Møt Askers ferskeste supporter-duo

- Vi lover å ta med oss alle vi kjenner fra Thailand på kamp

Det er ikke så ofte Asker Fotball får forespørsler om draktkjøp på våre nettsider, men forrige uke tikket det inn en melding på Askers Facebook-side, da thailender Saksit Phrommeueng tok kontakt, med ønske om å kjøpe seg en flunkende ny Asker-drakt. Etter en lengre korrespondanse, viste det seg at Phrommeueng og kompisen Narong Boonchumnan begge hadde tenkt seg på hjemmekampen mot Grorud lørdag.

Drakter ble funnet frem, trykkpressa ble fyrt opp, og lørdag formiddag før avspark, dukket duoen opp på Fotballhuset – ivrige etter å bli kjent med både klubben og administrasjonen, som gledelig tok gutta i mot. Gutta ble servert både kaffe og Monica Bårnes` legendariske sjokoladekake, i påvente at trykkerisjef Per Christian Ottesen skulle dukke opp for å trykke opp guttenes drakter.

Kameratene, som jobber i Asker, har bodd i Norge i syv måneder. Narong Boonchumnan er bosatt på Høn, mens Saksit Phrommeueng bor i Oslo. Fellesnevneren for begge er en genuin interesse for fotball, og gutta har lenge vært nysgjerrige på stadion de har passert på vei til jobben hos Aibel.

Hvordan fant dere oss i Asker Fotball?

- Vi var en tur på en butikk like ved stadion, og da lurte vi på hvilket lag som spilte der, forklarer gutta.

- Vi ville derfor gå på en kamp, og da måtte vi jo ha drakter, fortsetter de.

Duoen forhørte seg så med kolleger på jobb, og ble henvist til Asker Fotballs Facebook-side. Det var altså slik historien om thailenderne startet – og lørdag ble gutta vitne til at Asker delte poengene i - Det eneste denne kampen manglet var mål

- Dette er den første fotballkampen vi ser i Norge, forteller Saksit, før han umiddelbart spør når Askers kommende hjemmekamper er.

Vi forteller gutta om lokaloppgjøret mot Bærum 25.mai – og gutta lurer på om vi kan sammenlikne matchen med Liverpool-Manchester United.

- Vi er nok ikke helt på det nivået ennå, forklarer vi, før guttene bryter ut i latter.

- One day you will get there, sier Saksit, som forteller at han også holder med Liverpool.

- Vi kommer på den kampen også vi, sier duoen, som også lover å spre budskapet til sine thailandske bekjente i Norge.

- Neste kamp skal vi gi beskjed til alle thailenderne vi kjenner i Norge, sier gutta, som like før kampstart får møte Asker-trener Kevin Nicol, som velvillig poserer med klubbens nyeste supportere.

- Jøss, hele veien fra Thailand? Dere kjenner ikke tilfeldigvis noen investorer også da, fleiper skotten, midt under oppvarmingen til Asker-Grorud.


På indre bane: Saksit (til venstre) og kompisen Narong fikk et eksklusivt møte med Asker-trener Kevin Nicol like før kampstart lørdag.

Vi ønsker Saksit og Narong velkommen som Asker-supportere, og håper vi ser dere på flere kamper i løpet av sesongen!


På tribunen: Saksit og Narong overvar oppvarmingen før Grorud-kampen med stor interesse.


Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift