Nicol: - Vi fortjener ikke rykke opp

Klar tale fra sjefen etter tap på Grorud

Det var tungt å være Asker-supporter etter nittifem minutter med fotball på Grorud kunstgress lørdag ettermiddag. For status var som følger: Med fire kamper igjen av årets PostNord-liga, hadde vi både første og andreplassen innen rekkevidde før dagens runde mot et teknisk godt Grorud-lag. 

For det var hjemmelaget som trakk det lengste strået på matta etter at Magnus Lankhof Dahlby satt inn den avgjørende scoringen til hjemmelaget med fire minutter igjen på klokka. I en omgang hvor Asker åpnet soleklart best, men gradvis gav fra seg initiativet utover omgangen. 

Og det åpnet ikke særlig bra i første omgang heller for gjestene fra Asker - som hadde fått med seg over 50 tilreisende tilskuere fra bygda på kamp i Groruddallen. 

Fire minutter tok det før vertskapet var i ledelsen etter et nydelig angrep avsluttet av Fredrick Johan Pettersen. Resultatet stod seg ikke veldig lenge - for Asker-gutta våknet etter den tidlige kalddusjen, og tok gradvis over spillet og sjansene i første omgang.


Utlikningen: Eivind Fallås Dahl fikk mye tid og rom til å sette inn 1-1 i første omgang. 

For etter et drøyt kvarter spilt, skjedde det ting i Groruds boks. Eivind Fallås Dahl får stå urovekkende alene i motstanderens sekstenmeter -  og det utnytter han godt. Med både tid og rom til å lade børsa, utlikner han på Grorud stadion til de over femti tilreisende Asker-supporternes store jubel. 

Og - det kunne blitt mer moro i første omgang sett med Asker-øyne: Halvveis ut i omgangen blir Tomasz Sokolowski dratt ned i hjemmelagets boks. Dommeren peker på straffemerket. Den ellers så sikre Behajdin Celina sender denne gangen ballen rett i armene på Groruds keeper. BOM!

En Mehnert-heading like før pause var det nærmeste gjestene kom etter det, og resultatet var 1-1 da lagene gikk til pause. 

Det var tydelig at Kevin Nicols menn ville har mer da de siste førtifem ble blåst i gang - for de første tolv-tretten minuttene av andre omgang styrte de sorte og hvite fra Asker - uten at Groruds keeper ble testet nevneverdig. 

Med to lag som intenst jaktet tre poeng, kunne en kjenne nerven og intensisteten i hele Groruddalen denne lørdags ettermiddagen. Kriging, jaging og tøffe dueller preget store deler av den andre omgangen - og de store sjansene uteble for begge lag. 

Så: Med fire minutter igjen av ordinær tid, finner hjemmelaget en åpning. Og vipps står det 2-1 på resultattavla. 

Med det resultatet måtte Asker sende alle mann i angrep når klokken passerte nitti minutter. 

Nærmest var Demba Traore, som med siste touch på ballen, en heading fra corner, treffer tverrliggeren før ballen går over. 
Bare nesten: Demba Traore sendte ballen i tverrliggeren fem minutter på overtid. 

Det ble også det siste som skjedde i kampen - og Grorud tok med det tre meget viktige poeng i sluttspurten av Postnord-ligaen. 

Asker-trener Kevin Nicol var ikke særlig fornøyd med kampen, resultatet og prestasjonene: 

- Vi fortjente ikke vinne denne kampen. Det er kanskje rart av meg å si det, men vi utnyttet ikke sjansene våre bra nok da vi hadde ballen i laget. Vi er veldig svake på begge målene vi slipper inn, og skal vi henge med i toppen, MÅ vi vinne slike kamper som dette, sier en skuffet Nicol.  

- Vi fortjener faktisk ikke rykke opp når vi ikke vinner kamper som dette, avsluttet skotten bestemt. 


287: Stian Solberg spilte i dag sin kamp nummer 287 for Asker, og passerte dermed Willy Fossli i antall kamper for a-laget. 

Det skulle ha vært et bedre resultat på en dag som denne - spesielt for Stian Solberg, som i dag gikk opp som nummer to på lista over antall a-kamper for Asker. Solberg, som faktisk hevder han passerte Fosslis 286 kamper allerede på mandag mot Stabæk 2, var også en skuffet mann i dag. 

- Dritt, var Solbergs kommentar. - Det er alltid, alltid kjipt å møte Grorud her. Jeg er ikke så glad i dette stedet her, og det er ikke noe annerledes i dag, sier Solberg, som mottar både klemmer, handshakes fra motstandere og støtteapparat i klubben etter kampslutt. For: Om det var mandag mot Stabæk 2 eller i dag mot Grorud - NÅ har han i hvert fall passert Willy Fossli - en bragd i seg selv. Til tross for at hovedpersonen selv er ganske nøktern rundt det hele: - Det var kjipt at det ble et sånt resultat i dag, på en sånn kamp, men vi får prelle det av oss og mobilisere utover uka. 

Og om sjansene for opprykk nå, sier han følgende: - Jeg gir alltid alt med drakta på uansett om jeg spiller for rekruttene eller a-laget. Det bør vi også gjøre, det gjenstår fortsatt tre kamper, og der skal vi gi jernet, avslutter han. 

Grorud-Asker 2-1 (1-1) 

Grorud Stadion: Fullsatt

Mål: Grorud 1-0 (4.min), 1-1 (14 min.) Fallås Dahl, Grorud 2-1 (86.)

Askers lag: Vedeler, Håskjold, Stray Molde, Lee Jones, Celina (87 min. Traore), Vinjor, Sokolowski (45.min Bencsik), Solberg, Langrekken, Mehnert, Fallås Dahl (76 min. Sanyang)


God støtte: Takk til alle Asker-supportere som tok turen til Groruddalen i dag. 

Tekst og foto: Dag Vegel

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Asker-TV

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift