Walstad: - Det er en fin gjeng i garderoben nå

Les siste statusoppdatering før seriestart fra sportslig leder

Det er hektisk aktivitet på kontoret til «nyansatt» sportslig leder, Rolf-Magne Walstad, i disse dager – med seriestart i PostNord-ligaen avd. 2 like rundt hjørnet.


Walstad, som så vidt har «landet» etter å ha operert i en delt stilling mellom Kringsjå og på Føyka de siste månedene, har nå endelig kunnet legge fra seg månedskortet med NSB, og kortet ned reiseveien som nå er fra Heggedal og inn til Asker Fotballs kontorer på Føyka

Hva er status nå noen dager før seriestart, Rolf-Magne?

- Treningshverdagen ser bra ut. Gutta har godt fokus, og det er en avslappet og god stemning innad i troppen, hvor spillerne er både fokuserte og konsentrerte rundt arbeidsoppgavene på trening med Kevin. Det gleder meg, sier Walstad til Askerfotball.no.

Vår nyansatte sportslige leder trekker også frem Askers skadesituasjon som et positivt aspekt før det braker løs søndag ettermiddag på Føyka:

- Samtidig er jeg godt fornøyd med skadesituasjonen i troppen. Vi har nesten gjennomført en hel pre-season på tre måneder uten langvarige skader. Det har selvsagt vært noen småskader her og der, men totalt sett lover dette godt.

Walstad bekymrer seg ikke nevneverdig over Askers noe varierende resultater denne sesongen. Til det har den rutinerte sportslige lederen vært med for lenge i «gamet».

- Vi har hatt noen varierende resultater i treningskampene, med gode seire, men samtidig tap mot lag vi burde slå. Samtidig så er det viktig å understreke at det også har vært jevne kamper som kunne vippa begge veier. Og det er nok effektiviteten foran mål som hadde utgjort forskjellen her. Totalt sett har laget sett bra ut defensivt, samtidig som vi nok har et langt større potensial offensivt. Forklaringen er enkel: - Laget er nytt, og det er lettere å jobbe inn de defensive konstellasjonene, kontra de offensive.

Nærmer oss, der vi skal være….

Den tidligere Hønefoss, Brann og Lyn-mannen, opprinnelig fra Brønnøysund, er sikker på at Asker er akkurat der vi skal være kun dager før Kjelsås gjester Føyka til serieåpning.

- Jeg føler vi har kommet så langt som vi kan forvente på dette tidspunktet på sesongen. Enkelte er kanskje utålmodige i forhold til flere signeringer og slikt, men vi må huske på at vi også allerede har hentet inn et stort antall spillere så langt denne vinteren. Det er viktig at disse får tid til å bygge gode relasjoner, påpeker han.

- Sånn som det ser ut nå, er stemningen god i garderoben. Det har blitt en fin gjeng med sultne unge gutter, ispedd rutine og kvalitet.

Men Walstad er ikke alene om å hente inn nye ansikter her på Føyka. Sammen med Espen Falck og Hans Knutsen, har teamet hatt mye å gjøre de siste månedene.

- Vi er et team som jobber sammen for å skape en god tropp. Dette er ingen enkeltmannsjobb, det kan jeg love deg. Ofte hender det at en kan falle for fristelsen over å hente inn enda et fjes til en allerede solid tropp. Da er det viktig å veie opp om det er smart, sånn rett før seriestart, i en allerede velfungerende tropp.

Hva tenker du om årets PostNord-liga avd.2?

- Slik jeg ser det er det fort 5-6 lag som vil utgjøre teten i avdelingen. Jeg tviler sterkt på at ett lag vil lede serien med syv-åtte poeng når vi nærmer oss juni. Vi skal selvsagt være ett av de lagene som kjemper der oppi i teten, forklarer han.

- Jeg er optimist i forhold til inngangen av sesongen. Når det er sagt, kommer vi helt sikkert til å bruke 3-4 kamper på å komme oss skikkelig i gang. Vi har et ungt lag, som kan hende vil variere i kvalitet i kampene, men det er en sulten gjeng, og jeg tror dette blir bra, sier Walstad, som også er spent på å følge med på de yngre lagenes progresjon og utvikling fremover.

- I tillegg til jobben min mot a-laget, har jeg også rettet fokuset mot de yngre lagene i klubben og mot regionssamarbeidet. Det skal bli veldig spennende å følge disse fremover, og ikke minst hjelpe til og forhåpentligvis bidra til at enkeltspillerne og lagene i klubben står godt rustet gjennom 2019-sesongen og videre, avslutter Walstad.

Lørdag: Asker-veteran Dag Sundby om årets sesong.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift