Vellykket operasjon for Papa

I midten av april ble Papa Sow operert for korsbåndskaden han pådro seg i treningskampen mot Moss i vinter. Den har vist seg å være vellykket.

Tidligere denne uken rapporterte vi om Knut Ahlanders bruddskade. Skader og sykdom er aldri morsomme nyheter å viderebringe, særlig ikke de mer langvarige og alvorlige sortene. Og klubben har siden slutten av forrige sesong hatt et par spillere ute med langtidsskader, inkludert Kenneth Udjus, Nicklas Raaholt og Papa Sow.

Da er det i alle fall gledelig å kunne melde fra om at Papas operasjon i midten av forrige måned har vist seg å være vellykket og at rehabiliteringen går i riktig retning. 

På fire kamper scoret nysigneringen Papa Sow fem mål etter at han signerte for Asker i august 2017. Og i det man var i gang med treningskampene inn mot årets sesong, så det ut til at skadeproblemene han hadde slitt med gjennom 2017-sesongen var forbi. Derfor var både spiller, trenere og klubb spente på utviklingen til senegaleseren denne våren. 

Den var over før den i det hele tatt hadde begynt.

Kun noen minutter inn i tredje innhopp under oppkjøringsperioden, i 1-0-seieren mot Moss, ble Sow taklet og fikk en vridning i kneet. 

- MR viste avrevet fremre korsbånd, samt noen andre skader i kneet, forteller Asker Fotballs medisinske ansvarlige, Espen Rustgaard. Enden på visa ble en ny operasjon for angrepsspilleren. 

For både klubb og spiller var dette utvilsomt meget kjedelige nyheter. 

- Ja, det er klart det er kjedelig og trist. Men sånn er livet og sånn er fotballen. Jeg skal kjempe hardt for å komme tilbake, sier Sow selv, som på klubbens kick-off benyttet muligheten til å takke støtteapparat og spillere for tiden så langt i klubben, og for all hjelp han har fått både før og under skadeperioden.

Lang rehabiliteringsperiode
- Han ble operert i midten av april av en meget dyktig spesialist. I ettertid er det rapporert at operasjon har vært meget vellykket, melder Rustgaard, som samtidig maner til tålmodighet for involverte parter. For her er det snakk om en nitidig og lang prosess som krever mye trening og selvfølgelig tålmodighet.

- Skadene er omfattende og han kan forvente seg en lang rehabiliteringsperiode. Vi tok stingene i slutten av april og alt ser foreløpig bra ut. Papa skal avlaste med krykker i noen uker til, hvorpå det blir lett trening uten ball de påfølgende seks ukene etter der igjen. Først etter 12 uker forventer vi å kunne starte en skikkelig rehabiliteringsprosess hvor styrken i kneleddet må bygges opp på ny, er konklusjonen til Rustgaard, som ikke tørr å spå når man kan forvente et comeback. 

Men at 2018-sesongen går uten Papa Sow er mer enn trolig. 

Rustgaard er dog imponert over humøret til spissen.
- Papa virker veldig innstilt på å komme tilbake på fotballbanen. Jeg er imponert over hvor positiv Papa er etter to såpass store operasjoner etter hverandre. Det er fantastisk å se hans innstilling der han er helt klar på at han skal komme tilbake. 

Vi ønsker Papa Sow alt vel under hans rehabiliteringsperiode! 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift