Ordføreren: - Viser i praksis at de er mer enn en fotballklubb

Suksessen med Brobyggercup på Føyka fortsetter

Et høstlig Føyka ønsket ti lag og over hundre deltakere velkommen til årets Handelsbanken Brobyggercup for sjette året på rad torsdag morgen.

At sommeren er over, fikk vi også merke, med grått og vått vær i morgentimene på den nye kunstgressmatta. Men, som vanlig under Brobyggercupen var det lite å si på både stemningen, det sportslige nivået og tonen mellom både motstandere og kampledere.

Dette er cupen hvor nettopp det å skape bro er viktigere enn det sportslige – men det betyr ikke at det ikke ble tråkket til i dueller i formiddag – noe vår egen ordfører Lene Conradi smertelig fikk erfare.

- Sjekk ut denne tåa, den er blå, som følge av tøft spill der ute i dag, humret den blide Asker-ordføreren, som fungerte som både motivator og midtstopper for Asker Kommunes lag i dag.


Blå tå: En blå tå førte til at Conradi valgte å bytte ut seg selv like før slutt i en av dagens kamper. 

Ordføreren kunne ikke få fullrost arrangementet nok: - All ære til Asker Fotball som gjør så mye bra.

- De viser i praksis at de er mer enn en fotballklubb med et slikt arrangement, sier ordføreren, som også trekker frem Asker Fotballs Gatelag som en viktig pådriver til turneringen.

- Det er jo Gatelaget som er opphavet til denne turneringen, så de må også få sin del av rosen. - Det legges ned masse flott samfunnsarbeid både i og rundt denne klubben, og jeg gleder meg allerede til neste år, selv om jeg også gruer meg til å måtte halte av banen igjen, runder Conradi av.

Etter velkomsttale og offisiell åpning av turneringen rundt klokken 09.00 ved cupgeneral og trener for Gatelaget, Andrè Muri, var det dags for åpningsmatchen. Føyka Administrasjon, med to strake seire i turneringen, fikk tøff motstand av Asker Gatelag, men kampen endte etter hvert med 4-1-seier til administrasjonen, ledet an av dagens manager Rune Klemetsdal – som hadde sitt svare strev med å organisere laget sitt.

Og heretter gikk det slag i slag utover formiddagen – med tette og jevne oppgjør, ledet an av blant annet tidligere Tippeligadommer Kristoffer Helgerud, samt våre egne spillere Tomasz Sokolowski og Jacob Øvretveit Tredal – sistnevnte med stor respekt for både motstandere og supportere.

Collina-nivå: Tomasz Sokolowski hadde full kontroll som dommer under samtlige av dagens kamper. 

– Når jeg ser dette engasjementet, så blir en nesten litt redd for å dømme, humret den sindige målvakten, mens han overvar Handelsbankens kamp mot Asker Kommune.

Cup er som kjent cup – og etter innledende gruppespill så var tallenes tall klare:

Føyka Administrasjon avanserte til semifinalen hvor Asker & Bærum Politi ventet på andre banehalvdel. I den andre semifinalen møttes Asker og Bærum Brannvesen og Vålerenga Gatelag til dyst.

Etter to velspilte og spennende semifinaler, var det Asker og Bærum Politi og Asker og Bærum Brannvesen som sikret seg finaleplass. Og det skulle vise seg å bli en thriller av en finale på Føyka – og kampen måtte faktisk avgjøres på straffesparkkonkurranse, hvor politiet trakk det lengste strået – og blåtrøyene kan derfor kalle seg Brobyggercupmestere 2018 – til stor jubel blant en solid fanskare under finalen.


Vinnerlaget: Politiet sikret seg sin første seier i Brobyggercupen etter en meget jevn finale som ble avgjort på straffespark. 

- Endelig var det vår tur, kommenterte lovens lange arm, under en presseseanse i etterkant av finalen.

Men: Det ble også delt ut en annen pris på Føyka i formiddag – nemlig Fair Play-prisen – og den var det Dikemark Asylmottak som fullt fortjent hentet hjem etter enighet mellom både cupkomite og ikke minst dagens kampledere.


Fair Play-prisen: Laget fra Dikemark Asylmottak fikk fullt fortjent tildelt prisen for årets Fair Play. 

- Det at ordføreren og folk fra Dikemark Asylmottak kan møtes til fotballkamp, gjør noe med hvordan en ser på hverandre, sier cupgeneral og gatelagets trener Andrè Muri etter dagens turnering, mens hans var iherdig opptatt med å samle inn kjegler i duskregnet på Føyka.

- Det er sjette året vårt på rad, og vi vokser jevnt og trutt, sier treneren med stolt mine når det sportslige er over – og alle dagens cupdeltakere har funnet veien til VIP-fasilitetene hvor pizza og brus fra Egon ventet.

Muri trekker også frem den viktige betydningen av at mennesker med forskjellig bakgrunn møtes – som for eksempel i dag på Føyka.

- Det ufarliggjør ting når mennesker med forskjellig bakgrunn møtes til vennskapelig lek og moro noen timer, samtidig som det naturligvis er i tråd med mottoet vårt. – Vi ønsker som kjent å være mer enn en fotballklubb, fordi dette gir gode ringvirkninger utover i hele kommunen, avslutter Muri, som også ville takke alle samarbeidspartnere og sponsorer for at de bidro til at Brobyggercupen lever videre i beste velgående.


Fornøyd duo: Både ordfører Lene Conradi og cupgeneral Andrè Muri var fornøyde med dagens Brobygger-turnering på Føyka. 
Vi takker samtlige lag, støttespillere og sponsorer for innsatsen under Handelsbanken Brobyggercup 2018. 


 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift