Nære poeng mot Fredrikstad

Serieåpningen i Plankebyen foran nesten 5700 tilskuere ble en spennende affære. Og med flere gode muligheter i en sterk andreomgang var man ikke langt unna å ta med seg poeng i en kamp Kevin Nicol omtaler som "en av de mest solide prestasjonene siden jeg kom til Asker".

Tekst og foto: Erik Olsson

Duskregn og en eim av forventninger i luften. Liv på tribunen og et Fredrikstad Stadion dresset for anledningen. Etter en lang og kald vinter var det endelig duket for serieåpning i årets PostNord-ligaen. 

Og rammen rundt kampen, der åpningsminuttene var preget av lange baller og mange dueller, var det lite å si på. Kun i Molde var det flere tilskuere (7411 - Molde v LSK) i norsk fotball denne helgen enn på Fredrikstad Stadion søndag kveld. 

I takt med hjemmelagets gradvise dominans de første 45 minuttene steg stemningen og entusiasmen til hjemmepublikummet. For det ble mye Fredrikstad i første omgang. Askers elleve utvalgte løp, sideforflyttet, taklet og kriget. Selv om det var perioder uten ball var det lite, om noe som helst, å si på innsatsen og pågangsmotet mot det mange mener er en soleklar opprykksfavoritt.  

Hjemmelagets første muligheter kom allerede før ti minutter var spilt, begge fra dødballsituasjoner. Etter syv minutter ruve en FFK-stopper høyest på bakerste stolpe og header på feil side av stolpen (riktig side hvis du leser dette med Asker-briller). 

Deretter ble det stadig mer rødt og hvitt. 

Duskregn ble til en god regnskur, og Fredrikstads ballinnehav blåste så opp til en liten storm mot Askers mål. Støtt og stadig kom Fredrikstads gode høyreback til flere fine innleggsmuligheter, og en frisk Anas Farah skapte en hel del på sin venstre flanke. Kun en rekke heroiske blokkeringer og sklitaklinger inne i egen boks, samt en strålende benparade fra debutant Jacob Tredal i Asker-målet hindret en tidlig FFK-ledelse. 

1-0 Fredrikstad
Den kom dog halvveis inn i omgangen.

Tredal må gi retur på et langskudd og FFKs Anas Farah er først frempå med bredsiden. 1-0 og Fredrikstad Stadion eksploderer etter 26 minutter med trampeklapp og sang.

- Jeg har i utgangspunktet kontroll på skuddet, sier Tredal om baklengsmålet. 

- Men så får den en lei retningsforandring i en Asker-legg foran meg. Da blir det vanskelig for meg, og det går som det går, supplerer bergenseren.


Fredrikstad hadde festet grepet og spilt Asker lave før scoringen. Nærmere pause var Asker derimot på visitt i Fredrikstads sekstenmeter ved et par anledninger, blant annet ved Hallvard Håskjold på hodet og en avslutning fra Marcus Mehnert fra kloss hold som ble reddet på strek. 

I andre enden var Fredrikstad farligere. Og de hadde flere muligheter til å øke ledelsen. Rett før pause smalt det i aluminiumet bak Tredal etter et tungt skudd fra Lekaj. Minuttet senere manglet Sellin et par skonummer på et av flere innlegg fra vertenes høyre flanke.


Nære 2-0: Fredrikstad-spiss Kjell Rune Sellin manglet et par skonummer for å omsette dette innlegget til scoring. 

Asker red av stormen og gikk til pause på stillingen 1-0.

Målløs, men innholdsrik 2. omgang. 
Fredrikstad var best før pause, og de kunne og kanskje burde punktert kampen allerede der. Men, som Kevin Nicol poengterer etter kamp, så var Asker aldri ute av det. Mens vertene ikke klarte å opprettholde det samme balltempo, trykk og dominanse i andre omgang, spilte Asker seg inn i kampen med innsats, tæl og et par justeringer i pause. 

- Vi gjorde noen endringer i pause, la om på midtbanen og dyttet så innpå Demba litt inn i omgangen. Med disse justeringene fikk vi flyttet laget høyere, så mer til ballen og truet Fredrikstad oftere, sier Kevin Nicol.

Da timen var spilt er Asker uhyre nære å stilne stadion, by og omegn. Et par touch og et rapt tilslag fra Marcus Mehnert - vipps så smalt til det i tverrliggeren for andre gang i kampen. En stor Asker-mulighet som ga næring og tro på egne ferdigheter. 

For det som 50 tilreisende Asker-supportere fikk se de siste 30 minuttene ga virkelig tro på en spennende og underholdende sesong. Nøkkelordene her var samhold og innsats. 

Trener Nicol oppsummerte det på en presis måte:

- Det vi gjorde med kula i dag var strålende synes jeg. Vår organisering og defensive struktur var fantastisk, og gutta kjemper heroisk utpå matta nitti minutter igjennom. Vi sto sammen som lag og skapte etterhvert en rekke gode muligheter for oss selv.

- Ja, vi manglet litt rutine og litt fysikk i boksene til tider, som de (Fredrikstad) har. 

- Når det er sagt, med tanke på atmosfære, rammen rundt kampen og Fredrikstads press i første omgang er det nok mange andre som ville raknet. Den demningen brast aldri for oss. Vi kjempet på og holdt oss inne i kampen hele veien. I dag er jeg virkelig stolt av guttene, legger skotten til. 

Fredrikstad dro det i land etter at det stormet litt mot eget mål på slutten. På overtid hadde innbytter Demba Traore en gyllen mulighet til å utligne for Asker. Men headingen gikk dessverre over. Det gjorde også Patrik Karoliussens frisparkforsøk, som med kampens siste berøring løftet ballen over mur og mål. 


Patrik Karoliussen prøvde seg på frispark i kampens siste sekund. 

Dermed ble samtlige poeng værende i Fredrikstad. 

Alt i alt en kamp Asker kommer godt fra det, men dessverre uten poeng. Selvom FFK hadde presset og de største mulighetene var dette en særdeles oppløftende start på sesongen. Særlig den gode andreomgangen er det verdt å ta med seg og bygge videre på. 

Eller som kaptein Stray sa det etter kamp: 

- Nære, men ikke nære nok. Vi skal være fornøyde med hvordan vi fremstår. Vi kjemper hele veien og biter oss fast i kampen. I andre omgang finner vi mellomrommet oftere, og det bikker kampbildet i vårt favør utover omgangen, kunne Asker-kapteinen fortelle. 

- Vi skulle gjerne hatt med et poeng her. Men innsatsen er det ikke noe å si på. Poengene vil komme hvis vi holder dette nivået. Det er jeg sikker på, supplerte Stray Molde, som i kveld spilte sin kamp nummer 115 for Asker. 


Stian Stray Molde var tross tap en fornøyd og optimistisk kaptein etter kampslutt.

I dagens spilletropp var det også flere debutanter. Jacob Tredal gjorde i likhet med Patrik Karoliussen, Eivind Fallås Dahl og Aaron Jones sin Asker-debut i dagens oppgjør. Og det var en solid debut han gjorde. Unggutten var trygg i feltarbeidet, overdøvet Fredrikstad-supporterne mens han kommanderte forsvarsrekken foran seg, og vartet også opp med gode benparader og flere viktige redninger.

- Det er alltid surt å tape, men vi legger ned en helsikes god innsats i dag. Vi tar med oss dette videre, og ser fremover med en veldig positiv opptreden bak oss, sa keeperen selv ute på kunstgresset rett etter kampslutt. 

Med det er seriepremieren unnagjort, og nye oppgaver venter Jacob, Stian Stray og resten A-stallen. Neste utfordring kommer allerede førstkommende onsdag. Da tar vi i mot Follo til cupfest på Føyka. Kampstart er 18:00. 


Askers trenerduo, Kevin Nicol og Ian Murray, fikk se et heltent Asker-lag som kjempet det de var gode for kampen igjennom. 


Jacob Tredal sto en god debutkamp for Asker. 


7. min: FFK-kaptein Eirik Mæland slår en presis corner som gir kampens første mulighet. 


Hallvard Håskjold i fokus i første omgang.


Marcus Mehnert var nære ved et par anledninger mot Fredrikstad søndag kveld. 


God kok på tribunen under søndagens serieåpning. 


1-0 og full tid på Fredrikstad Stadion. 

Kampfakta
Fredrikstad - Asker 1-0 (1-0)
PostNord-ligaen, avdeling 1

Mål: 1-0 Anas Farah Ali (26). 
Gult kort: Kjell Rune Selin, Eirik Mæland, Fredrikstad. Aaron Lee Jones, Asker. 
Asker: Jacob Tredal - Aaron Lee Jones, Hallvard Håskjold, Stian Stray Molde, Behajdin Celina - Knut Ahlander, Stian Solberg (Roman Fazi fra 76 min.), Patrik Karoliussen, Cornelius Bencsik (Alagie Sanyang fra 69. min) - Marcus Mehnert, Eivind Fallås Dahl (Demba Traore fra 55 min.). 
Dommer: Ole Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy IL. 
Tilskuere: 5.691 tilskuere på Fredrikstad stadion.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift