Seksmålsthriller på Raufoss

- Skulle gjerne reist hjem med alle poengene

Serieleder Raufoss inviterte til fest på lokalet lørdag ettermiddag i anledning klubbens 100-årsjubileum – og øverst på invitasjonslista stod Asker Fotball, med tre strake seire før dagens oppgjør.

Det var serielederen mot tabelltreeren på Nammo Arena – og værgudene stod totenfolket virkelig bi denne lørdagen i september – for forholdene før kamp var virkelig ikke gode, med grått og tungt høstvær. 

Men, med Asker Fotball, kommer også solen – og skydekket lettet utrolig nok da dommer Mischa Kellerhals blåste i gang toppkampen til de 1018 tilskuernes store begeistring.

Og det ble tidlig klart at vertskapet ville fullbyrde jubileumskampen med tre poeng – for de gule og sorte var helt klart best de første tretten minuttene på eget gress.

Elleve minutter er spilt når Raufoss er nære 1-0-scoring på corner, men Asker-forsvaret rydder så vidt unna.

Så kommer gjestene på dagens første visitt. Cornelius Bencsik slår inn fra venstre, men ingen Asker-spillere får satt tåa på ballen.

Etter tjue minutter får hjemmepublikumet endelig noe å juble for når vi sliter med å klarere. 1-0 til Raufoss. Og vertene dundret på med en ny dobbeltsjanse like etter. Først en heading i stolpen, så en avslutning som Andreas Vedeler redder på mesterlig vis.

Halvtimen spilt når Marcus Mehnert er gjennom – men hjemmelagets keeper er raskt ute og avverger. Siste femten minutter av første omgang er Asker langt bedre, og etter 34 minutter stilner Ludvig Langrekken hjemmepublikummet med et herlig raid gjennom halve Raufoss-laget, før han iskaldt prikker inn 1-1.


Utlikning: Ludvig Langrekken parkerte hjemmelagets forsvar, og satte inn 1-1. 

Nå er det gjestene som har tatt over på Toten – og Aaron Lee Jones er nære å score mot gamlelaget minutter etter utlikningen, når han header en corner like over.

Hjemmelaget våkner litt mot slutten av første omgang, og det jubles når Raufoss går opp i 2-1 med fem minutter igjen av omgangen. Dagens linjedommer annullerer målet korrekt – og lagene går til pause på stillingen 1-1.

Minuttet ut i andre omgang er hjemmelaget på ferde igjen. Og igjen ligger sisteskanse Vedeler i fullt strekk og avverger en ny scoring til hjemmelaget.

Det neste kvarteret er det stillingskrig på Nammo Arena før det virkelig tar fyr.

59 minutter er spilt når Raufoss`tårnhøye spiss Henningsson kriger inn 2-1. Minutter senere bytter coach Kevin inn dagens bursdagsbarn Stian Solberg – som med sin første touch setter opp Celina på venstrekanten. Celina prikker ballen tilbake til Solberg – som like greit dundrer inn 2-2!

- Det ble faktisk scoring i dag, humret Solberg etter matchen. Solberg, som fyller 29 år i dag, hadde allerede før kampen signalisert at han skulle score om han kom inn - og Asker-veteranen, som snart tangerer Willy Fosslis 286 a-lagskamper, var glad for å få satt den på det tidspunktet i kampen. 


Superinnbytter: Stian Solberg feiret 29-årsdagen med utlikning etter kun et halvt minutt på banen. 

Og Asker-gutta villle ha mer. Nok en gang er Celina involvert på venstrekanten. Ballen havner inn i boksen, og ender tilslutt på tåa til Cornelius Bencsik som sklir inn 3-2-ledelse til gutta fra Føyka etter nøyaktig sytti minutter spilt. 

Askers mål tenner ny gnist i hjemmelaget – som fem minutter senere kriger inn nok en dødball. 3-3 og fullt fyr i teltet - trodde alle. 

Men, gnisten slukker nokså fort – for verken Raufoss eller Asker klarer å hente seg inn igjen det siste kvarteret, og toppkampen på Nammo Arena ender dermed 3-3. 

Asker-trener Kevin Nicol var nokså fornøyd med poenget som ble med hjem til Føyka. 

- Jeg er først og fremst veldig fornøyd med at vi scorer tre mål her. Vi åpnet noe nervøst, men kom sterkt tilbake i slutten av første omgang, og vi kunne faktisk fått flere mål, sier skotten. 

- Ett poeng er ok, men ikke perfekt, nå må andre lag hjelpe oss med å ta poeng fra Raufoss, samtidig som vi fokuserer på at vi skal utvikle oss enda mer, da vil vi ta flere poeng utover høsten, avslutter Nicol. 

Askers neste kamp er allerede førstkommende lørdag når Elverum tar turen til Føyka. Nå håper vi Asker-publikummet kjenner sin besøkelsestid og fyller stadion. 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift