- Veldig fornøyd med guttas innsats

Kevin Nicol slapp til hele troppen under årets første treningskamp lørdag

Årets første treningskamp gikk av stabelen lørdag ettermiddag da divisjonskollega Oppsal, som er nyopprykket til PostNordligaen i år, tok turen til Asker. 

Og det var gjestene som kom best i gang på Føyka lørdag ettermiddag. 

Tolv minutter er spilt når blåtrøyene setter fart ned langs venstrekanten før innlegget og avslutningen havner i mål. 0-1. 

En scoring som vekket hjemmelaget - og minutter senere er det Asker som er farlig frempå, takket være en sytten år gammel høyreback som setter opp angrepet. Dessverre var ikke avslutningen like fin som forspillet til unge Erik Nikolaisen, men det var mer i vente. 

For: Etter 35 minutter roter Oppsal i egen sekstenmeter, noe Roman Fazi ser sitt snitt til å utnytte. 1-1 og utlikning på Føyka, foran drøyt femti tilskuere som har måkt seg en plass på både hoved og pressetribunen denne milde februarlørdagen. 

Like før pause er Eivind Fallås Dahl farlig frempå, men avslutningen går via en Oppsal-gutt og til corner. Den påfølgende corneren viser Asker tæl - og Prøvespiller 1 (spiss) prikker inn 2-1. 

Fem endringer fra start i andre omgang - en omgang hvor gjestene er nærmest etter 51 minutter spilt når en volley havner like over mål - og Stein Ridder-Nielsen og Einar Tveter må atter en gang løpe etter baller. - Det er god trening dette, ropes det fra sidelinjen. 

Halvtimen før slutt entrer fire juniorer matta - og unggutta viste Føyka-publikummet at det bor mye god fotball hos ungdommen i Asker. 

Om det var alle byttene som gjorde at de siste førtifem ble noe oppstykket, vites ikke, men det ble i hvert fall en omgang uten de store mulighetene. 

Helt frem til overtiden når nysignering Julius Skaug kommer alene med Oppsals keeper. Dessverre vant gjestenes keeper den duellen. 


Nære: Julius Skaug var nære å øke Askers ledelse på overtid. Neste gang sitter den. 

Mer action ble det ikke på Føyka denne ettermiddagen - og årets første treningskamp endte derfor med 2-1-seier til Asker. Det var Kevin Nicol godt fornøyd med. 

- Jeg er veldig fornøyd med innsatsen til gutta i dag. Vi viser at vi har mange gode individualister i laget. Når det er sagt, har vi fortsatt veldig mye å gå på, men jeg er glad for denne gjennomkjøringen, at vi unngår skader, og at alle får prøvd seg der ute, sier Nicol til Askerfotball.no like etter kampslutt. 

Nicol trekker blant annet frem syttenåringen Erik Nikolaisen som en av de spillerne som virkelig stod frem i dag. 

- Erik har en fantastisk bra akselerasjon og fart. Han var god offensivt, samtidig som han løste de defensive oppgavene på en solid måte. Her har vi definitivt en spennende spiller for fremtiden, sier Nicol. 


Imponerte: Syttenåringen Erik Nikolaisen viste fine takter lørdag ettermiddag. 

Til varmere strøk

Mandag reiser troppen på en fem dagers treningsleir til Salou utenfor Barcelona. 

- Det blir fint å komme til Spania nå, og vi kan bygge på det vi startet på her, sier hovedtrener Kevin Nicol. 

Vi ønsker gutta god tur - og gleder oss til oppdateringer og reisebrev fra keepertrener Magnus Bredal. 


Asker-Oppsal: 2-1 (2-1) 

Føyka: 50 tilskuere

Mål: Fazi (35.) , Prøvespiller 1 (41.)

Askers lag: Jendal, Nikolaisen, Jones, Madsen, Westerlund, Strangstad, Fuhre, Fazi, Fallås Dahl, Prøvespiller 1, Prøvespiller 2

Benk: Prøvespiller 3, Isegran, Hedstrøm, Grimstad, Solberg, Strindø, Skaug, Fredhall, Kvifte, Prøvespiller 4
 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift