Asker tok viktig steg mot toppen

- Vi har gitt oss selv en fantastisk mulighet nå

Mandagskamp og flomlys på Føyka var rammen for den 22 serierunden i PostNord-ligaen med nabo Stabæk 2 på besøk. Og etter helgens resultater i avdelingen, hvor både Fredrikstad og Raufoss gikk på tap mot henholdsvis Elverum og Mjølner, var spenningen stor med tanke på å kneppe innpå eneren og toeren på tabellen.

Og det startet usedvanlig bra på Føyka. Et heltent hjemmelag gikk rett i strupen på Stabæks rekrutter, og allerede etter fire minutter hadde Marcus Mehnert sendt hjemmelaget i føringen etter flott forarbeid av Behajdin Celina. 1-0. 

Scoringen var bare forsmaken på hva som var i vente for de 354 tilskuerne denne mandagskvelden. Med et hjemmelag i føringen i store deler av de første førtifem, kom sjansene på rad og rekke.

Men, gjestene fra Bærum hadde også sine muligheter – og halvveis ut i første omgang burde det stått 1-1 etter et hjørnespark, hvor Stabæks rekrutter hadde hele tre enorme sjanser til å sette ballen i mål, men alle forsøkene endte enten med bom på ballen eller utenfor.

Drøye halvtimen er spilt når Ludvig Langrekken er på blank holdt – men avslutningen settes utenfor.

Før det hadde både Stian Solberg og Eivind Fallås Dahl hatt gode sjanser til å doble vertskapets ledelse.

Så: Fem minutter før pause er han der igjen – Marcus Mehnert. Etter et nydelig gjennomspill er storscoreren iskald når han tar ned ballen og setter den i nota. 2-0.


Dobling: Marcus Mehnert setter inn sin andre scoring for dagen i første omgang. Foto: Skjermdump 

Da trodde de fleste det var kjørt.

Men, tidligere Asker-trener Gaute Larsen hadde åpenbart trykket på de riktige knappene i pausen, for det var et helt annet Stabæk-lag som entret Føyka-matta under flomlysene til andre omgang. Kun tre minutter ut i omgangen utlikner gjestene ved Filip Valencic – og en viss uro sprer seg blant spillere og publikum på Føyka. 

Og ikke nok med det. Gjestene fra Bærum kjempet seg inn i kampen igjen med nebb og klør – og med en drøy halvtime igjen på klokka, utlikner de blå ved Kristoffer Askildsen.

Like etter byttes Tomasz Sokolowski og Alagie Sanyang inn – og kampbildet endrer seg igjen til vår fordel.

68 minutter er spilt når Hallvard Håskjold slår flott inn fra høyresiden. Foran mål dukker Cornelius Bencsik opp – og vi er på ny i føringen på Føyka. 3-2.

Like etter kan vi avgjøre kampen når Aaron Lee Jones header fra kort hold – men gjestenes keeper Lillevik har en strålende kveld på jobb.

Til tross for et tappert forsøk på å redde med seg ett poeng – møter Stabæk 2 veggen i form av Andreas Vedeler som er avgjørende med ti minutter igjen å spille. En heading fra kort hold reddes, og da det er like greit Asker som får æren av å punktere.

85.minutter er spilt når Alagie Sanyang blir nydelig spilt gjennom. Sanyang er iskald – og ballen vippes inn til 4-2 og den berømte spikeren i kista.

Trepoengeren var selvsagt meget kjærkommen for Asker-trener Kevin Nicol, som oppsummerer kampen slik: 

- Totalt sett er jeg fornøyd med seieren, men vi gjorde det noe vanskelig for oss selv i andre omgang. Med alle sjansene vi hadde, kunne vi avgjort kampen i første omgang - og når vi ikke klarte det, var det alltid en mulighet for at Stabæk kunne komme tilbake, noe de også fortjent gjorde, sier Asker-treneren. 

Nicol var derimot aldri i tvil om at mannskapet hans ville score flere mål i løpet av kampen: 

- Jeg følte hele tiden at vi hadde gode sjanser for å score igjen, og det var selvsagt en lettelse å se 3-2 og 4-2 gå inn der, sier en lettet skotte etter kampslutt. 

Nå ser Nicol frem mot fire meget spennende og avgjørende kamper for Askers vedkommende: 

- Det er deilig å være tilbake i toppen, og vi har nå gitt oss selv en fantatisk mulighet inn mot de fire siste kampene, avslutter han. 

For opprykksdrømmen lever nå for Asker Fotball - og vi håper på solid støtte på Oslos østkant allerede lørdag når Grorud er vertskap. 

Asker-Stabæk 2 4-2 (2-0)

Føyka Stadion: 354 tilskuere

Askers lag: Vedeler, Lee Jones, Celina, Stray Molde, Håskjold, Tangen Vinjor (Sanyang 61 min.), Fallås Dahl (Sokolowski 61 min.), Bencsik, Solberg, Langrekken (Fazi (85 min), Mehnert 

Benken: Udjus, Fazi, Grung Flo, Svensson, Raaholt, Sokolowski

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift