- Den beste tiden var i Asker

Nå forlater publikumsyndlingen klubben

Balal Arezou forlater Føyka og Asker denne sommeren. Og for et eventyr det har vært for kantspilleren som står bokført med over 130 a-lagskamper i sort og hvitt.

Da Balal signerte for sin andre periode på Føyka i 2016, var han klar og tydelig på hva comebacket i den stripede trøya betydde: - Dette er som å komme hjem for meg, uttalte han da.

Arezous gjennombrudd kom allerede i 2009 da han spilte 28 kamper og scoret fire mål. Han ble raskt publikumshelt på Føyka med sin stor fart, løpskapasitet og vilje til å utfordre offensivt. Sesongen etter var han igjen sentral da Asker tok steget opp i Adeccoligaen. Fremgangen fortsatte – og en helt spesiell internasjonal karriere ventet kantspilleren i 2010.

For etter cupkampen mot Lillestrøm, som ble vist på tv, fattet det afghanske fotballforbundet interesse for Asker-spilleren, og like etter var gutten kalt inn på landslaget.

Og for en suksesshistorie det skulle bli: Balal returnerte tilbake til hjemlandet for første gang siden han flyktet som treåring og ble umiddelbart en suksess på landslaget. For i South Asian Games ble han like greit toppscorer med seks mål på fem kamper – og stjernestatusen i hjemlandet lot ikke vente på seg. «The Afghan Star» var født.

I 2013 deltok han i NRK-programmet Lindmo som følge av suksessen med landslaget.

Klippet kan du se her: https://tv.nrk.no/serie/lindmo/MUHU11005913/02-11-2013#t=27m10s

Balal har vært gjennomprofesjonell siden dag en jeg ble kjent med han, sier Asker-trener Kevin Nicol.

- Ikke bare har han vært en viktig bidragsyter på banen, han har bidratt sterkt i garderoben også, sier Kevin Nicol, som ønsker Balal alt godt videre i fotballkarrieren. 

Arezou flytter nå til Arendal hvor familien venter sitt andre barn, samtidig som de ønsker å bo nærmere egne foreldre og søsken. 

- Vi ønsker å bo tettere på familien vår, derfor flytter vi nå, forteller Balal. 

Og kantspilleren er stolt av alt han har oppnådd som fotballspiller på Føyka: 

Jeg har hatt mine beste fotballår i Asker-drakten, og jeg er evig takknemlig for all støtten jeg har fått av både trenere, støtteapparat, lagkamerater og ikke minst på tribunen. 

Hva skjer med fotballkarrieren videre nå?

- Det finnes klubber som har vist interesse, men jeg har prioritert og vil prioritere familien nå som vi venter et barn til om en måneds tid, så får vi heller se hva som skjer etter det, forteller Arezou. 

Landslagsspilleren kan ikke få fullrost Asker som klubb nok, og han trekker spesielt frem tre sesonger som har hatt stor betydning for hans karriere: 

- 2009, 2010 og 2011-sesongen var spesielt bra for både meg og klubben. Vi rykket opp til Adeccoligaen, spilte bra fotball, og i tillegg ble jeg landslagsspiller, noe jeg fortsatt er, sier Balal stolt. 

- Jeg ønsker Asker Fotball og alle supporterne alt godt i fremtiden, så håper jeg de rykker opp til Obos-ligaen, avslutter Arezou. 

 

 


 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift