Tidenes Akademi-team

Tomasz Sokolowski har vært akademitrener en stund. I dag kom også Andre Muri inn i teamet. Det betyr at våre yngste trenes av to Asker-gutter med tilsammen over 550 Tippeligakamper og over 40 U21-landskamper.

Tomasz Sokolowski har vært akademitrener en stund. I dag kom også Andre Muri inn i teamet. Det betyr at våre yngste trenes av to Asker-gutter med tilsammen over 550 Tippeligakamper og over 40 U21-landskamper.

Legger vi til at Demba Traore til vanlig også er med som akademitrener, er det litt av et team spillerutvikler Ole Petter Engebretsen har med seg på akademiet denne høsten. 

  • Tomasz Sokolowski har spilt 247 toppkamper for Lyn, Viking, Brann og Stabæk, i tillegg til 23 U21-landskamper og 1 A-landskamp for Norge.
  • Andre Muri har spilt 308 toppkamper for Stabæk, Odd og Vålerenga, i tillegg til 18 U21-landskamper.
  • Demba Traore har spilt toppfotball i Sverige, England, Nederland, Hellas og Norge (blant annet har han vært toppscorer i den nederlandske toppklubben Fortuna Sittard).

Selv har Ole Petter Engebretsen årelang erfaring som trener. Asker Fotballs spillerutvikler er sportslig ansvarlig for våre yngste, og har grunn til å være stolt over det som skjer nå nede på akademinivå.

OPE, Andre og Tomasz med forventningsfulle barn på Asker Fotballs Akademi.

- Nå blir det litt agility-opvarming og litt styrke. Og så skal vi ha mye scoringstrening i dag, forteller OPE til 45 håpefulle barn.

De er samtidig veldig nysgjerrig på nykommeren i teamet.

- Hvilken klubb har du spilt mest for, undrer de.

Svaret er Vålerenga. Men Andre er - som Tomasz - ekte Asker-gutter som nådde fotballdrømmen som profesjonelle i mange år. Nå er de tilbake i Asker, der Tomasz spiller for A-laget men altså bidrar som trener og instruktør for de yngste. Andre har i en tid jobbet deltid i klubbens samfunnsprosjekter, blant annet som trener klubbens gatelag. Men nå er kapasiteten økt og lysten til å bidra mer på felt kommet. Dermed går han inn i den rekordstore akademisatsingen på Føyka.

Og normalt har de altså også med seg Demba Traore. han er imidlertid med på Oslo Fotballkrets tur til Spania, der han tar nytt trenerkurs - for å utvikle seg videre også som trener.

Andre Muri og Tomasz Sokolowski viser vei. Og Askers fremtidige spillere følger tett i fotsporene...

"Soko" og Demba er ikke de eneste i A-stallen som bidrar for de yngste. Som askerfotball.no tidligere har omtalt er Cornelius Bencsik, Marcus Mehnert, Niklas Tilley Solhaug og Behajdin Celina alle med som instruktører på SFOtball.

Det gjør at Asker Fotballs opplegg fra SFOtball og videre opp i akademiet har de aller beste forbildene i teamene som også har rutinerte navn som Ole Petter Engebretsen, Knut Christoffersen og Espen Foss - med flere.

Les mer om SFOtball og Akademiet her.

Les om rekordhøsten på SFOtball og Akademiet her

Akademiet har nå et nytt og eget ekstratilbud - om en tredje akademidag på fredager (tilbudet her er ellers to dager i uken, der ulike grupper har ulike dager fra mandag til torsdag. Kontakt Espen Foss for spørsmål

Påmelding på akademiet ser du her.

Påmelding på SFOtball ser du her

Like rutinert som akademiinstruktør som han er som spiller er ikke Andre Muri ennå. Tirsdagen var nemlig hans aller første dag blant ivrige barn:

- Så vær snille med Andre nå. Det er mye som er nytt for ham også her. Men la oss gjenta innsatsen fra i går der, da var det strålende her, sier Tomasz Sokolowski til talentene som nok aner litt om hvor heldige de er. For de vil nok merke kjapt at Andre Muri ikke er så fersk som "Soko" spøkte med - snarere er Muri tidenes mest meritterte Asker-spiller. Tett fulgt av nettopp Tomasz Sokolowski.

Og den tronen beholder de to nok en stund til - i hvert fall helt til denne gjengen på akademiet får blitt voksne...

Noen av de mange A-lagsspillerne som jobber som instruktører på SFO og akademiet - fotografert tidligere i høst. Fra venstre: Behajdin Celina, Tomasz Sokolowski, Demba Traore, Marcus Mehnert og Cornelius Bencsik.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift