2-1-tap i tøff bortekamp

Én scoring av Demba Traore var ikke nok lørdag ettermiddag da ble det 2-1-tap i toppkampen mot Elverum.

Med en målforskjell på 8-1 på hjemmebane er Asker ett av kun tre lag som er ubeseiret på hjemmebane så langt (noen lag har spilt tre på eget gress, andre fire) Et annet lag som ikke har tapt foran egne supportere i år er Elverum, som Asker tapte mot lørdag. 
 
- Mot Elverum skaper vi ikke nok og taper fortjent. Slik lyder Kevin Nicols korte oppsummering på lørdagens oppgjør mot Elverum, som med det klatret forbi Asker på tabellen. 

En straffescoring rett før pause, samt ny baklengs et lite kvarter ut i andre omgang holdt til seier for vertene. Det til tross for en liten sluttspurt og Asker-scoring ved Demba Traore på overtid. 

- Elverum er et godt lag, men jeg hadde ønsket at vi dominerte og skapte mer selv om vi spiller på bortebane, supplerer Asker-treneren. 

Det har vært gjennomgangsmelodien de seneste kampene. 

For særlig på bortebane har det lugget så langt i år. I seriesammenheng har det blitt tre tap, mot Fredrikstad, Fram og nå Elverum. Den eneste seieren på reisefot så langt kom mot Hønefoss. Og skotten erkjenner at de har en jobb å gjøre på den fronten. 

- For tiden sliter vi med å skape de helt store farlighetene og trykk mot motstanderens banehalvdel over tid. Mot Elverum var vi rett og slett ikke gode nok. 

Skotten henger ikke med hodet av den grunn. 

- Vi er vanskelig å spille mot, for vi blir ikke spilt ut, men vi har ikke nok trøkk og flyt i spillet vårt mot motstanderens mål. Og det i kombinasjon med store avstander mellom lagdelene våre gjør sitt til at det blir vanskeligere å få med seg poeng i en tett og tøff divisjon. Vi må bruke tiden godt, finne løsninger, justere og stille skjerpet til nye kamper. 

- Sesongen er kun syv kamper gammel. Det er viktig å tenke fremover, presiserer Nicol, som mener signeringen av Tomasz Sokolowski er viktig for klubben. 

- Å miste Knut Ahlander har vært tøft, det må vi ærlig innrømme. Han utgjorde en sentral del av måten vi ønsker å spille fotball på, sa Nicol da Soko hadde signert for Asker. Nå er Asker-treneren klar på at Soko kan gi klubben et løft i kampen om opprykk i årets PostNord-ligaen. 

- Jeg ønsker å vinne på min måte - underholdende fotball med mye mål som får Føyka-publikummet opp fra setene. Jeg har troen på det. 

Første mulighet til å slå tilbake er hjemme mot Nybergsund/Trysil kommende helg. Kampen spilles lørdag og kula ruller klokken 16:00.

Det er meldt strålende sommervær og alle barn kommer inn gratis! Møt opp og hei frem gutta! 

Kampfakta
Elverum - Asker 2-1 (1-0) 
PostNord-ligaen, 7. serierunde. 26.05.2018. 

Mål: 1-0 (45. min.) Sabri Freddy Khattab, 2-0 (58. min.) Farid Ahmad Rahim, 2-1 (90. min) Demba Traore. 
Asker: Andreas Vedeler - Hallvard Håskjold, Aaron Lee Jones, Max Hallgren (73. min. for Alagie Sanyang), Behajdin Celina - Stian Stray Molde, Patrik Karoliussen - Eivind Fallås Dahl (56. min. for Kinny Grewal), Roman Fazi (62. min. for Demba Traore), Stian Solberg, Marcus Mehnert.
Dommer: Stian Røvig Sletner, Bækkelagets SK.
Gule kort: Patrik Karoliussen, Asker. Håkon Rønes, Elverum.
Tilskuere: 422 på Elverum Stadion.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift