Julenissen kom med busspenger

Noen dager før jul var han der, nissen fra Gjensidigestiftelsen. Nå får klubben finansiert verdens viktigste buss.

Noen dager før jul var han der, nissen fra Gjensidigestiftelsen. Nå får klubben finansiert verdens viktigste buss.

350.000 kroner stod det på sjekken Stig Wettre-Johnsen kom med, da han troppet opp på Fotballhuset med nisselue og bekreftelse på at "Samfunnsbussen" var et prosjekt Gjensidigestiftelsen ville støtte.

- Vi får mange fltote søknader og er heldige som kan gi til flere formål hvert år. Dette prosjektet er spesielt positivt fordi det kommer så mange til glede, forteller Stig.

Og prosjektet er altså en buss som skal overta for klubbens "slitne" sådanne - og bli selve "navet" i mange av samfunnsprosjektene våre. DEn skal hente SFO-barn og akademister på dagtid. Den skal hente spillere til asyltreningsprosjektet. Den skal kjøre gatelagsspillerne til aktiviteter og kamper. Og den skal kjøre Asker United (HVPU-laget) på deres kamper.

I tillegg vil selvfølgelig lagene kunne bruke bussen til kamp - noe blant annet A-laget kommer til å benytte seg flittig av i 2017, plassert i en serie med mange lag i bussavstand som man er.

Nå er bussen allerede bestilt av RøhneSelmer, vår gode partner på Billingstadsletta. De har, sammen med Ford, kommet med et svært generøst tilbud på den nye bussen. Zuccarello-stiftelsen har også sagt de vil bidra med støtte. Men uten pengene fra Gjensidigestiftelsen hadde det vært vanskelig å få landet "Samfunnsbussen".

- Det er klart det er moro for oss også å være med og støtte det samfunnsengasjementet Asker Fotball bedriver, og kunne muliggjøre den bussen som er så viktig for - bokstavelig talt - å holde hjulene der i gang, sier Stig Wettre-Johnsen.

Han er aktiv som julenisse for tiden . Gjensidigestiftelsen deler totalt ut 6,7 millioner kroner i regionen Wettre-Johnsen er med og fordeler. Det er med andre ord mange som bli glade i Asker, Bærum og Folloregionen i disse dager.

- Klart det er fantastisk å være med på dette. Man møter mange flotte folk som driver et veldig viktig arbeid. For det er mange fantastiske ildsjeler innen idretten som gjør mye godt, skryter "Gjensidige-nissen".

Som altså kom med en av de aller største sjekkene til Føyka.

- Vi har fått mange flotte søknader. Men Asker har vist et sterkt samfunnsengasjement lenge, samtidig som de har gjennomføringsevne. Og så er det fint at klubben også skaffer deler av finansieringen på egenhånd, fortsetter Wettre-Johnsen.

For en 17-seters buss er naturlig nok kostbar. Men nå blir den en realitet. Og det skal bli en skikkelig flott buss som profileres som klubbens buss - men der også gode støttespillere som Gjensidigestiftelsen skal få synlighet.

Vi vil selvfølgelig komme tilbake til omtale av den når den leveres noen måneder inn i det nye året.

I mellomtiden vil vi nå få si trehundre og femti tusen takk til Gjensidigestiftelsen og ønske alle der en riktig god jul. Og så gleder vi oss til vi får en mulighet til å presentere Samfunnsbussen når den står der - klar til å transportere spillere og medhjelpere på samfunnsprosjekter og aktiviteter fra morgen til kveld, året rundt...

Styreleder Per Christian Ottesen smilte bredt da Stig Wettre-Johnsen kom med sjekk fra Gjensidigestiftelsen. Her står de foran roll-upen som forteller om Askers fire "ben": elite, spillerutvikling, bredde og samfunn. Samfunnsbussen vil være sentral i flere av dem, men ikke minst våre samfunnsprosjekter...

 

Mer om Gjensidigestiftelsen (slik de selv beskriver det):

En gavevirksomhet går til å fremme TRYGGHET og HELSE innenfor fem innsatsområder:

Innsatsområder:

SIKKERHET

MESTRING OG LÆRING

SOSIAL INKLUDERING OG MANGFOLD

FYSISK AKTIVITET

KOSTHOLD

Midler går til:

Trafikksikkerhet

 

Beredskap

 

Trygg i vann

 

Færre branner

 

Fallforebygging

 

Sikker fritid

Meningsfull fritid

 

Læring for livet

Møteplasser og nettverk

 

Ikkevold og kommunikasjon

Anlegg

 

Aktivitetsutstyr

Aktivitetstilbud

Opplæring, informasjon og sunn fritid

 

Bak ethvert prosjekt står det mange ildsjeler som legger ned utallige timer med frivillig innsats for å skape noe. Det er for oss viktig å støtte disse personene og organisasjonen de representerer for å skape et trygt og sunt Norge.  Uten frivilligheten ville Norge vært et fattigere samfunn. Det er fortsatt en stor dugnadsånd blant oss. Det er derfor viktig for Gjensidigestiftelsen å gi støtte til disse ildsjelene for å få omskapt dette til mange gode tiltak som mange har glede av.

Lokalt har vi delt ut kr. 6.797.631 i valgkretsen Asker, Bærum Follo. (jeg kan knekke opp tallene med fordeling mellom innsatsområdene og fordeling mellom Asker , Bærum og Follo.)

Søknadsfrist for 2017 er 15. september 2017.  Informasjon om hva som kan søkes på og søkeprosedyre står nærmere beskrevet : www.gjensidgestiftelsen.no

 

Fakta om Gjensidigestiftelsen:

Gjensidigestiftelsen er Norges største finansstiftelse, etablert i 2007. Stiftelsen er største aksjonær i Gjensidige Forsikring ASA med eierandel på 63,34 prosent. De videreformidler sin andel av aksjeutbytte fra Gjensidige, i tillegg forvalter stiftelsen 17 milliarder kriner. Stiftelsen deler hvert år ut rundt 200 millioner kroner.

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift