G15: Inntok tabelltopp etter storseier

- En solid andre omgang avgjør kampen

Scoringsjubel: Goran jubler etter å satt inn det viktige 3-2-målet (bildet øverst)

Søndag kveld tok G15 gutta imot Frigg til en viktig kamp i Interkretskvaliken og for en berg og dalbane av en fotballkamp det ble.

Fra dommeren blåser kampen i gang er Frigg fullstendig overlegne og det virker som alle gutta i sort og hvitt fortsatt er i konfirmasjonsrus eller rett og slett ikke klare for kamp. Frigg virker i perioder som om de er dobbelt så mange spillere enn oss og vi gir dem ballen gang.

Da Frigg etter 5 min tar ledelsen så er det helt fortjent, selv om målet var minst en meter offside. Men gjør ingenting at dommeren ikke fikk den med seg!

10 min spilt og Noah vinner ballen inne i feltet til Frigg og satte kontrollert inn 1-1.

Asker prøver, men det vil seg ikke. Vi mister ballen i oppspillsfasen og blir brutt. Oslo laget setter fart mot mål og kan sette enkelt 2-1. Sola går ned bak hoppbakken og jakkene kneppes igjen. Nå begynner det å bli kjølig ute, kvaliteten på fotballen varmer iallefall ikke!!

Vi fortsetter med slurv og dårlig kvalitet på det vi gjør med og uten ball. Vi løper ikke fremover -og iallefall ikke hjemover på banen. Frigg dominerer og etter feil setter de ballen på innsiden av stolpen. Flaks og selv den så normalt selvsikre keeper-Julius virker preget og har enda ikke ropt - Full kontroll gutter-

Så plutselig etter ca 38 min spiller Sivert ballen elegant gjennom til Oliver som med en flott avslutning setter 2-2.! Ingen, absolutt ingen kan si det er fortjent. Men takker og bukker og rusler inn i garderoben til pause.

Trener Lars tar en kjapp prat med Magnus “Roffe” Bredal før han tramper inn…..

Gutta får høre det i klare ordelag om hvor misfornøyd han og alle som er glad i dette laget var av omgangen, dette kan vi ikke være stolte av og at det kreves full skjerpings i andre omgang!

Gutta har skjønt alvoret og da de kommer ut avspark til 2.omgang ser det i øynene at dem ikke tør annet enn å kline til og begynne å spille ball.!

Det tar 8 min før vår polske målmaskin Goran setter 3-2.

Det tok tid før finspillet og scoringene kom. Da ble det til gjengjeld ketchupeffekt så det holdt. I løpet av 27 min så setter vi 6 mål og herjer med de svimle Frigg gutta fra Majorstua. Diart med klassemål hvor han krummer nakken og dundrer oppover banen og setter 5-2. Ikke mange som stopper den oksen når han bestemmer seg.

Magnus, som kom inn i pausen setter både vårt 6 og 8 mål. Selvsagt så har vår venn fra Polen vært frempå og satt både nr 4 og 7.. Kuleramma er hentet frem fra kontoret til Walstad og vi stopper på 8-2.

Fra 1-2 til 8-2 på ca 43 min der altså. Det er sterkt, men det er på dette nivået spillemessig vi må være de resterende 6 kamper for å ha en sjans på interkrets neste sesong!

Trener Lars Hansen Skarholm oppsummerer kampen slik:

- Usedvanlig svak første omgang. Lite energi, vilje, løpskraft, duellspill. Få som ville noe utpå banen. Vi slipper innto relativt enkle mål. Det første var soleklar offside og det andre målet vi slipper inn kommer den måten som vi visste de var gode på. Ned langs høyre siden, innlegg og så er de flinke på å fylle i boksen.

Vi greier heldigvis å få med oss uavgjort inn til pause, noe litt heldig ettersom de også har en på innsiden av stanga.

Vi blir enige i pausen om at første omgangen ikke er godt nok. Innsats og attitude var så langt unna som vi kan være bekjent av.

Gutta svarer heldigvis og leverer en 2. omgang som er fire-fem hakk bedre enn første. Vi løper mer, dekker mer rom, vinner flere dueller. Da kommer etter hvert rommene som vi er ute etter også.

I dag brukte vi en hel omgang på å gjøre oss fortjent til å spille fotball.

Vi slipper ikke til noen særlig sjanser i andre omgang og scorer 6, så vi får vel si oss fornøyd med andre omgangen.

Jeg sa det sist at vi måtte ta lærdom av inngangen vi hadde til kampen mot Kjelsås, så vi får ta en prat om hva det er som gjør at vi ikke kommer i gang i kampene.

Men vi tar med oss andreomgangen og tre poeng i dag.

Neste motstander er Lyn søndag 8 september på Kringsjå.

Asker - Frigg 8-2 (2-2)

Lag: Julius Skrefsrud, John Ulrik Sejong Osmundsen, Erlend Riis Jacobsen, Ludvig M. Bakkejord-Brevik, Sivert Ryssdalsnes, Henrik Olsen, Matias Spiten Nysæter, Oliver Gjerde Dixon, Noah Ingolfsland, Goran Lorkiewicz

Innbyttere: Henrik Olsvik, Magnus Brekke Johnsen, Said Mohamad Ali, Edmond Magjaraj


Dobbel: Magnus Johnsen Brekke kom inn i pausen og lagde to mål i andre omgang. Til høyre Noah Ingolfsland som lagde 1-1-målet i første omgang

Tekst: Kurt Bakkejord
Foto: Tore Ryssdalsnes

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift