Magnus Jansson blir utviklingsansvarlig

Asker Fotball styrker den sportslige satsingen nedover i aldersklassene når Magnus Jansson nå kommer inn som utviklingsansvarlig.

Asker Fotball styrker den sportslige satsingen nedover i aldersklassene når Magnus Jansson nå kommer inn som utviklingsansvarlig.

Magnus Jansson er velkjent for de aller fleste som har brukt tid på Føyka de siste årene. Han har vært aktiv som trener her i over 12 år - og har trent en mengde ulike lag, gode spillere og årganger (se mer under). Det siste året har han vært trener for vårt G2000-lag, som har opplevd stor fremgang etter at Magnus tok over dem.

Men nå skal han altså inn i en ny rolle.

- Jeg kommer til å ha det faglige ansvaret for ungdomsfotballen. Det betyr blant annet å følge med på det sportslige opplegget til ungdomslagene, være sparringpartner til trenerne og ha faglig oppfølging av dem. Jeg vil drive kursing, ha ansvar for hospitering og følge med på våre største talenter og legge planer. I tillegg tenker jeg at jeg kommer til å ha en del egne talentøkter, sier Jansson.

Han blir med andre ord faglig overordnet for klubbens spillerutvikling. Det betyr at han både skal lede revideringen av vår sportsplan, og ikke minst sørge for at det jobbes etter den og den helhetlige og røde tråd den skisserer.

- Vi gjør mye bra i Asker og vi har fått fram noen spillere som er helt i norgestoppen i spillere som Sander Berge og Vajebah Sakor. Men vi kan absolutt bli enda bedre når det gjelder spillerutviklingen og strukturen i det arbeidet. Det er et stort potensiale i klubben, mener Jansson.

Han vil i sin nye rolle ta over mange av de oppgaver sportssjef Espen Falck har hatt. Falck skal nå i hovedsak jobbe med den sportsadminsitrative opplegget for A-lag, rekruttlag og juniorlag. Men ansettelser av trenere, hospiteringsplaner og sportslig organisering nedover, vil Magnus nå overta. Samtidig er tanken at spillerutvikler Ole Petter Engebretsen i enda tydeligere grad vil være aktiv på feltet mot våre yngste årganger, herunder blant annet akademiet og inn i 13- og 14-årslagene - i tillegg til ulike spillerutviklingsprosjekter nedover i årsklassene.

Nylig sa Knut Christoffersen også ja til den viktige jobben som bredde- og integreringsansvarlig - som for breddeårgangene i stor grad vil være en tilsvarende rolle, med oppfølging av trenerne der, tilrettelegging av opplegget for lagene og kontakt mot foreldrene. Men også den rollen skal skje i tett samspill med Jansson.

- Selv om jeg mest kommer til å jobbe med satsningslagene, så syns jeg at bredden i denne klubben er viktig. Det er ikke alle som vil legge mye tid på fotball eller som har et høyt ferdighetsnivå, men de skal ha muligheten til å kunne fortsette med fotball likevel - og drive god fotballaktivitet der. Fotballen er en viktig sosial arena, understreker Magnus Jansson.

Som egentlig ikke begynner i sin nye stilling før fra nyttår, men deltagelse på foreldremøter og annen planlegging har han tjuvstartet litt med allerede denne uken. Så håper han likevel at folk har litt tålmodighet før han for alvor er igang. Og selv for en som kjenner klubben og Føyka nesten like godt som kjøkkenet hjemmet på Hvalstad, er det en del man skal sette seg inn i og bli kjent med.

Stillingen er for øvrig en deltidsstilling - som passet for Magnus å hoppe inn i nå fra nyttår. Den engasjerte svensken (nei, han har ikke helt fått inn Asker-dialekten selv etter mange år i bygda) vil nok imidlertid gaske raskt bli å høre og se i de ulike lags- og klubbfora der det skal diskuteres og utvikles sport fremover. 

Asker Fotball har nedfelt i sine visjoner at "sportslig suksess skal tuftes på en underholdende spillestil og en stor grad av Asker-utviklede spillere". I år spilte 9 spillere med "juniorpass" A-kamper for klubben - og totalt 19 med A-kamper har en fortid i klubbens yngre rekker. Det er et høyt tall, men er på ingen måte en sovepute. For nå skal det tilrettelegges enda bedre for de mange talentene som kommer nedover i aldersklassene nå.

En endring på junior- og rekruttsatsingen er gjort foran 2017-sesongen mens det jobbes med å bygge opp gode apparat for alle årgangene nedover. For i takt med A-lagets fremganger blir nåløyet stadig trangere.

- Vårt A-lag ligger på et høyt nivå og hvis vi vil ha egne Asker-gutter på A-laget så må vi følge med på talentutviklingen, understreker Magnus Jansson.

Som altså har trent veldig mange av klubbens både tidligere og nåværende enere. Han kom til klubben som juniortrener allerede i 2004, et lag som inneholdt navn som  Jan Tømmernes, Stian Rasch, Fredrik Bøe, Tommy Lillehagen med flere.

Senere har han trent yngre utgaver av eksempelvis Sander Berge, Vajebah Sakor, Stian Stray Molde, Sindre Mauritz Hansen og Mads Lyngen. Han var også assistent for vårt topplag på kvinnesiden for noen år siden. Med navn som Lise Klaveness, Bente Nordby, Ragnhild Gulbrandsen, Leni Larsen Kaurin, Melissa Wiik, Siri Nordeiede Grønli, Torill Akerhaugen og Kjersti Thun i stallen var han da med og tok en av klubbens siste NM-titler på spinnesiden.

Han er utdannet med UEFA A-lisens og har altså erfaring både på senior- og ungdomsnivå - i Norge og Sverige. Men har altså mest av alt jobbet i Asker, som instruktør på akademiet og hele veien opp - via juniorlaget som tok steget opp i interkretsserien for noee år side og frem til G16-laget som ble seriemestere og KM-vinnere i år.

Han var også en periode sportslig leder for Asker Fotball kvinner - en rolle som kanskje ligner litt på den han går inn i. Samtidig vet de som kjenner ham at grundigheten, engasjementet og fotballkompetansen er hans varemerke. 

Vi ønsker med det Magnus hjertelig velkommen inn i enda en ny rolle i Asker Fotball.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift