Solberg tangerte klubbrekorden på trettiårsdagen

- Jeg skal ha den rekorden alene

Føyka Stadion (Askerfotball.no) Frem til i dag har Johnny Orre tronet alene på topp over antall kamper i Asker Fotballs historie. Det var inntil Stian Solberg ble byttet inn et kvarter før slutt, til sin kamp nummer 307 i Asker-drakten. Solberg tangerte dermed Orres rekord, og det på sin egen trettiårsdag!

Før det hadde de 346 tilskuerne på Føyka vært vitne til en tam første omgang, som heldigvis tok seg opp betraktelig de siste førtifem.

For, etter timen spilt, fant Lars Fuhre en åpning i Oppsal-forsvaret. 1-0, signert drammenseren, og roen senket seg på Føyka.


Åpning: Lars Fuhre har akkurat satt inn 1-0 til Asker etter timen spilt.

Ti minutter etter tok innbytter Tobias Hestad ansvar på høyresiden. Moldenseren tok med seg ballen i fart, passerte et par Oppsal-gutter på sin vei, før han elegant serverte Julius Skaug foran mål. 2-0!


Ferdigscora: Jusstudent Skaug har trolig aldri hatt en enklere jobb foran mål.

Og så: Med kvarteret igjen på Føyka Stadion.


307: Stian Solberg byttes inn til sin kamp nummer 307 i Asker-drakten.


Klem: En vennskapelig klem fra Asker-trener Kevin Nicol i det Solberg byttes inn på trettiårsdagen sin.

Men, noen feiring av Solberg ville ikke gjestene fra Oslo være med på. Reduseringen satt like etter på en corner. Et vilt mål, som i følge Askers Kim Andrè Madsen var en soleklar kandidat til årets mål, uten at alle på Føyka hadde notert seg det.

- Så du målet? Noe av det sykeste jeg har sett, uttalte Madsen etter kampslutt.

2-1-ledelse, med ti minutter igjen. Gjestene fra Oslo jaktet desperat poeng. Asker forsvarte seg, men fikk også noen ok muligheter. Og trettiåringen Solberg, var faktisk bare en halv skostørrelse unna å sette inn et innlegg på dagen hvor han både ble runde år og steg opp på delt førsteplass på tabellen. Det hadde kanskje vært for mye av det gode.

Minuttene tikket i hvert fall sakte sett med Asker-øyne i avslutningen på kampen. OG - det kunne blitt antiklimaks, fire minutter på overtid. For Oppsal kom på et farlig angrep. Sendte ballen hardt inn foran mål, men heldigvis var det ingen som klarte å styre den i gållen. Publikum gispet. Dommeren blåste av. Asker tok tre poeng, og alle var fornøyde.

- Det var en tøff første omgang, Oppsal spilte bra, men vi lot oss prege av at denne kampen var viktig for begge lag. I andre omgang spiller vi med mer frihet, og får endelig både uttelling og poengene, oppsummerer Kevin Nicol, som naturligvis også ville hylle dagens jubilant.

- Det er en fantastisk prestasjon å nå så mange kamper for en klubb, spesielt med tanke på hvor får kamper vi spiller i løpet av en sesong, sier Nicol med Solberg ved sin side etter kampslutt.

Hovedpersonen selv er naturligvis stolt over å ha spilt 307 kamper for Asker.

- Veldig morsomt, jeg har sagt til familien at jeg skal ta denne rekorden, og i år har jeg heldigvis vært skadefri, så nå må jeg gå for rekorden alene, sier Stian Solberg til Askerfotball.no etter kampslutt.

Spiller Stian Solberg neste kamp borte mot Kjelsås kommende lørdag, blir han tidenes Asker-spiller med 308 a-lagskamper i sort og hvitt. DET er grunn god nok til å ta turen til Grefsen Stadion!

PostNord-ligaen avd 2 - runde 19.

Asker-Oppsal: 2-1 (0-0)

Føyka Stadion: 346 tilskuere

Mål: 1-0 Lars Fuhre (59.), 2-0 Julius Skaug (71.), 2-1 (77.)

Askers lag: Lia, Isegran, Madsen, Jones, Westerlund, Fazi, Bydal, Strangstad, Skaug, Fuhre, Hammershaug

Benken: Bredal, Solberg (75.min for Hammershaug), Fallås Dahl (75.min for Skaug), Hallgren, Sunde, Svensson, Hestad (54.min for Fazi)


Minnestund: Før kampstart ble det avholdt ett minutts stillhet for å hedre Halvard Hanevold som gikk bort denne uken.


Bursdagsklem: Paal Røisland gratulerte Stian Solberg med dagen i forkant av dagens kamp.


High five: Spillende assistenttrener Kim Andrè Madsen tar en high five med medisinsk ansvarlig Didrik A.Winsnes etter kampslutt. - Sykeste målet jeg har sett, mente Madsen etter Oppsals redusering.

Til slutt. En annerledes avslutning på et kampreferat. Vi ba Asker-legende gjennom de siste 27-årene, Dag Sundby, lage en personlig bursdagshilsen til dagens jubilant.

Take it away, Dag!


Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift