Unikt samarbeid mellom seks Asker-klubber

For å skape et best mulig breddetilbud for flest mulig, lengst mulig, og samtidig sørge for at de største talentene blir værende i kommunen går nå seks Asker-klubber sammen for å heve barne- og ungdomsfotballen i Asker kommune.

Asker kommune er per i dag ca 60,000 innbyggere, med sammenslåingen med Røyken vil Asker være en storkommune med opp mot 100,000 innbyggere. Kommunen består i dag av mange klubber som hver for seg tilbyr fotballaktivitet for barn og unge. De fleste klubbene drives etter mottoet “flest mulig”, “lengst mulig” og “best mulig”. 

Klubbene sitter med en felles forståelse at vi i kommunen kan bli dyktigere på nettopp det - “flest mulig”, “lengst mulig” og “best mulig”. 

Samtidig har man i lengre tid sett at stadig flere unge spillere søker ut av kommunen på jakt etter nye og større utfordringer. 

Klubbene har hver for seg et inntrykk av at barnefotballen drives godt i kommunen. Derimot så møter man på utfordringer når man trer inn i ungdomsfotballen. Mange faller av eller melder overgang til andre og større klubber utenfor kommunens grenser. I enkelte tilfeller må breddeklubber legge ned sitt tilbud på enkelte årganger på grunn av spillerflukt og/eller frafall. Dette tapper lokale breddeklubber for lokale spillere og foreldre, som i mange tilfeller opererer som lagledere og trenere. Dette igjen fører til at gjenværende spillere får et dårligere fotballtilbud eller ikke noe i det hele tatt. 

Slik det er per dags dato skapes det verken et godt nok tilbud for dem som ønsker å satse eller dem som ønsker å spille breddefotball med venner og bekjente.

Derfor går Asker Fotball, Dikemark, Heggedal, Vollen, Frisk Asker og Asker Skiklubb nå sammen i et forsøk på å heve både bredde- og toppsatsningen i Asker kommune slik at flest mulig til å benytte seg av fotballtilbudet som foreligger i kommunen og holde dem lengst mulig i fysisk aktivitet. 

Da representater fra de seks klubbene var samlet på Føyka tidligere denne uken ble det unisont understreket at samarbeidsmodellen som nå legges frem er veien å gå for å øke kvaliteten i “flest mulig - lengst mulig - best mulig”. 

Det å ha et godt fotballtilbud er viktig av flere årsaker enn å skape gode fotballspillere og fotballag. Fotballen er kommunens suverent største idrett - den favner bredt og involverer alle samfunnslag. 

De fleste fotballklubbene jobber med sosial inkludering og har sosiale mål i sin sportsplan. Fotball er en viktig arena for god oppdragelse, barn og ungdom lærer å spille på lag, håndtere hverandre i et felleskap, lærer verdier og holdninger, takle opp- og nedturer og lærer å yte som individ og gruppe. 

Fra et folkehelseperspektiv bidrar også fotballen i stor grad til å skape aktive barn og ungdom i en stadig økende stillesittende hverdag. 

I et felleskap klubbene imellom kan man i større grad enn tidligere legge til rette for at fotballen fører til aktive barn og ungdom i en stadig økende stillesittende hverdag. Dette samfunnsoppdraget, å bedre kvaliteten i det sportslige og sosiale opplegget rundt fotballen, tar vi i felleskap på alvor. 

Vi må ta vare på både de som vil satse og samtidig gi bredden et tilstrekkelig tilbud. Vi må ta vare på de spillerne som tidligere har forsvunnet til andre klubber, gi dem utfordringer og legge til rette forholdene slik at de kan ta nye steg som fotballspillere og mennesker her i Asker kommune. Det er vår intensjon gjennom dette nye samarbeidet mellom klubbene i Asker.

- Fra de, foreløpig, seks klubbenes gode utviklingsmiljøer vil det dukke opp ekstra ivrige og talentfulle fotballspillere. På eller annet tidspunkt vil de trenge nye utfordringer for å få utviklet sitt potensiale og drøm om å spille fotball på et høyere nivå. Vårt mandat i prosjektet er å tilrettelegge for disse spillernes videre utvikling i et miljø preget av gode verdier og høy kompetanse på spillerutvikling, sier Hans Knutsen, sportssjef i Asker Fotball, og også initiativtager og pådriver bak dette prosjektet klubbene imellom.

På sikt ønsker man at dette vil føre med seg at stadig flere lokale talenter spiller seg inn på et topplag i en av de øverste divisjonene i landet. 

- Det blir morsomt når vi om noen år har et topplag i storkommunen med mange spillere som har gått gradene gjennom vår felles bredde- og toppsatsing, legger Hans Knutsen til.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift