I dag tangerer han Arne Bakker

I dag spiller Stian Solberg sin Asker-kamp nummer 222. Dermed er han likt med legendariske Arne Bakker.

I dag spiller Stian Solberg sin Asker-kamp nummer 222. Dermed er han likt med legendariske Arne Bakker.

Når Budstikka for noen år siden skulle kåre tidenes beste idrettsutøvere i klubben, kom Arne Bakker øverst. Det er ganske utrolig, for i fotball var Bakker Asker-spiller. I år etter år - på storlaget som dominerte i norsk fotball på hele 1950-tallet. 222 kamper står Bakker oppført med for vår klubb. 

Det plasserer ham som nummer åtte på adelskalenderen i klubben over flest kamper. 

Men ferdighetsmessig regnes kanskje Bakker som en av de aller største. På Askers storlag på 1950-tallet var han - ifølge de som fikk gleden av å se ham i aksjon - en helt ekstraordinær spiller. Det ga ham også 54 (!) landskamper for Norge.

Men Bakkers fantastiske idrettskarriere stopper ikke der. Han fikk OL-landskamper i bandy - og fikk OL-sølv i Oslo-OL i 1952. Og han var også toppspiller i ishockey.

For dette fikk han i 1961 tildelt Egebergs Ærespris - en av norsk idretts aller høyeste utmerkelser - som bare 53 idrettsutøvere har fått gjennom historien. Og bare seks i fotball kombinert med en annen idrett.

Sånn sett er det ekstra stas for Stian Solberg å tangere Bakkers Asker-kamper i dag. I toppkampen i serien - mot Lokomotiv Oslo spiller Stian altså sin kamp nummer 222. Det er i seg en fantastisk prestasjon, ikke minst fordi Stian fortsatt bare er 25 år.

Det betyr at han fortsatt har mange år igjen og kan avansere betydelig på den samme adelskalenderen.

Stian har selv sagt han skal ta igjen Espen Falck, vår nåværende sportssjef, som er nummer 5 på Adelskalenderen med 238 kamper. Espen har med det kun fire spillere fra det samme 1950-laget foran seg; Johnny Orre, Willy Fossli, Kjell Kristiansen og Thorbjørn Hansen (se statistikk nederst i artikkelen).

Spilller Stian resten av seriekampene i år, tar han ikke bare igjen Falck, han går også forbi Hansen - opp som nummer fire.

Men i dag er han altså på åttendeplass. Og i hvert fall på den listen ved siden av Arne Bakker - selv om nok nå avdøde Bakker hadde en internasjonal karriere Solberg fortsatt må se litt opp til.

P.S.: Jørgen Hoel Sandberg er nummer 13 på den samme Adelskalendere (186 kamper). Mens på listen over flest mål for klubben er Stian Solberg nummer 17 (45 scoringer). Men der er Armin Sistek øverst av dagens aktive - på 6. plass med 93 scoringer. Kun obligatoriske kamper (serie og cup) teller.

Asker - Lokomotiv Oslo i dag kl. 16:00

Les mer om om kampen her.

Askers cupfinalelag fra 1951. Bak fra venstre: Willy Fossli, John Wettre-Johnsen, Arve Hansen, Einar Eriksson, Kjell Kristiansen, Johnny Orre Foran fra venstre: Ragnar Rygel, Ove Kristiansen, Finn Abrahamsen, Svein Østern og Arne Bakker.

Adelskalenderen - flest kamper for Asker fra 1946-
NrNavnAnt.
1Johnny Orre307
2Willy Fossli287
3Kjell Kristiansen274
4Thorbjørn Hansen240
5Espen Falck (sportssjefen)238
6Frank Johnny Johannessen229
7Lars Olsson228
8Arne Bakker222
9Stian Solberg221
10Eirik Frederiksen196
13Jørgen Hoel Sandberg186

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift