Asker tapte generalprøven i Arendal

- Det beste laget vi har møtt i år

I strålende sørlandssol ble årets generalprøve mot Arendal gjennomført lørdag ettermiddag på Norac Arena. Og det ble en tøff test for Kevin Nicols menn, som tidlig ble satt under press i første omgang.

For det var hjemmelaget som skapte de fleste store sjansene de første førtifem minuttene, og etter halvtimen spilt, var det på ingen måte ufortjent at Steinar Pedersens mannskap tok ledelsen 1-0 på et kontant satt straffespark. Asker hevet seg noe de siste ti minuttene av første omgang, uten at det endte i uttelling for vår del.

Andre omgang var ikke mange minuttene gammel før Arendal økte ledelsen, men så våknet også gjestene fra Føyka, og reduseringen kom kun sekunder etter Arendals andre scoring:

En kolossal feil av hjemmelagets keeper – og Eivind Fallås Dahl fikk en enkel oppgave med å sette inn 1-2.


Dagens målscorer: Eivind Fallås Dahl fikk en enkel jobb med å sette inn Askers redusering.

Og det kunne og burde blitt flere Asker-scoringer de siste førtifem minuttene. Julius Skaug var farlig frempå etter timen spilt, med en spektakulær studheading, men denne gangen vartet hjemmelagets keeper opp med en strålende redning.

Fem minutter senere lader Lars Fuhre børsa fra godt og vel tjue meter – et skudd som så vidt sneier tverrliggeren før den går over.


Nære: Lars Fuhres fyrte av et prosjektil mot Arendals mål - dessverre like over.

Siste kvarteret jevnet spillet seg mer ut, og den store sluttspurten fra Asker kom aldri. Dermed ender årets generalprøve med 1-2-tap mot et solid Arendal-lag.

- Vi spilte naivt i første omgang. Og det er åpenbart at vi sliter mer offensivt en defensivt de første førtifem. Sluttproduktet fremover var heller ikke bra nok, spesielt når vi mister ballen og blir kontret på, sier Asker-trener Kevin Nicol rett etter kampslutt i Arendal.

Skotten er derimot langt mer fornøyd med det laget viste i andre omgang med høyere press og bedre aggressivitet.

- Andre omgang var langt bedre for vår del. Vi spilte med et høyere press, og vi var samtidig langt mer aggressive. Når det er sagt, har vi et ungt lag, og dette er en læringsprosess for dette laget. Vi har mange unge spillere som ikke har spilt lenge sammen, og når vi fremstår slik som vi gjorde i første omgang, er det frustrerende for en skotte å se på, fortsetter Nicol.

Nicol er fortsatt tydelig på at laget er godt forberedt til seriestart 14.april hjemme mot Kjelsås på Føyka.

- Totalt sett synes jeg vi har gjort det bra i vinter. Og det er ingen skam å tape 1-2 mot et såpass bra lag som Arendal faktisk er.

Lagets spillende assistent Kim Andrè Madsen er enig i kollega Nicols analyse av kampen.

- Vi blir trykket bakpå i første omgang, men hever oss godt i den andre. Det er synd vi slipper inn på deres første sjanse i andre omgang, for etter det var vi gode. Men når sant skal sies, er det lite å si på dette resultatet, dette var definitivt det beste laget vi har møtt så langt i år, sier Madsen til Askerfotball.no


Arendal-Asker: 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 (32.min), 2-0 (46.min), 2-1 Fallås Dahl (47.min)

Norac Arena: 100 tilskuere

Askers lag: Jendal, Isegran, Madsen, Jones, Westerlund, Fazi, Fuhre, Strangstad, Skaug, Solberg, Fallås Dahl

Benken: Johannesen, Grimstad (57 min.), Hammershaug (60 min.) , Johansen (79 min.), Svensson (70 min.), Nikolaisen

Vi takker Arendal Fotball for kampen og ønsker lykke til i PostNord-ligaens avd.1.

En ekstra takk til klubbens hyggelige kioskansvarlig som tok i mot Askers støtteapparat på en suverent hyggelig måte med både vafler og kaffe i kantina på Bjønnes.Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift