Møt spillerne: The Afghan Star

Balal Arezou kom til Asker som ubskrevet tenåring. Nå er han Afghanistans store stjerne - og fortsatt Asker-gutt...

Balal Arezou kom til Asker som ubskrevet tenåring. Nå er han Afghanistans store stjerne - og fortsatt Asker-gutt...

Vi har i sesongen 2014 stilt A-lagsspillerne noen faste spørsmål. For å gjøre deg litt bedre kjent med "våre beste menn". Både spørsmålene - og svarene - gir kanskje også et grunnlag for å trekke på smilebåndet...

Balal Arezous historie har vært behørig omtalt i mange medier, både her på www.askerfotball.no, i Budstikka og i nasjonale medier - så også da han ble intervjuet på NRK i beste sendetid under programmet "Lindmo". 

Så er da også histrorien spesiell etter at han kom som ungt talent til Asker. I en cupkamp mot Lillestrøm ble nemlig Balals feridgheter vist på TV2. De ble sendt videre til det afghanske fotballforbundet, som ønsket mer informasjon om spilleren og tok kontakt med Asker. Derfra ble det skrevet historie - for en spiller som har blitt toppscorer for sitt fødeland, som har møtt den afghanske presidenten flere ganger og vært toneangivende på et landslag som har tatt store fremskritt og vunnet turneringeringer (som South Asian Games) de ikke var i nærheten av å prestere i før Balals inntreden.

Nå har han også spilt kamp i Kabul, byen han og familien rømte fra da Balal var 3 år - og ikke hadde vært tilbake i før han ble landslagsmann.

I Asker har han imidlertid forblitt - med unntak av et låneopphold hos Churchill Brothers i India, der han også ble indisk seriemester. I juli rundet han imidlertid 120 A-kamper for Asker, og er blitt en yndling også på Føyka med sin store innsats, tempo og vilje.

Samtidig har han blitt etablert i Asker, med kone og nå i sommer et lite barn.

Navn: Balal Arezou

Draktnummer: 80 

Født: 28.12.1988

Plass på banen: Kant, spiss

Sivilstand: Gift

Tidligere klubber: Som ung: FK Senja, FK Arendal og Fredrikstad. Dessuten låneopphold et halvt år i Chrurchill Brothers i India.

Største fotballopplevelse: 1) opprykket med Asker i 2010, 2) Gull / seriemester i India med Churchill Brothers i 2013, 3) Gull i South Asian Games med Afghanistan i 2013

Hva gjør du utenom fotballen? Jobber som assistent / lærervikar på ungdomsskole

Da jeg var liten drømte jeg om å bli: Fotballproff

Nå er jeg stor og drømmer om: Å spille eliteseriefotball (Tippeligaen)

Min sterkeste side som fotballspiller: Rask, stor arbeidskapasitet og flink til å true bakrom

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift