G15-laget klar for høstens interkretskvalik

Askers G15-lag vant den avgjørende kampen borte mot Fornebu. De er dermed blant de 10 lagene fra Oslo som skal bruke høsten til å kjempe om plass i neste års interkrets-serie.

Askers G15-lag vant den avgjørende kampen borte mot Fornebu. De er dermed blant de 10 lagene fra Oslo som skal bruke høsten til å kjempe om plass i neste års interkrets-serie.

Tekst og foto: Tore Ryssdalsnes

Asker møtte et godt Fornebu i siste serierunde. Premissene var greie. Det sto om plass i interkrets-kvaliken – Fornebu måtte vinne med 3 mål, mens Asker klarte seg med uavjgort.

Og etter litt varierende spill i de siste kampene, var Asker skikkelig på fra start mot Fornebu. Etter bare noen få minutter satte Elias Singstad inn 1-0 – en pangstart. Asker fortsatte å kjøre, men likevel klarte Fornebu å utligne på et frispark mens Asker hadde to spillere ute med soning for gult kort. Asker kom raskt tilbake, og igjen var det Elias Singstad som scoret – denne gangen etter at keeper gav en retur på en dødball. Igjen kom Fornebu tilbake. Etter en corner kom ballen inn i feltet der en Fornebu-spiller i fred og ro fikk sette inn 2-2. Men moroa var ikke over med dette. Omgangens store spiller, Elias Singstad, tok på seg servitørjobben og leverte en fin assist til Tobias Heggelund, som satte inn 3-2, som også ble pauseresultatet. 

I andre omgang var det fortsatt tett og intenst. Fornebu ga aldri opp, men de kom ikke til de store sjansene. Det var mye farligere når Asker kom fram, og både Tobias Heggelund, Lucas Ostad, Sivert Ryssdalsnes, Martin Solheim og Erling Haavik hadde fine muligheter. Det ble imidlertid ikke flere mål, og til øredøvende jubel kunne Asker-gutta glede seg over tre poeng, og plass i den viktige interkrets-kvalifiseringen til høsten. Der skal 10 lag møtes i en enkel serie for å kjempe om fire eller fem plasser i neste års interkrets. 

Kvalifiseringsserien vil bestå av følgende lag: Asker, Holmen, Bærum, KFUM, Skeid, Lyn, Oppsal, Grorud, Nordstrand og Høybråthen/Stovner. 

Mange gode lag og ditto tøffe kamper, men helst sikkert mulig å være med å kjempe om billettene til Interkrets 2019. Første del av jobben er i hvert fall gjort. 

Askers lag mot Fornebu: 
Ludvig Andreasson, Christian Boye Østensjø, Joshua Minsakool, Alexander Essung, Mathias Greiner, Alexande Thoeneie (Lucas Ostad), Martin Solheim, Henrik Olsen (Nicolas Grødeland), Filip Nygaard Engen (Sivert Ryssdalsnes), Elias Sharif Singstad, Tobias Evju Heggelund (Erling Haavik)


ASKER-JUBEL: Full jubel på Bjørnegård kunstgress da slussignalet lød og Asker hadde sikret den viktige 3-2-seieren over Fornebu.  

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift