Takeda Nycomed og Asker Fotball forlenger det gode nabosamarbeidet

Takeda Nycomed er en av verdens 15 største farmasøytiske virksomheter. Men i Asker er de opptatt av å være en god, nærlokal nabo. For Asker Fotball stemmer det definitivt. Nå er samarbeidsavtalen forlenget med ytterligere ett år.

Takeda Nycomed er en av verdens 15 største farmasøytiske virksomheter. Men i Asker er de opptatt av å være en god, nærlokal nabo. For Asker Fotball stemmer det definitivt. Nå er samarbeidsavtalen forlenget med ytterligere ett år.

Takeda Nycomed og Asker Fotball Herrer har fornyet samarbeidsavtalen for ett år. Bedriften ser at Asker Fotball Herrer er lokalt forankret, har et tydelig verdisyn og har som mål å skape begeistring og lokal patriotisme. Det harmonerer godt med Takeda Nycomeds verdier, skriver bedriften i sin pressemelding fra den nå forlengede avtalen.

De to naboene i Asker sentrum har samarbeidet i 10 år - noe som tydeliggjør begges engasjement for området man er en del av. 

For Takeda Nycomed, som er nabo til Asker Fotball og Føyka i Asker sentrum, er klubbens samfunnsengasjement og bevisste arbeid viktigere enn A-lagets divisjonsplassering, understreker bedriften.

Således endret det lite at Asker i 2015 skal spille i 3. divisjon. Det er klubbens bevisste satsing - på sport, men også samfunn - som gir verdiene. Samarbeidet begynte da klubben i 2005 etablerte SFOtball som et helt nytt og aktivt supplement til skolenes SFO-ordning. Det var så vellykket at SFOtball er kopiert av rundt 100 fotballklubber rundt i landet. SFOtball er også brukt som eksempel i andre land.

Askers SFOtball feirer for øvrig sitt 10-årsjubileum 1. mars.

Takeda Nycomed har som mål å arbeide for et friskere Norge. Bedriften ønsker også å være en bidragsyter til lokalsamfunnet. Da passer det godt å støtte Asker Fotball, en annerledes fotballklubb, som vil gi noe mer enn fotball og bidra til et bedre nærmiljø.

Avtalen innebærer blant annet at Takeda Nycomed får bruke anlegget på Føyka til egne idrettsarrangementer og Takeda Nycomed og Asker Fotball samarbeider også om idrettsdag for medarbeiderne i bedrifter som er samarbeidspartner med Asker Fotball. Spillere fra Asker Fotball hjelper til når medarbeiderne hos Takeda Nycomed tar idrettsmerket til stor glede for medarbeiderne. Asker Fotballs A-lagsspillere holder seg også friske med kosttilskudd fra Takeda Nycomed.

 

Asker Fotball rykket i fjor ned fra 2. til 3. divisjon. Målet er å komme tilbake med en gang, men det er ikke avgjørende for dette samarbeidet. For Takeda Nycomed dreier det seg om å støtte gode og samfunnsnyttige lokale aktiviteter.

Takeda er et globalt, forskningsbasert selskap og blant verdens 15 største farmasøytiske virksomheter. Det forhindrer ikke et sterkt ønske om å være en lokal aktør i Asker. Der ligger en stor fabrikk, der bor mange av medarbeiderne, og der er Takeda Nycomed en aktiv støttespiller for Ungt Entreprenørskap, Asker Museum, og altså Asker Fotball.

Asker Fotball Herrer setter stor pris på Takeda Nycomeds engasjement i klubbens arbeid.  Det er også viktig at det så tydelig er rettet mot sosiale aktiviteter som SFOtball, Asker United og Gatelaget.

Klubben synes det gir et viktig signal når en aktør med virksomhet i 70 land går så sterkt inn i sosialt arbeid lokalt i Asker. Klubben håper at andre internasjonale selskaper i Asker lar seg inspirere av det.

Les hele pressemeldingen fra Takeda Nycomed her

Kontaktperson Takeda Nycomed

Kommunikasjonsdirektør Brita Sangolt, telefon 911 80 646

Asker Fotball Herrer

Markedssjef Rune Klemetsdal, telefon 910 01 626

 

Dette er Takeda Nycomed

Takeda Nycomed er Norges største leverandør av legemidler, målt i volum.

Vi produserer og selger noen av de mest kjente legemidlene i Norge.

Takeda Nycomed har cirka 500 medarbeidere, og driftsinntektene utgjorde ca. 2,1 milliarder kroner i regnskapsåret som ble avsluttet i mars 2014.

Selskapets røtter går tilbake til 1874. Da startet farmasøyten Morten Nyegaard import av farmasøytiske produkter.

Over 70 prosent av omsetningen for Takeda Nycomed i Norge kommer fra eksport til egne selskaper og til samarbeids­partnere.

Hovedkontoret ligger i Asker med marketing- og salgsfunksjoner, staber og produksjonsanlegg for kalsium tyggetabletter. I Elverum produseres flytende legemidler.

Takeda Nycomed har vært en del av Takeda siden 2011 og er med det en del av et globalt, forskningsbasert selskap som jobber for bedre helse for mennesker over hele verden. Dette har ført til at vi har enda mer å tilby norske pasienter innen flere terapiområder og vi vil lansere flere nye og innovative medisiner og helsefremmende produkter i årene som kommer.

Takeda er det største farmasøytiske selskapet i Japan, og til stede i mer enn 70 markeder i verden. Målt i salg av reseptbelagte legemidler er Takeda verdens 15. største farmasøytiske selskap.

Gjennom 140 år har Takeda Nycomed bidratt til bedre helse for folk flest. Med lokal forankring, nyskaping og troverdighet skal vi fortsatt bidra til et friskere Norge.

Takeda Nycomed ledes av adm. direktør Bjørn Lie.

Mer informasjon om Takeda på www.takeda.com

Mer informasjon om Takeda Nycomed på www.takedanycomed.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift