Sosial og sportslig suksess på landsturnering

Asker Fotballs Gatelag tok seg til en sterk kvartfinaleplass under landsturneringen som ble arrangert på Sparebank Sør Arena.

Og skal vi tro André Muri, Gatelagets trener, var det sosialt sett like suksessfult som ute på banen. 

- Reisen nedover gikk kjempebra i en buss sammen med VIF og Godset, og vi bygget både vennskap og fellesskap. Mandag var vi i Kristiansand Dyrepark og fikk blant annet hilse på Julius og andre eksotiske dyr. Tømmerrenna var også et lite høydepunkt, muligens toppet av bildene etterpå. På kvelden var det grilling på Bystranda med 230 mennesker, og en kveldskaffe på kafé før leggetid.

- På tirsdag var det turneringsspill og festmiddag på kvelden. Erik sang på imponerende vis, og Cathrine mottok blomst for innsatsen med foredaget om egne erfaringer, samt for å ta seg av Erna Solberg under NM i bingefotball på Kongsvinger. Alt i alt en hyggelig tur!

- Start, i samarbeid med Fotballstiftelsen, gjorde en kjempejobb med å arrangere og gjennomføre turneringen. En stor takk til dem, legger Muri til avslutningsvis. 


Start og Sparebanken Sør Arena sto for vertskapet.

Kampene oppsummert m/kommentarer fra André:
Asker - Brann 1-0 (Gustavo)

Litt nerver i åpningskampen, men vi kom veldig bra i gang og det ble mye spill mot Branns mål 1.omgang. Brann hadde mer banespill og skapte mer i andre, men det ble aldri de store sjansene av det og de som kom ble det aldri skikkelig dreis på.

Asker - Haugesund 4-0 (Cathrine, Gustavo x2, Andrés)

En kamp med lavere tempo, hvor vi er komfortable og kontrollerer fra start til slutt. Cathrine åpner ballet etter mønsterangrep hvor vi broderer oss igjennom. Gustavo putter to kontante i mål og Andrés stusser inn ballen over keeper etter innkast. 

Asker - Stabæk 0-2

Vi holder stand lenge og kjemper bra, men Stabæk har mye fysisk råskap i laget og vi klarte ikke stå i mot hele veien. Det ble en tøff kamp, og Stabæk scorer to mot slutten.

Asker - Odd 2-0 (Gustavo, Andrés)

Tunge, såre bein og slitne hoder må kjempes i gang. Vi gjorde en imponerende jobb med å snu en dalende kurve, til å ha et samlet, fokusert lag klare til dyst. Det var lenge en åpen kamp, men etter den første scoringen festet vi virkelig grepet og da Andrés punkterte kampen var det ingen tvil. 

Kvartfinale mot Sandefjord. 
Tekst: André Muri

I onsdagens kvartfinale var vi underdog mot Sandefjord, et lag som lenge har vært helt i toppen blant Gatelagene i landet. 

Vi var fokuserte før kampstart, og tok det med oss inn matchen. Vi fulgte planen og gjorde som avtalt. Vi var intensive, fokuserte, samlet og hadde godt humør. Dessverre tok et godt Sandefjordlag ledelsen midtveis i første omgang og vi lå under til pause. Nå måtte vi score, og vi gikk ut med høyere press og kvikkere føtter. Igjen scoret Sandefjord og økte ledelsen til 2-0. 

Noe av det jeg liker best med laget vårt er at vi ikke gir opp. Og det gjorde vi ikke denne gangen heller. Kort tid etter setter vi opp en dødball, og Glenn fyrer av med venstre. Ballen går i en fin bue mot lengste kryss, treffer tverrliggeren, går ned i bakken, opp i tverrliggeren og inn til redusering.

2-1 og vi jakter utligning og golden goal. Vi har hatt flere gode muligheter tidligere i kampen, og nå følte vi at vi hadde spillet vårt på gli. Vi skapte bra trykk på de og kom til mange innlegg hvor tre gikk på tvers rett foran mål, men vi klarte akkurat ikke å få nok kraft eller presisjon i avslutningen. Vi fikk også muligheten på en 45 graders pasning skrått ut i feltet, men timing og presisjon ble akkurat litt feil.

Og med det ebbet tiden dessverre ut. Vi taper 2-1 og ender på delt femteplass ved siden av Godset, Start og Ham-Kam, tangering av vår tidligere bestenotering fra landsturneringen i Fredrikstad for et år siden. Da endte vi på 5. plass alene, men i år var det altså flere lag (15) med. Vi kan uansett være storfornøyde med egen innsats! 

Fredrikstad vant finalen 2-0 mot Sandefjord og Stabæk slo Odd 3-1 i bronsefinalen. Kult å se at vi spiller jevnt med eller slår de beste lagene denne gangen, og bra for turneringen med mange spennende oppgjør!

Første dag av landsturneringen går bindet til de med høyest treningsoppmøte siden sist turnering. Kapteiner første dag var:
1: Bettina
2: Erik
3: Cathrine
4: Glenn

Disse fire har vært mest tilstede og de har satt tydelige spor av dere selv i kulturen i laget. De er alle viktige kontinuitetsbærere og jeg er veldig glad for bidraget deres! 

Siste dag ble Gustavo valgt som kaptein som et godt eksempel på det vi har blitt gode på - å snu fokus. Gustavo var frustrert etter gårsdagen, men klarte fort å snu tankene mot konstruktive forberedelser mot kvartfinalen. Det er en veldig viktig egenskap. 

Turneringen har gått veldig bra. Hver og en bidrar på sin måte inn i miljøet i gruppa. Det er takhøyde for meninger, og det er takhøyde for å si fra. Og ved siden av det jeg selv ser får jeg gode tilbakemeldinger på at vi oppfører oss fint, er blide og hyggelige og at vi viser respekt og hensyn for andre. Vi tar vare på tingene rundt oss, følger opplegget og møter presis. Vi er rett og slett gode representanter for Asker Fotball!

Og en stor takk til G-Sport som har sponset Gatelaget med drikkeflasker og keeperhansker, og i samarbeid med Fotballstiftelsen sørget for nye fotballsko til samtlige. 


Landsturneringen var en sportslig og sosial suksess for Gatelaget


Landsturneringen er en fin arena for å bygge vennskap og fellesskap på tvers av klubbene. 


Fra onsdagens kvartfinalekamp mot Sandefjord

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift