G15: Bittert tap for Lyn

Men Asker henger fortsatt med i toppen

Det var duket for toppoppgjør på Kringsjå søndag ettermiddag når Lyn og våre gutter møttes for kamp i interkrets kvaliken.

Det ble et durabelig oppgjør med høy tenning og temperatur, både på benk og på banen!

Vi åpnet knallbra og kjørte i perioder over laget fra Kringsjå, som av mange er regnet som den største favoritten i kvaliken. Etter 6 min ble Noah felt innenfor 16 meteren, dommeren var ikke i tvil og dømte helt korrekt straffe! Vår iskalde målmaskin fra Polen steg frem og klinte straffen i hjørnet, keeperen sjanseløs og 1-0 til gutta fra Føyka!

Vi fortsetter å dominere spillet og Lyn kommer ikke til noen store sjanser de første 20 minuttene, som kanskje var årsbeste i seriespill for vår del.

Men så, etter 21 minutter spiller Lyn seg gjennom og kan noe ufortjent sette inn utligningen bak en sjanseløs Julius i Askers mål.

Virker nesten som om lufta går litt ut av Asker-ballongen og Lyn overtar mye av spillet uten at det skapes så fryktelig mye.

Det er tydelig at det er to gode lag som møtes og at det står mye på spill for begge lagene!

Men etter et balltap på midten, setter spissen til Lyn full fart mot mål og Diart setter inn en takling i håp om å avverge situasjonen, men er dessverre et par tideler for seint ute og feller spilleren innenfor 16 meteren og det dømmer korrekt straffe til Lyn og gult kort til oksen fra Kosovo.

Straffen settes kontrollert i mål og det står 2-1 til hjemmelaget. Dette er også det siste som skjer i første omgang og det er pause på Kringsjå. Utrolig kjip avslutning på omgangen.

Andre omgang settes i gang og det bølger frem og tilbake de første 10-11 minuttene uten at noen av lagene har noe spillemessig overtak. Lyn er et meget bra lag som har flere spillere på både krets og sonelag.

Men å kommer det noen magiske 2-3 minutter.

Først spiller Mads en helt nyyyydelig ball gjennom til Adrian som kriger inn utligningen til 2-2.!

Et par minutter senere spiller vi oss elegant gjennom på midten og Sivert setter ballen kontrollert nede ved stolperota fra ca 20 meter. Vi leder plutselig 3-2!


Jubel: Asker-gutta jubler etter 3-2-målet

Da blir det endelig stille i noen sekunder fra benken til Lyn.

Jeg velger å ikke kommentere mer om oppførselen fra benken til hjemmelaget……

Det kriges fra begge lag og det er tøffe dueller og høy temperatur ute på det strøkne kunstgresset på Oslo´s vestkant.

Etter 72 minutter kommer Lyn`s gode 2005 gutt seg gjennom, skjærer inn foran mål og setter inn utligningen til 3-3. En god prestasjon fra en meget god spiller!

Lyn kjører matchen og det virker som de vil dette mer enn oss.

Etter et dårlig utført frispark fra oss, bryter de og setter fart oppover banen, spissen til Lyn får satt seg i posisjon på venstresiden og da han elegant curler ballen forbi keeper Julius har Oslo laget snudd kampen og tatt ledelsen, 5 min før slutt!

Banen stormes av både sivilkledde og innbyttere fra Lyns benk og det kastes både capser og krykker utpå banen! Litt sydlandsk stemning der altså.

Kampen ebber ut de siste minuttene og poengene blir igjen i Oslo denne gangen!

Surt og utrolig bittert at vi ikke klarte å få med oss poeng hjem til Asker.

Men vi kommer sterkere tilbake og allerede fredag den 13 kl 18:30 er det ny kamp. Denne gang hjemme på Føyka mot Ski.

Møt opp og støtt gutta i kampen om interkrets neste sesong!

Lyn - Asker 4-3 (2-1)

Lag: Julius Skrefsrud, John Ulrik Sejong Osmundsen, Diart Defca, Mads Eldevik, Erlend Riis Jacobsen, Ludvig M. Bakkejord-Brevik, Sivert Ryssdalsnes, Henrik Olsen, Matias Spiten Nysæter, Noah Ingolfsland, Goran Lorkiewicz

Innbyttere: Henrik Olsvik, Magnus Brekke Johnsen, Said Mohamad Ali, Edmond Magjaraj, Oliver Gjerde Dixon, Adrian Sandstrand

Tekst: Kurt Bakkejord
Foto: Tore Ryssdalsnes


Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift