Vedeler tilbake i trening

I vinter ble Andreas Vedeler anbefalt å legge opp. Nå er straffespesialisten tilbake i trening.

14. februar la Vedeler seg under kniven på Ullevål Sykehus. Operasjonen, som ble gjort med artroslopi (kikkhullsoperasjon) tok sikte på å kartlegge skade og ta ut noen løse fragmenter og arrvev som førte til smerte. 

Men prognosene var ikke gode for å fortsette med fotballen…

- Jeg ble forespeilet seks uker på krykker, og at fotballkarrieren var over, forteller Vedeler.

Etter operasjonen kom det dog svært positive nyheter fra kirurgen. Kneet viste seg å være i mye bedre stand enn først antatt. Arrvev og løs meniskbit var fjernet, og fasiten var kun én uke på krykker.

Allerede nå, omkring tre uker etter operasjonen, er det minimalt med smerte. 

- Jeg har begynt å løpe så smått, noe som var helt utenkelig i forkant av inngrepet som ble gjort. Allerede første dag etter operasjonen begynte jeg med bevegelighetsøvelser, noe som er standard. Men så, etter en uke, kunne jeg kaste krykkene og begynne med sykling og annen lett trening, forteller keeperen.

- Jeg føler meg veldig bra og positiv til sinns, legger han til. 

Smertene startet opprinnelig sommeren 2016, da Vedeler strakk venstre kne på oppvarming til kamp. I ettertid viste det seg at en stor bit av menisken løsrev seg. 

- Den sommeren ble jeg operert, men jeg slet noe voldsomt i ettertid og jeg synes aldri det ble helt bra. Så den høsten og vinteren ble det null fotball. 

Før denne sesongen var det derimot tegn på bedring, og det var en utålmodig keeper som gikk i gang med pre-season etter å ha fått store deler av fjoråret ødelagt. Kneet føltes bedre, og det ble mange minutter og kamper der han delte på spilletiden med Kenneth Udjus. 

- Etter sommeren begynte kneet å sende signaler, signaler jeg ikke likte. Problemet var at Kenneth var skadet. For å ikke ta noen sjanser ble vi enige om rolige treninger for å stille best mulig forberedt til kamper. 

Kneet holdt så vidt mot Grorud borte og Kjelsås hjemme, de to siste kampene i fjorårssesongen. Siden har Vedeler verken spilt eller trent fotball. I og med at en operasjon sto på agendaen, og at det er gunstig å trene opp kneet på best mulig måte i forkant, ble vinteren én eneste lang periode med styrketrening. 

- I vinter gikk jeg så gjennom hele prosessen med spesialister, MR og røntgen. Hele rekken. Bildene viste at meniskroten var løs og at det var stor bruskslitasje. Og på det grunnlaget ble jeg anbefalt å legge opp.

Bruskforandringene var mindre enn bildene først viste, og meniskroten var heller ikke løs. Og nå ser ting lysere ut. 

- Vi er nå kommet tre uker ut i rehaben og foreløpig går det over forventning. Håpet er at Andreas nå suksessivt tar steget tilbake mellom stengene, men vi må ta det gradvis ettersom han har vært så lenge ute, forteller Espen Rustgaard i NaprapatGruppen/Asker Sportsklinikk.

- Andreas har etter operasjonen kjørt seriøs og god rehabiliteringstrening og må belage seg på å fortsette med det fremover, også forebyggende når han er tilbake på banen.

På spørsmål om når han er tilbake mellom stengene forteller Vedeler at han prøver å ikke tenke så mye på det. 

- Jeg har ikke spurt en gang. For min del må jeg bare tenke at jeg tar den tiden kneet trenger, og så tar jeg det derfra. Planen nå er ikke helt avklart, men jeg trenger nok en måned eller to for å være der jeg skal være. Uansett blir det nok noen uker til med styrkeprogrammet jeg har nå, og så får vi se hvor lang tid det tar før jeg er på banen igjen. 

- Bare fryktelig glad jeg slapp å legge opp, jeg. Så bruker jeg den tiden jeg trenger for å danne best mulig grunnlag for å unngå nye smeller. Jeg er allerede langt foran skjema i form av bevegelighet, styrke og smertenivå. Prognosene er svært gode, og jeg gleder meg veldig til å komme tilbake på banen, sier han avslutningsvis. 


STRAFFEREDNING: Nå er Vedeler tilbake i trening. Her fra hjemmekamp og strafferedning mot Brumunddal i 2017. 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift