G-16 avsluttet sesongen på imponerende vis

Holdt Vålerenga til uavgjort på bortebane i siste kamp

Askers G16-lag avsluttet en god høstsesong borte mot Vålerenga i Interkrets-serien. Asker vant vårkampen på Føyka med 2-1, men denne gangen stilte Vålerenga med et sterkere lag med mange spillere som vanligvis spiller på Nasjonal-laget.

Kampbildet var ganske likt gjennom hele kampen. Vålerenga hadde mye ball, og var flinke til å flytte ballen raskt og vende spillet inn i ledige rom. Men Asker forsvarte seg godt, og det var hele tiden farlig når Asker fikk brudd og kjørte kontringer.

På en slik kontring tok Asker ledelsen etter ca 30 minutters spill. Mustafa Rahman kom løs i midten og var kald og rolig alene mot keeper. 1-0 holdt seg til pause, og andre omgang fortsatte som første. Vålerenga trillet ball, og skapte mange halvsjanser, men Asker midtforsvar og keeper hadde en god dag og ryddet unna det meste. Midt i omgangen kom Mosse løs igjen, men denne gangen reddet keeper det som inntil da var andre omgangs største sjanse.

Utligningen kom med under et kvarter igjen å spille. Et tilsynelatende ufarlig framspill landet midt mellom keeper og midtstopper, og etter en liten kommunikasjonssvikt pirker hjemmelaget inn utligningen. Kampen ebber ut med 1-1. Vålerenga har klart mest ball og også flest sjanser, men etter helhjertet forsvarsspill og gode overganger klarte Asker å sikre seg et sterkt poeng i sesongavslutningen. Trener Magnus Jansson var fornøyd med kampen.

- Vi møtte kanskje Norges beste G16-lag i denne kampen. Vålerenga leder A-sluttspillet i Nasjonal serie, og stilte med de fleste derfra. Det ble et ganske forventet kampbilde, der Vålerenga hadde mye ball, mens vi forsvarte oss godt og hadde fine kontringer. Jeg synes gutta skal være stolte over innsatsen. Dette ble en fin avslutning på sesongen, sier Jansson, som synes det har vært en sesong med god utvikling i løpet av sesongen.

- Vi er blitt jevnere og de fleste spillerne har tatt store steg. Og resultatene kan man ikke klage på, med finalen i Norway Cup som soleklart høydepunkt. I seriespillet er både plasseringen midt på den jevne Interkrets-tabellen og 2. plass i G17-serien mer enn godkjent, sier Jansson, som er særlig godt fornøyd med første halvdel av høstsesongen.

- Fram til høstferien var vi helt oppe på 3.-4. plass, og vi hadde topp 3 innen rekkevidde. Vi var i en periode med stabilt og godt spill, men dessverre ødela høstferien veldig mye, sier Jansson. Han skryter av laget og mener det er mange lovende spillere i troppen.

- Dette er en bra årgang med mange gode spillere som klubben kan få stor glede av. Som vanlig er det sikkert en del som gir seg i overgangen til juniorspill, men det er mange som kan bli virkelig gode hvis de legger ned det stykke arbeid som må til for å spille på elitenivå, avslutter Magnus Jansson etter avslutningskampen på Valle.


Solid sisteskanse: Olaus Kvarme spilte sin kanskje beste kamp for sesongen i 1-1-oppgjøret mot Vålerenga.

G16 Interkrets

Vålerenga-Asker 1-1 (0-1)

Mål: 0-1, 30 min, Mustafa Rahman

1-1, 65 min

Asker: Olaus Kvarme – Eirik Øde, Hallvard Olsen-Nauen, Alexander Hedstrøm, Jesper Disen – Tobias Øverbye (Adrian Disen), Eirik Ryssdalsnes, Viktor Jaksland, Alexander Bakos (Jonas Nilsen) – Christian Hoel Nilsen (Sverre Thurmer), Mustafa Rahman (Said Osman).

Tekst og foto: Tore Ryssdalsnes

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Asker-TV

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift