Eivind, Cornelius og Marcus.

Innbytte: Balal for Kinny, Roman for Eivind, Papa for Marcus og Stian Solberg for Alagie.

Gledelig å se en solid kaptein Stray tilbake etter å ha stått over mot Skeid, og at Stian Solberg og Papa er på gang igjen og fikk noen minutter med matchtrening mot slutten av kampen.

Trener Kevin Nicol liker aldri å tape, og mente dette var en kamp Asker burde vunnet, særlig med tanke på spill og sjanser i første omgang. Han var allikevel ikke alt for bekymret da han ble bedt om noen korte kommentarer rett etter kampslutt. Nicol ser klare trekk på at laget er i positiv utvikling og at det er fremgang fra kamp til kamp. Troppen fylles også gradvis opp med spillere som er på full fart tilbake etter skader.

- Å kontrollere kampen såpass mye som vi gjorde uten å score er nesten utrolig. Og selv om vi skapte mange store sjanser så skaper vi ikke nok totalt sett. Det er skuffende, poengterer Asker-treneren. 

- På den andre siden er jeg veldig fornøyd med det Patrik og Knut leverer på midten. De styrer og kontrellerer. Og bak dem synes jeg Stian og Aaron gjør en meget god jobb. Her har vi en veldig god duo på gang, forteller Nicol avslutningsvis. 

Underlaget på Føyka har sett sine beste dager, men ut fra forutsetningene var det fine forhold i går kveld. Men som vanlig i mars måned var det kaldt for de på tribunen. En av dem var Fredrikstad sin hyggelige assisterende trener Bjørn «Bummen» Johansen, som «spionerte» på to seriemotstandere.  Selv «Bummen», født og oppvokst i nord, måtte krype innendørs etter 80 min. Per Christian Ottesen fant han igjen etter kampen og på spørsmål om han ble skremt av det han så, kom det et klart nei – men la kjapt til: «men jeg vet mye vil skje inn mot seriestart.» Så får vi bare håpe han blir mer skremt når vi ses på Fredrikstad Stadion i serieåpningen.

Men før den tid gjenstår mange treningsøkter og kamper for å finne serieformen.

Neste mulighet kommer allerede neste lørdag kl 1400. Da kommer en annen avdelingsmotstander Moss på besøk på Føyka - vi håper DU stiller opp og heier på de sorte og hvite! 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift