Til finalen i Notodden Eliteturnering

Askers G15-lag spilte seg helt fram til finalen i Notodden Eliteturnering. Der ble det tap 0-2 mot KFUM.

Tekst og foto: Tore Ryssdalsnes.

Notodden Eliteturnering er en tradisjonsrik turnering for ungdomslag. Det er god kvalitet på baner, lag og arrangement, og i år deltok det ti lag i G15-klassen. 

I det innledende gruppespillet var det fem lag i hver gruppe. De to beste lagene gikk til semifinale, mens de andre fikk plasseringskamper søndag. 

Asker åpnet fredag kveld mot Team Nordhordaland – et lag sammensatt av spillere fra 11 lag nord for Bergen. Nordhordaland åpnet veldig sterkt og ledet 2-0 før det var spilt fem minutter. Asker-gutta våknet heldigvis, og klarte å kjempe seg inn igjen i kampen, og snudde 0-2 til 4-2. Det ble litt utrygt på slutten, men endte likevel med en fortjent 4-3-seier til Asker. 

Lørdag morgen var Elverum motstander. Asker var det beste laget gjennom det meste av kampen og vant greit 3-1. 

Kampen mot KFUM ble en tett og intens affære. Asker var det beste laget i første omgang, men kom likevel litt uheldig under 0-1 rett før pause. Også i andre omgang startet Asker bra, men da KFUM fikk sitt andre mål gikk lufta ut av Asker-laget. Det ble 3-0 før Asker igjen hadde en god periode på slutten av kampen. Et fortjent tap, men en kamp som i lange perioder var jevnere enn resultatet viser. 

Siste gruppespillkamp ble en merkelig affære. Gruppejumbo Strømmen ble slått hele 12-0. Det startet med at Tobias Heggelund scoret direkte fra avspark. Etter 3-4 sekunder lå ballen i mål. Raskere er det umulig å score i fotball. Han laget ekte hattrick i løpet av de første minuttene, og den bragden ble gjentatt av Christian Boye Østensjø i andre omgang. 

Siden KFUM tapte mot Nordhordaland i sin siste kamp, ble Asker puljevinner på målforskjell. Dermed ble Skeid motstander i semifinalen søndag morgen, ikke Djerv 1919 som det lenge lå an til. 

Asker har tapt de to siste kampene mot Skeid, så det var høy tenning fra start for å få en seier. Asker styrte kampen og det var fortjent da Tobias Heggelund satte inn 1-0 på et nydelig frispark via stanga. Etter dette kom Skeid litt bedre med, og det var ganske greit da de utlignet midt i omgangen. Asker våknet igjen etter dette, og på en kontring løp Tobias gjennom og satte inn sitt andre for kampen, slik at det sto 2-1 til Asker ved pause. 

I andre omgang hadde Asker bra kontroll mot det gode Skeid-laget. Det var langt mellom farlighetene, men siden Asker heller ikke klarte å punktere kampen, var det spenning helt inn. Det endte med 2-1, og dermed var Asker klare for finalen. 

KFUM vant sin semifinale på straffer, og dermed var det duket for reprise av gruppespillkampen fra lørdag. Også denne gangen var KFUM litt for sterke. De scoret på en gjennomløpning og en dødball, slik at de ledet 2-0 halvveis. Asker tok mer og mer over, og hadde mer enn nok sjanser i andre omgang til å score både ett og to mål. Det ville seg imidlertid ikke, og kampen endte med en fortjent KFUM-seier. De var det beste laget i turneringen, men for Asker-spillerne er det greit å ta med seg at avstanden opp ikke er stor. Med samme innsats og trøkk som ble vist i den meget gode Skeid-kampen, ville også KFUM fått problemer. 

Dermed ble det andreplass til Asker, og en ny god prestasjon av den spennende 03-generasjonen. Tobias Evju Heggelund lagde sju mål under turneringen, og delte toppscorertittelen med mestscorende hos KFUM. 

Kommende helg er det serieåpning. Den lange kvalifiseringen til neste års interkrets starter med hjemmekamp på Føyka mot Øvrevoll/Hosle søndag 15. april kl 18.30.


TIL FINALEN: Laget som spilte seg fram til finalen: Bak fra venstre – Ludvig Andreasson, Axel Omejer, Nicolas Grødeland Aarag, Tobias Evju Heggelund, Martin Solheim, Alexander Thoeneie, Lucas Ostad, Alexander Essung, Filip Nygård Engen, Brage Hagenæs, Sivert Ryssdalsnes og Henrik Olsen. Foran: Elias Singstad, Mathias Greiner, Erling Haavik, Ivan Hodoba, Christian Boye Østensjø og Joshua Misangkol

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift