G-16: Ambisiøs trenerduo fra Godset skal lede årets G16-tropp

- Det handler om å pushe nivåer hver eneste dag

Ole Tobias Mehn-Andersen (til venstre i bildet) er mannen som skal videreutvikle Askers 16-åringer denne sesongen. Bergenseren, som de siste fem sesongene har trent spillere fra tolv årsalderen og opp til a-lagsnivå i Strømsgodset, vil sammen med sin assistent Yannick Skar-Lentze (22) sørge for at Askers sekstenåringer vil få rikelig med fotballfaglig input gjennom 2019-sesongen. 

- Det var et ønske om å putte egne tanker til live. I Strømsgodset har man en veldig tydelig linje på hvordan ting skal gjøres. På et tidspunkt vil en prøve egne ideer, og da var Asker et godt valg for meg, i tillegg til at det er en spennende klubb i vekst, sier Mehn-Andersen til Askerfotball.no

26-åringen, som har bachelorgrad i idrettsvitenskap, i tillegg til UEFA-B-lisens, har allerede de første ukene som trener for Asker, rukket å markere seg som en tydelig og engasjert trener på kunstgresset på Føyka. Og det er ingen som helst tvil om at den nye trenerduoen besitter mye fotballkunnskap – noe som fremkommer tydelig under Askerfotball.nos første samtale med trenerne etter endt trening tirsdag denne uken. For fra Sølvrommet noteres det i fleng – og gutta prater om ambisjoner, målsetninger og nøkkelfaktorer til suksess: 

- Vi må først og fremst sørge for at de gutta vi trener får utviklet sine fotballdrømmer. Gjennom årets sesong vil det bety at vi naturligvis ønsker å kjempe i toppen av både serie og ikke minst cuper, sier hovedtrener Mehn-Andersen, som fortsetter:  - Vårt ønske er å utvikle individer og skape en god treningshverdag og prestasjonskultur for disse. Samtidig skal vi profesjonalisere hvordan vi tenker fotball. Vi skal møte best motstand og gradvis utvikle oss gjennom dette. Jeg tror veien til proffdrømmen kan være lettere her i Asker enn i for eksempel Strømsgodset eller Vålerenga. Her blir man sett i en klubb som satser, og hvor veien er kortere til et a-lag, forklarer bergenseren, som også er opptatt av at spillerne skal kunne stille krav tilbake til trenerapparatet.
 

Hva tar dere med dere fra Strømsgodset og til Asker?

- Vi har tilegnet oss masse kompetanse fra Strømsgodset. Det at vi begge har vært i et toppklubbmiljø og sparret med sterkt kompetente fotballfaglige mennesker, hvor spillere og mennesker utvikles, har lært oss mye, forklarer Skar-Lentze. - Og nå har vi rett og slett en mulighet til å være på feltet her og påvirke spillerne masse, slik at de kan realisere sine drømmer, sier Asker G-16s nye assistent.

 

 

Høyest mulig

Det er ingen som helst tvil om at gutta som er ansatt til å lede Askers talentfulle sekstenåringer er ambisiøse. - Vitor Gazimba (nyansatt Kongsvinger-trener) og Håkon Lunov (assistent i Vålerenga) er begge personer som har inspirert meg til måten vi jobber på feltet - samtidig har jeg lært masse av Lage Sofienlund og BP (Bjørn Petter Ingebrigtsen) på hvordan vi skal få frem det beste i mennesket , forklarer Ole Tobias, og forklarer:

- Jeg har fått jobbe under dyktige trenere og ledere. Det har gitt meg enorme referanser for videre trenerarbeid. Det handler om å sette krav, stille store krav til detaljer og ikke minst om hva du gjør her og nå.

Har du noe førsteinntrykk av mannskapet dere har tatt over?

 
- Førsteinntrykket er veldig bra. Det er tydelig at det har blitt lagt ned en god jobb hos forgjengerne våre. Jeg ser og noterer meg ting her vi ikke har sett engang hos Godset sine sekstenåringer, forklarer den nye hovedtreneren til G16. Jeg tror flere spillere på Askers G16-årslag kan matches opp med Strømsgodset, Stabæk eller Vålerengas allerede nå.

Hvordan skal dere utvikle dette videre?

-For meg handler det om å pushe nivåer hver eneste dag. Akkurat sånn vil jeg jobbe. Jeg blir sjeldent fornøyd. Og det vil jeg at spillerne mine skal forstå. Hvor var jeg i går? Hvilke valg tar jeg i dag for å bli bedre i morgen. Slik har jeg alltid jobbet.

- Samtidig handler det mye om å komme i gang ordentlig her. Bli kjent med miljøet og klubben enda bedre. Jeg er ganske sikker på at det vi kommer inn med vil heve nivået og ta denne gruppen her videre til neste nivå. Vi får ikke svar på hvordan vi har gjort det før vi ser hvor spillerne våre er neste år, sier Mehn-Andersen.

-Det er bra vi kan tiltrekke oss ambisiøse trenere til klubben, jeg er sikker på at begge vil legge ned solid innsats og levere bra resultater her, sier a-lagets hovedtrener Kevin Nicol til klubbens hjemmeside. 


Nye nivåer: Hovedtrener for Askers G-16-gutter Ole Tobias Mehn-Andersen (blå jakke) overværer tirsdagens trening med assistent  Yannick Skar-Lentze. Trenerduoen ønsker å ta Askers sekstenåringer til nye nivåer. 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift