Asker G15 til finalen i Gais Cup

Imponerte mot sterke svenske lag i Gøteborg

Askers 03-lag spilte seg helt fram til A-finalen i den tradisjonsrike Gais Cup i Gøteborg. På veien dit måtte både GAIS og Häcken gi tapt mot gutta fra Asker. 

 

Gais Cup arrangeres hvert år i november som en sesongavslutning for stort sett svenske lag. I G15-klassen var det bare Asker og Holmen som deltok av norske lag, ellers var det svenske lag fra store deler av Sør-Sverige i startfeltet.

 

Asker kom svakt i gang, og kom under 0-1 mot Limhamn/Bunkeflo fra Skåne i den første kampen. Selv om Asker tok over og dominerte stort i andre omgang, ble det likevel et surt 0-1-tap i den viktige åpningskampen.

 

Heldigvis var ikke dette nok til å knekke Asker-gutta. I kamp nummer to kjørte de over Dingtuna, og vant hele 5-0. Målene ble laget av Erling Haavik (3), Tobias Heggelund og Christian Boye Østensjø.

 

Dette gjorde at Asker ville gå til A-sluttspillet med 2-målsseier mot arrangørklubben GAIS. Dette var en formidabel oppgave, da GAIS vant 03-klassen i fjor, og er en stor klubb fra Gøteborg. Asker-gutta viste imidlertid en fantastisk innsats og innstilling i denne kampen, og spilte opp mot sitt aller beste. I den kanskje beste kampen de har spilt i år, gikk de til pause med 2-0 etter en forrykende første omgang. Henrik Olsen og Tobias Heggelund scoret målene. Etter pause kom GAIS litt mer med, men de spilte seg bare fram til en skikkelig stor sjanse. I stedet kontret Tobias Heggelund inn 3-0, noe som også ble sluttresultatet.

Dermed ble Asker puljevinner, selv etter den litt trøblete starten.

I kvartfinalen i A-sluttspillet møtte Asker Høllviken fra Skåne. Denne seine kveldskampen ble ingen stor spillemessig opplevelse. Alexander Thoeneie satte inn kampens eneste mål på slutten av første omgang, og etter en litt rotete kamp sikret Asker seg en fortjent semifinalebillett med seier 1-0.

I semifinalen ventet ingen ringere enn Häcken. Gøteborg-klubben er nr 4 i Allsvenskan, og Häcken er en av storklubbene i Sverige. Første omgang var jevn, men Asker fikk det første målet. Alexander Thoeneie fikk kranglet inn 1-0 etter en retur fra corner. I andre omgang tok svenskene mer over, og Asker ble spilt lave. Häcken utlignet etter en corner, og det var flere ganger farlig foran Ivan Hodoba bakerst hos Asker. Men Asker holdt unna, og dermed ble det straffekonkurranse. G15-laget har tapt flere slike tidligere, men denne gangen var det Askers tur. Ivan Hodoba reddet den fjerde straffen til Häcken, og når Filip Engen satte inn Askers femte strake var finaleplassen et faktum.

I finalen var det Karlskrona som var motstander. De var et fysisk lag, og Asker hadde i overkant stor respekt i første omgang. Det var derfor fortjent at Karlskrona ledet halvveis. Etter pausepraten var det et nytt asker-lag som kom på banen. De begynte å spille ballen mye mer langs bakken og eide store deler av omgangen. Laget skapte også bra med sjanser, og var veldig nær et par minutter før slutt. Alexander Essung skjøt og Sivert Ryssdalsnes fikk tak i returen. Han ble lagt i bakken av keeper, og det lignet veldig på et straffespark. Dommeren vinket spillet merkelig nok videre, og dermed ebbet det ut med 1-0-seier til Karlskrona.

Asker-spillerne var skuffet da de tok imot sølvmedaljene, men i etterkant kan de se tilbake på en av sine aller beste prestasjoner. Andreplass i en såpass god cup er en meget sterk prestasjon, og bør være en stor inspirasjon for treningene utover vinteren.

Følgende spillere deltok for Asker under Gais Cup:

Ivan Hodoba, Christian Boye Østensjø, Håkon Sæther, Joshua Mingsakool, Alexander Thoeneie, Brage Hagenæs, Mathias Greiner, Elias Singstad, Sivert Ryssdalsnes, Filip Engen, Michael Ulbråten, Elias Bostrøm, Tobias Heggelund, Axel Omejer, Erling Haavik, Lucas Ostad, Philip Paulsen Mo, Henrik Olsen og Alexander Essung.

Blinkskudd fra turneringen: Vi gratulerer G15 med strålende innsats! 

 

Tekst og foto: Tore Ryssdalsnes

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Asker-TV

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift