Utvider satsingen på junior og rekrutt

Asker løfter satsingen rundt rekrutt og junior neste år. Rolf Magnus Bredal blir sjefen for en helt ny treningsgruppe.

Asker løfter satsingen rundt rekrutt og junior neste år. Rolf Magnus Bredal blir sjefen for en helt ny treningsgruppe.

4. divisjon har, etter omleggingen av seriesystemet foran 2017-sesongen, fått et løft. Bare de fem øverste i 3. divisjon ble med opp i den nye regionsligaen, mens altså over halvparten av fjorårets 3. divisjonslag - som Asker 2 - nå skal spille i en litt bedret 4. divisjon. Det gir en bedre matching enn da Asker 2 var i 4. divisjon for to sesonger siden.

Klubben løfter samtidig satsingen rundt rekrutt- og juniorlaget. Det vil bli etablert to elitegrupper.

Den ene blir en egen rekruttstall med noen overårige, men i hovedsak etablerte juniorspillere som primært da kun skal spille seniorfotball på dette nivået. Det åpner samtidig for flere talentfulle juniorer i en junior-elite-stall.

Klubben har samtidig satset på to av våre talentfulle trenere til å lede disse gruppene. Rolf-Magnus Bredal (bildet over) vil lede rekruttstallen, mens Jens-Petter Berg fortsetter som juniortrener. "Roffe" er som kjent også med som keepertrener på A-laget, og linken den veien er tett og god.

- For meg blir dette et positivt steg opp og jeg ser frem til å få trene eldre spillere som har kommet lenger i sin utvikling. Det tror jeg også blir et løft for min karriere, sier han.

- Forhåpentligvis vil jeg med dette være med og løfte frem flere av klubbens talenter til vårt A-lag.

Det blir i utgangspunktet en treningsgruppe på 14-16 spillere, som i hovedsak skal spille kamper på seniornivå, muligens med unntak av junior NM.

- Vi tror det blir en ryddigere kamparene og en sånn sett en bedre treningsuke for disse beste juniorene, enn hva som har vært tilfelle de siste årene. Det kan lett bli for mange kamper og kamparenaer, slik det har vært, sier "Roffe".

Opplegget gjør samtidig at vi får bevart flere talenter i satsningsgrupper, i og med at junior elitestallen vil inneholde ytterligere rundt 20-25 spillere.

- Vi blir også flere trenere invovlert, og muligheten til individuell oppfølging og tettere feedback økes, forteller Bredal.

Rekruttstallen vil jobbe etter mange av de samme prinsippene som A-laget, og målet til treneren er å være like grundig på alt fra analyse til treningsplan.

- Målet er å utligne noe av forskjellen mellom A- og junior, og gjøre spillerne klare for A-lagsspill, understreker Rolf Magnus Bredal.

Han vil ha med seg Lars Skarholm som spillende assistenttrener. Skarholm har i likhet med Bredal trent yngre lag i klubben inntil nå, men sistnevnte har også spilt for Asker 2 i 3. divisjon denne sesongen.

De vil i tillegg vil samarbeide med juniortrener Jens Petter Berg. 

Berg vil altså lede et team som jobber med en ung juniorgruppe som i utgangspunktet skal bekle Askers lag i 1. divisjon.

Gruppene driver nå uttakstreninger til de to gruppene. Det kommer også spillere utenfra for å prøve seg opp mot en rekruttstall. 

Jens Petter Berg fortsetter som juniortrener.

Med denne satsingen håper og tror klubben man har en modell som både på kort og litt lengre sikt vil gjøre det enklere å ta steget opp på A-lagsnivå - ikke minst i takt med at nivået der har økt de siste sesongene. At Asker på A-laget i år har brukt 9 spillere med juniorpass, viser samtidig at man tør satse på de unge, og flere av disse vil nå fortsette utviklingen i denne rekruttstallen.

Vi kommer tilbake til en bredere og grundigere presentasjon av den nye satsingen - som vi tror vil være et løft og som vil være attraktiv for alle ambisiøse unggutter i regionen.

Se alle de mulige 4. divisjonsmotstanderne samt 5., 6. og 7. div. i Oslo Fotballkrets her

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift