Fra cupros til toppkamp

Asker har fått voldsomt mye ros etter onsdagens prestasjon mot Sandefjord. Men selv flyttet laget kjapt fokus til lørdagens toppkamp i serien.

Asker har fått voldsomt mye ros etter onsdagens prestasjon mot Sandefjord. Men selv flyttet laget kjapt fokus til lørdagens toppkamp i serien.

Asker imponerte alle onsdag. Tippeligalaget Sandefjord ble mer enn rystet.

Atli Heimisson og Armin Sistek spilte leken og god fotball mot Sandefjord. Nå er det serien det gjelder.

Asker fikk fullt fortjent en scoring tidlig i andreomgang og de gjorde det mye mer hett for oss enn vi satt pris på, sa Lars Bohinen til fotball.no etter kampen.

Sandefjord-treneren måtte bytte inn to av sine mest rutinerte herrer, Alexander Gabrielsen og Erik Mjelde, for å prøve å stoppe Askers offensiv i kampen. Men på den andre siden byttet Kevin Nicol inn 18-årige Jakob Bergman Hole - og dermed fortsatte bare Asker å jage ny scoring. Bohinen ble nok ikke så overrasket over hva gamleklubben kunne - men syntes det ble vel mye svart og hvitt utover i kampen:

- Det er for mange enkeltspillere som løper for lite og gjør for mange feil valg med ball i dag, da er ikke forskjellen større enn at det rett og slett blir litt kleint for oss, fortsatte Bohinen til NFFs hjemmeside.

- Det ble kleint for oss, innrømmet Lars Bohinen etter en spennende kamp

Men han var ikke den eneste som synes Asker var gode i denne kampen.

Tilbakemeldingene fra både tribunen og fra folk som så nettoverføringen av kampen har vært sjeldent massiv og entydig:

  • Asker var veldig gode. Klart bedre enn Sandefjord.
  • Imponerende. Og veldig morsomt å se på.
  • Synd de ikke scoret på flere av alle de sjansene.
  • Asker hadde helt klart fortjent å vinne.

Eller som Budstikka beskrev det etter kampen: Det så nesten ut som det var Asker som var eliteserielaget, og ikke Sandefjord i den siste halvdelen av 2. omgang.

Les om stolthet og skuffelse her

Les om nesten-bomben her

Asker angrep med mange og skapte mye trøbbel for Sandefjords forsvar. Her jakter Fredrik Bøe lagkamerater i feltet.

Les om 10-års-ros foran fulle tribuner her

Men for et Asker-lag som jobber hardt for å forbedre seg hele tiden, var cupkampen bare en bekreftelse på at de er på vei mot noe bra. Og at de på sitt beste holder meget høy klasse. Og selv om selve tapet var skuffende - fordi man hadde fortjent bedre - var det lett å la seg inspirere til å jobbe videre. Og ikke minst flytte fokus til neste oppgave - lørdagens toppkamp i serien. 

Midtstopper Max Hallgren var farlig oppe og headet - med stoppermakker Demba Traore like bak. Etterpå fikk begge verdifulle tips av blant andre Andre Muri.

Bare minutter etter at oppsummeringen var gjort i garderoben onsdag, forsvant forsvarsfireren opp i andre etage på for å få en grundigere evaluering. Der satt Askers sportslige rådgivere - Hans Knutsen, Magnus Kolberg, Andreas Solvang og André Muri - som brukte onsdagen til å finstudere lagets prestasjoner og kom etterpå med sin direkte feedback og råd i fortsettelsen.

Og for forsvarsfireren var det ikke minst nyttig å høre Andre Muris betraktninger. Askers mest meritterte forsvarsspiller i nyere tid - med over 300 kamper som midtstopper på høyeste nivå - har nok fortsatt litt å lære bort til Asker-gutta. 

Så får man se om det kommer til nytte allerede lørdag. Da kommer Lokomotiv Oslo til Føyka, et lag som har imponert i serieinnledningen og står med full pott og 12-3 i målforskjell - mot Askers 11-3.

Ergo er det nummer en og to på tabellen som møtes lørdag kl. 16:00.

Det er en kamp du må få med deg. Både for å se mer festfotball alla lørdag. Og fordi denne kampen er enda viktigere for et Asker-lag med opprykksambisjoner.

P.S.: Lokomotiv Oslo var også i første runde i NM. De tapte som kjent 0-8 mot Sander Berges Vålerenga...

Asker - Lokomotiv Oslo

  • lørdag 25. april kl. 16:00
  • Voksne kr. 50,- / Barn gratis
  • Laguttak og info mot kampstart får du på twitter.com/AskerFotball

Fullt på tribunen onsdag. Og folk likte det de så. Lørdag kan dere alle få se mer...

Kevin Nicol var spiller da Lars Bohinen (bak) var trener for Asker. Onsdag skapte Kevin trøbbel for Bohinen...

Sandefjord måtte stadig ty til ulovligheter for å stoppe Asker. Her prøver Mads Lyngen seg på ett av mange Asker-frispark i kampen.

Det ble mye nesten for Asker - både i åpne sjanser og i tette, som denne på tampen av andre omgang.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift