Heltent i Telemark

- Nå legger vi press på lagene over oss

Det var klart for runde sytten av Postnordligaen. Motstander: Odd 2 på Skagerak Arena – og like silkemykt som reisen til Skien skulle vise seg å bli, var store deler av matchen gledelig skue for alle med hjertet i Asker Fotball, og spesielt de syv som hadde tatt turen nedover til Skien denne siste lørdagen i august.

For gjestene fra Asker styrte store deler av førsteomgangen med ballinnehav, sjanser og ikke minst uttelling. Odd 2 hadde to halvsjanser – ellers var det ett lag på banen de første førtifem. Tomasz Sokolowski fikk styre midtbanen, og Behajdin Celina var et konstant uromoment på venstrekanten. Sentralt gikk det for raskt for unge Odd-gutter – og Askers midtbane fikk tredd gjennom opptil flere ganger i første omgang. 

1-0 kom etter en Asker-corner som etter hvert ble klarert. Solid ettertrykk førte til at Martin Tangen Vinjor får tak i ballen, trer Marcus Mehnert gjennom – og forrige kamps tremålsscorer er iskald alene med Odds keeper.

Like før pause kom dagens andre scoring. Målscorer Mehnert blir spilt igjennom igjen, setter ballen i mål, men linjedommeren vinker – målet blir ikke annullert – men det dømmes i stedet straffespark.

Den tar Behajdin Celina, og med en frekk panenka, øker han Askers ledelse til 2-0.
 

Iskald: Behajdin Celina med en frekk panenka i første omgang.

Andre omgang fortsatte slik første omgang ble avsluttet – med solid Asker-trykk de første ti minuttene. 57.minutter er spilt når Odd 2 er farlig frempå, men Andreas Vedeler bakerst redder mesterlig. Asker kontrer, og KIL-utleide Ludvig Langrekken krangler inn dagens tredje Asker-mål.

Et skikkelig krigermål, og det var deilig å se den gå inn. Hadde mange sjanser i forrige kamp, og det var rett og slett nydelig å se den gå i mål.

Så våkner hjemmelaget. Kun minutter etter Langrekkens scoring, reduserer vertskapet på nydelig vis, fra hjørnet av sekstenmeteren. 

Og målet tenner hjemmelaget, som det neste kvarteret er det vasseste laget på Skagerak Arena. Men, Oddrane klarer aldri å true Asker-muren, og de siste ti minuttene er vi nærmere fire enn hjemmelaget er ytterligere redusering.  Vi reiser derfor hjem fra Skien med tre deilige poeng i kampen om topplasseringer i Postnord-ligaens avdeling 1. 

- Jeg er veldig glad for en ny seier, det er aldri lett å møte slike andrelag. Vi falt av litt etter den tredje scoringen vår, men henter oss inn greit mot slutten, oppsummerer Asker-trener Kevin Nicol. 

For fakta er som følger: Asker står med fire seire på de siste fem kampene, noe sjefen er meget godt fornøyd med. 

- Denne kampen gir oss godt momentum inn mot Fram Larvik, og vi viser samtidig de andre topplagene at vi vil være med der oppe, avslutter Nicol, som i garderoben etter kamp oppfordret mannskapet til å nyte seieren, men samtidig beholde konsentrasjonen inn mot neste lørdags hjemmekamp mot Fram Larvik på Føyka. Viktig redning: Andreas Vedeler hadde en viktig redning på 2-0 som førte til Asker-kontring og 3-0-ledelse.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift