Seks scoringer ga Askers fjerde strake hjemmeseier

Scoringer fra Alagie Sanyang (2), Marcus Mehnert, Demba Traore, Roman Fazi og Hallvard Håskjold resulterte i at tre viktige poeng ble igjen på Føyka etter lørdagens oppgjør mot Nybergsund/Trysil.

Mot Nybergsund/Trysil viste Asker nok en gang at de er vanskelige å slå på hjemmebane. Seks scoringer sikret sesongens fjerde strake seier på Føyka. Det gleder trener Kevin Nicol.

- Jeg er veldig fornøyd med dagens kamp og resultat. Vi spilte med energi og jeg er fornøyd med entusiasmen vi viser kampen igjennom. Selv i første omgang, hvor det tok litt tid før vi skapte de første mulighetene, var vi tålmodige og flyttet ballen bra. Er man tålmodige så kommer mulighetene. Det så vi i dag. 

To raske mål rett før pause var viktig for kampens videre utvikling mener Nicol. 

- Å gå til pause med 2-0 betyr mye. Det andre målet i en fotballkamp er alltid viktig, og Mehnerts scoring ga oss en boost og selvtillit før de siste 45. 

Etter pause, til tross for en god mulighet for gjestene før de fleste på tribunen hadde fått satt seg igjen, blomstret Asker. Tempo og presisjon i pasningsspillet på motstanderens banehalvdel, et vedvarende trøkk og en rekke sjanser - et Asker-lag slik vi ønsker å se dem. 

- I dag brukte vi ballen mye bedre. De siste kampene har vi ikke vært helt oss selv, av en eller annen grunn, men i dag sitter kombinasjonsspillet og fint angrepsspill, poengterer skotten.

Da dommeren blåste av kampen hadde Asker lagt på ytterligere fire mål, tre av dem i løpet av kampens ti siste minutter. Det betyr tre viktige poeng for klubben. 

- Gutta fortjener honnør og en god klapp på skulderen. De viser karakter og viser nok en gang at vi er et vanskelig lag å spille mot, alle skadene vi har og har hatt til tross. 

- De to neste kampene, mot Stabæk 2 og Grorud, blir forskjellige fra dagens oppgjør. Mange mål her i dag gir fornyet tro på det vi driver med og en real boost for gutta i garderoben og de rundt klubben. Alt i alt en flott dag, sier Nicol avslutningsvis.  

Scoring for scoring
Etter 17 minutter var gjestene så nære, så nære. En lang ball ble slått i bakrom, og en Nybergsund-spiller kom til avslutning fra tilnærmet død vinkel. Andreas Vedeler fikk en hånd på ballen som så ble liggende noen desimeter fra mållinjen på blank kasse. Kun en meget viktig involvering og mesterlig touch fra Aaron Jones i duell med gjestenes spiss på strek gjør at det fortsatt sto 0-0. 

Noen sekvenser senere er det Askers tur. Hallvard Håskjold slo inn fra høyre flanke, Eivind Fallås Dahl brukte et par touch på å legge ned og igjen ballen til Alagie Sanyang som avsluttet i nettveggen. Farlig, men bare nesten.

I de påfølgende minuttene ble det mye Asker. Og nevnte Sanyang spilte hovedrollen inn mot pause. For til tross for en noe unøyaktig første omgang, hvor Asker hadde mye ball i laget og skapte et visst press mot gjestenes mål uten de virkelig store målsjansene, var avslutningen på omgangen både innholdsrik og gledelig sett med Asker-øyne. 

1-0, 42. min: Rett foran mål på seksten meter, trer Patrik Karoliussen Alagie Sanyang gjennom mot høyre. Sanyang avslutter lavt på første touch. Viktig scoring.


Dagens mann: Alagie Sanyang scoret to og hadde målgivende i dag. Det ga han prisen for banens beste. 
 

2-0, 44. min: To minutter senere var det ny nettsus. Asker kommer seg gjennom på høyre side, Sanyang spilles igjennom på ny, får slått hardt og flatt inn foran keeper. Der ligger Marcus Mehnert og vaker, og han får en enkel jobb med å pirke inn dagens andre. Lave skuldre og dobbel scoringsglede rett før pause. 

Etter pause var Nybergsund/Trysil friskest i gang. Et lekkert kombinasjonsspill på venstre side, etterfulgt av en frekk tunnel, noen ekstra steg, og bang fra 25 meter. Et godt skudd hvor Vedeler i buret må ut i full strekk og gi hjørnespark på. 

3-0, 58. min: Og så var det duket for litt magi signert Patrik Karoliussens høyre innside. Frispark på 25-30 meter. Slås inn fra høyre. Bøyes elegant inn på bakerste stolpe på pannebrasken til Sanyang. Like vakkert som det er presist. Sanyangs andre og Askers tredje er et faktum etter knappe timen spilt.  

I det 68. minutt fikk Asker-publikummet et gledelig gjensyn med hjemvendte Tomasz Sokolowski, som signerte for klubben tidligere denne uken. Og med Soko på banen fortsatte Asker-presset, og det ble etterhvert hektisk for gjestenes målvakt. 

4-0, 81. min.: Demba gjør som han gjorde mot Elverum - setter ballen i nettet. Og det fire minutter etter at han har kommet inn for Fallås Dahl. I minuttene i forveien har Fallås Dahl og Marcus Mehnert (2-3) hatt store og gode muligheter. Stian Solberg setter opp Mehnert mot venstre, som med venstre fot avslutter. Keeper må gi retur, og der er Demba på plass. Fra 7-8 meter setter han ballen i nettet. Kalas! 

4-0 - klipp for klipp. Demba Traore scorer mot gamle lagkamerater. 

Minuttet senere smeller det i motsatt ende. Gjestene går rett i angrep fra avspark, og deres påfølgende redusering er av det vakre slaget. Fra rett innenfor sekstenmeteren, ute mot venstre, bøyer gjestenes Cisic ballen i Vedelers venstre kryss. Pent. 4-1 på Føyka. 

Men Asker var ikke helt ferdig. 

5-1, 84. min: For Roman Fazi ville også være med på scoringsmoroa. Og hans 5-1-scoring kom til gjennom et flott kombinasjonsspill mellom Mehnert, Grewal og nevnte Fazi. Klakk-klakk, få touch og høyt tempo. Mehnert slipper til Fazi. Skuddet er løst, men kula triller inn i keepers venstre hjørne. Fazis andre mål for sesongen er et faktum. 


Det ble scoring mot Nybergsund/Trysil for Roman Fazi.
 

6-1, 90. min: Nytt mål, nytt flott kombinasjonsspill. Hallvard Håskjold og Petter Svensson kombinerer flott på høyre side. Sistnevnte tar seg til dødlinjen og slår inn i boksen. Der har Håskjold løpt seg inn og fri og banker inn dagens sjette. Kontant og flott. Og mer jubel! 

- Veldig gøy å få komme inn i dag, og moro å bidra med assist fra en høyre kantposisjon. En virkelig bra dag for hele laget, sier Petter Svensson etter kampen som var hans første minutter for Asker denne sesongen. Det var gledelig for både spiller og klubb. 

Kampfakta
Asker - Nybergsund/Trysil 6-1 (2-0)
PostNord-ligaen, 8. serierunde. 02.06.2018. 

Mål: 1-0 (42. min.) Alagie Sanyang, 2-0 (44. min.) Marcus Mehnert, 3-0 (58. min.) Alagie Sanyang, 4-0 (81. min.) Demba Traore, 4-1 (82. min) Aleksander Cisic, 5-1 (84. min.) Roman Fazi, 6-1 (90. min.) Hallvard Håskjold.  
Asker: Andreas Vedeler - Hallvard Håskjold, Aaron Lee Jones, Max Hallgren, Kinni Grewal - Alagie Sanyang (68. min. for Tomasz Sokolowski), Patrik Karoliussen (83. min. for Petter Svensson), Stian Solberg, Roman Fazi - Eivind Fallås Dahl (77. min. for Demba Traore), Marcus Mehnert.
Dommer: Mischa Kellerhals, Orre IL Fotball. 
Gule kort: Victor Wagner Pedersen, Nybergsund/Trysil. 
Tilskuere: 415 på Føyka


Patrik Karoliussen med nok en god kamp på Askers midtbane. To målgivende ble det på nr. 28. 


Petter Svensson kom innpå mot slutten av kampen og kvitterte med målgivende pasning på Hallvard Håskjolds scoring.


Mange målpoeng på Mehnert: Det ble både mål og målgivende for Marcus Mehnert i dag. 


Comeback: Tomasz Sokolowski spilte en drøy halvtime på midtbanen mot Nybergsund/Trysil. 

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift