G15: Sterk og viktig sliteseier for G15

G15-laget til Asker inntok tabelltoppen etter tre viktige poeng i hjemmekampen mot Øvrevoll/Hosle

Scoring: Jubel etter at Sivert Ryssdalsnes har headet inn 2-0 rett før pause. (Bilde øverst)
G15 spiller vårsesongen i 1. divisjon. De tre beste lagene i hver av de tre avdelingene i vårsesongen får plass i høstens tøffe interkretskvalifisering, så hver kamp er viktig for å henge med i toppen.

Øhil er et fysisk sterkt lag med gode midtstoppere og bra med fart og kraft i angrep, så det var en tøff utfordring for Asker på Føyka søndag kveld.

Første omgang var relativt jevn, men hele tiden med Asker som det førende laget i form av ballinnehav og sjanser. Den største sjansen i starten av kampen hadde likevel Øhil da de kom fri med et gjennomspill i midten. Midtstopper Diart Defca kom imidlertid bakfra og satte inn en fantastisk takling slik at Øhil-spissen ikke fikk avsluttet.

Asker endret formasjon midt i omgangen, og tok mer og mer over. Etter hvert kom også uttellingen. Sivert Ryssdalsnes satte inn ledermålet da han sto i returrommet utenfor 16-meteren etter en dødball. Avslutningen i hjørnet var utagbar for keeper.

Et par minutter seinere fikk Asker corner. Ballen gikk over Øhil-keeperen, og på bakre stolpe kunne Sivert sette panna til ballen og dermed 2-0 like før halvtid.

Etter pause kom Øhil ut i hundre, og reduseringen kom før det var spilt ett minutt. Etter dette var det høye skuldre og høyt tempo en periode, før Asker fikk roet ned spillet og tatt kontroll over kampen igjen. Likevel tok det lang tid før kampen ble endelig avgjort. De siste ti minuttene scoret først Matias Spiten-Nysæter og deretter Goran Lorkiewicz, slik at sluttresultatet ble komfortable 4-1 til Asker.

Med tre gjenstående kamper ligger Asker øverst på tabellen med 13 poeng. For å være sikre på topp fire må nok laget ta fire poeng til på de tre gjenværende kampene. Første mulighet til det blir søndag 19. mai borte mot Vålerenga.

G15 – Asker-Øhil 4-1 (2-0)

Asker: Jesper Nordby Johansen – Erlend Riis Jacobsen, Mads Theodor Eldevik, Diart Defca, Henrik Olsvik – Mathias Brokhaug Gabrielsen, Sivert Ryssdalsnes, Henrik Olsen, Matias Spiten-Nysæter – Goran Lorkiewicz, Adrian Sandstrand.

Innbyttere: Julius Skrefsrud, Boti Buko, Edmond Magjaraj, Said Mohamed Ali, Oliver Dixon, Martin Fritzner-Fredriksen

Mål, Asker: Sivert Ryssdalsnes (2), Matias Spiten-Nysæter, Goran Lorkiewicz.


Duell: Mathias Brokhaug Gabrielsen i duell med en Øhil-spiller.

Tekst og foto: Tore Ryssdalsnes

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift