Årets kamp endte med elleville sifre da Asker United storspilte mot a-laget

- Det er dette som er ekte fotball

Føyka Stadion (Askerfotball.no)

Mandag ble publikum vitne til en historisk målrik kamp på Føyka da Asker United utfordret a-laget til Årets Kamp på Føyka. Etter en vanvittig kamp i fjor, som endte 11-11, var det få som hadde trodd at vi ville se en enda tettere, jevnere, og mer målrik og underholdende kamp i år.

Ekspertene tok åpenbart feil!

Og at mye stod på spill levnet det liten tvil om. Fungerende a-lagstrener Kim Andrè Madsen, som leder laget ut sesongen i påvente av at nyansatt a-lagstrener Vegard Skogheim tar over 1.januar 2020, valgte på et punkt å nekte Asker Fotballs medieansvarlig inngang til garderoben i forkant av kampen.

På andre siden av gangen derimot, var stemningen langt mer varm og inkluderende. For United-manager Espen Foss og trenerapparatet ved Rolf og Siri Hartviksen hadde ingen problemer med å la media få innpass. Noe også Uniteds store tropp, bestående av junior og seniorlaget, satte pris på. High fives ble delt ut, og det ble tidlig meldt om både "knusing av a-laget" og at "Stian Solberg skal få kjenne det".

18.15.

Tidligere Tippeliga-dommer Kristoffer Helgerud maner lagene ut av garderobene. Et nervøst a-lag kommer trippende ut og stiller seg opp. Men hvor er Asker United?

- Meget profesjonelt av United å vente så lenge som overhodet mulig, fleipet kveldens kampleder Helgerud, før døren fra United-garderoben omsider går opp. Ut kommer en meget fokusert gjeng. De levner ikke motstanderne det minste lille blikk. Utpsyking på sitt aller beste.

Så - verdens vakreste fotballhymne. Champions League-hymnen, etterfulgt av stødig kommentering av kveldens speaker Espen Falck.Delte ut drakter: Anne Wirak fra Asker United delte ut signert United-drakt til våre gode samarbeidspartnere Tarald og Anniken Skagefoss fra Skagahøgdi.Eksklusiv draktutlevering: Roger Hansen fikk også utlevert signert drakt av United-spiller Erling Grydeland.

Hilset fansen: Europas beste keeper, Ole-Christian Skaaret, delte ut drakt til dommer Helgerud. Skaaret benyttet også anledningen til å motta publikums hyllest før avspark.


Så var det endelig dags for avspark på Føyka. Første omgang - med Asker United Senior - på femmerbane. En bane som åpenbart favoriserte United-laget, da a-laget har for vane å spille på elleverbane. Og det fremkom raskt at de temposterke United-spillerne skulle spille ball i hatt med seige a-lagsgutter.


Scoring: Måltyven Gino Rocco hamret inn 1-0 etter få minutter spilt på Føyka. En drømmestart for Asker United. Max Hallgren og Aaron Jones fortviler over slett forsvar/keeperspill.

For - kampen var ikke mange minuttene gammel da Gino Rocco trillet inn 1-0 til et meget tent United-lag. Og United økte ikke lenge etter. 2-0. Fantastisk start av Asker United. Tilbake stod en midlertidig a-lagstrener i sjokk, og et a-lag som åpenbart hadde varmet opp for dårlig.

Målene trillet inn - og speaker Espen Falck hadde sitt svare strev med å holde tritt med stillingen. Til pause var stillingen hele 9-6 i favør Asker United. Det var åpenbart at Uniteds taktikk med å legge Marius Authen og Oscar Johnsen helt på topp, fungerte. For begge gjorde mål mot en sjanseløs Roffe i a-lagets mål.


Sjanseløs: Keeper Rolf Magnus Bredal var sjanseløs gjennom store deler av kampen. Her jubler Marius Authen for scoring sammen med Oscar Johnsen til venstre og Gino Rocco (nummer 2). I bakgrunnen skimtes oppgitte a-lagsspillere og trenere over Bredals innsats i mål.


I pausen benyttet publikum seg av HC Halvorsen og kompanis suverene kiosktilbud. De velsmakende Føyka-burgerne fikk som vanlig bein å gå på, og det var snart klart for andre omgang av årets kamp.

En hyggelig tilskuer hevdet at denne kampen trumfet alt av Premier League og annen fotball.

- Det er dette som er ekte fotball og ekte idrettsglede, kommenterte han, før Helgerud blåste i gang andre omgang.

Denne omgangen var det Asker United Junior som skulle i ilden - og juniorlaget, som allerede har beseiret kongefamilien og gamle landslagshelter i år, var ikke noe mindre tent.

Og det gikk ikke mange minuttene før en fortvilet sisteskanse hos a-laget igjen måtte hente baller ut av nettet. For nå smalt det virkelig rundt øra til Roffe.

Takeieddine Bounfa, Arvid Hansen, Christian Stubberudlien og Erling Grydeland banket alle inn scoringer i den andre omgangen. Og det var virkelig noen kanoner publikum ble vitne til.


Effektive: Denne gjengen gjorde livet surt for a-lagsguttene i andre omgang.

9-6 til pause ble til 10-8, 11-10 og 11-11. På et punkt hadde faktisk a-laget ledelsen, men den klarte de selvsagt ikke holde på lenge.

Takket være en solid Camilo Vetsch og Ole-Christian Skaaret i Uniteds mål, samt at a-lagets keeper spilte seg noe opp utover kampen, endte resultatet med kalassifrene 14-14 når Kristoffer Helgerud fant ut av at nok var nok.

En historisk målrik kamp på Føyka, foran imponerende hundre tilskuere denne oktoberkvelden. Kampen ble rundet av med allsang, pølser og kaker i Uniteds garderobe.

Årets Kamp 2019

Asker United-Asker Fotball: 14-14 (9-6)

Føyka Stadion: 100 tilskuere

Dommer: Kristoffer Helgerud (Lier)

Kort: Mats Kaald - Gult kort for kveldens desidert beste feiring med drakta over hodetVi takker alle som bidro til en fantastisk ramme under Årets Kamp på Føyka - Nå gleder vi oss allerede til neste år, samtidig som vi også lover en bakomfilm fra Årets Kamp!

#merennenklubb

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift