Årets første 3-poenger!

Så kom årets første seier hjemme mot Brattvåg søndag. Men enkelt ble det ikke.

Før søndagens oppgjør stod Asker med ett tap og en uavgjort i serieåpningen så langt. Derfor var det en sulten gjeng som løp ut på matta til årets tredje kamp i PostNord-ligaen. Men seieren kom på ingen måte av seg selv.

IMG_5061.JPG
Tett, jevnt og fysisk ble det på Føyka søndag.

For førsteomgangen var jevnspilt, uten av lagene klarte å spille seg til de helt feite store sjansen. Kampbildet var litt likt som mot Kjelsås 2 uker tidligere. Og jaggu gikk Brattvåg, som Kjelsås, med en 1-0 ledelse til pause. Der vi ikke hadde den avgjørende kvaliteten i vårt offensiv spill, klarte gjestene fra Brattvåg å kombinere seg fint i feltet vårt. Dødelig var spissen til de gule, og bredsidet gjestene inn til pause-ledelse.

IMG_5056.JPG
Vegard Pedersen tilbake som sisteskanse for Asker. Men søndag måtte han se gjestene gå til pause med ledelse.

2. omgangen startet så forrykende, sett med Asker-briller. For allerede etter 2 minutter av omgangen, blir Roman Fazi felt innenfor 16-meteren. Korrekt blåser dommeren og peker samtidig på straffemerket. Der stiller vår toppscorer Sindre Mauritz-Hansen opp, og som vanlig er han sikker. Pang, og 1-1 på Føyka. Vi er like langt i det 47. minutt.

IMG_5076.JPG
Her sender Sindre oss like langt, rett etter hvilken søndag.

Og ikke lenge etter på er vår mann på farten igien. I det 53. minutt slår Davod Arzani inn fra kant. Legget møter Maurtiz-Hansen med pannebrasken, og på lekkert vis header han oss i ledelsen og kampen er snudd!

Men gjestene hadde også en 2-målsscorer i troppen sin i dag. Spissen Sami Kamel trådde opp for sin andre scoring i det 57. minutt. Og lagene var like langt. Et prov på at Brattvåg på ingen måte var skadeskutt og såret etter vår opphenting.

Og kampen fortsetter å være jevn, men i 2. omgangen er vi betraktelig farligere og flere mål ligger så absolutt i lufta. Og forløsningen skulle komme; på nok et fint angrep får vi ballen inn i Brattvåg-boksen, men der ble avslutningene for svake. Ballen havner på en retur langt ute, og der fyrer Solberg Aarstad av et hardt langskudd. Men den treffer en Brattvåg-spiller, endrer retning og setter keeperen til de gule helt ute av spill. Inn ruller ballen i åpent mål. Og dermed er vi i føringen igjen.

IMG_5070.JPG
Skogheim kunne se gutta sine snu kampen mot Brattvåg. Samtidig som han fikk god puls mot slutten, da gjestene trøkket på som verst.

Utover omgangen og mot slutten, setter gjestene inn et trøkk, både på dødballer og ved innlegg. Men vi strammer oss godt opp defensivt, og danker ut det som kommer av Brattvåg-storm. Og dermed kan vi juble for årets første tre-poenger, og i garderoben etter kampen kunne man igjen høre den faste "smacken" som runger ved seier. Introdusert og basert på Asker-mannen, Asker-speakeren og NRK-legenden Jon Herwig Carlsen.

Asker v Brattvåg 3-2

Mål: Mauritz-Hansen x 2, Solberg Aarstad