Asker-fest i Sandvika

I et sommerlig lokaloppgjør var det Asker som sørget for festen.

Som forventet skulle det bli en målrik affære når Asker og Bærum møtes til strid. Og 2. pinsedag ble intet unntak. For selv om Asker kom best ut av startblokkene, så var det nok flere som skjønte at lite var avgjort. Men for all del, superdeilig når Erik Kristiansen sender oss i føringen etter 13 minutter. Det første av 2 mål fra venstrebacken denne kvelden. Og når Årsbog gjør ting helt på egenhånd noen minutter senere, så var stemingen elektrisk i Asker-leiren. Det vil si både ute på matta, men også på tribunen.

Mellom nettmaskene kunne man se Nickolay Årsbog drible seg inn i feltet og sende Asker opp til 2-0.

Men utover omgangen, og spesielt siste 15, så detter Asker noe. Og da er jo ikke Bærum snauere enn at de utnytter dette. En redusering kommer 5 minutter før pausen, og alle får nå nok en påminnelse om at dette ikke var over. Men vi holdt ledelsen 1-2 inn til hvilen.

Bredal og Heggset ut garderoben med en plan om å få opp trøkket i 2. omgangen. Og det klarte Asker-gutta.

Så startet 2. omgangen opp, og Asker-gutta hadde tatt seg selv i nakkeskinnet. For nå var initiativet og trøkket tilbake i mannskapet, og Asker beholdt både roen og føringen i kampen. Derfor ingenting å si på at kaptein Jones nok en gang kriget inn en Asker-scoring. 3-1 og vi følte på en deilig lettelse. Og når dagens mann, Erik Kristiansen, setter sin andre for dagen føltes kampen nå avgjort.

Men Bærum fikk seg en noe merkelig straffe og stilte opp med sin toppscorer. Dog hjalp det lite, for i buret har vi vår egen Erik Hejer. Og han vartet opp med en glitrende redning, og det bare merkerte at dette var Asker sin kveld på badeplassen midt i Sandvika.

Hejer som en katt nede og redder Bærum sin straffe. Mesterlig fra vår sisteskanse.

Og flere scoringer ble det ikke 2. pinsedag på AJ Arena, og dermed kunne alle med Asker-hjerte slippe gleden løs og feire at pinsen nå er over. Og at det ikke minst ble med 3 deilige sort-hvite poeng med hjem til Føyka.

Asker var ikke bare best på banen. Også på tribunen dominerte vi. Og Asker-publikummet kunne gledelig se at Asker var i storform mandags kveld.

Nå venter nok en god treningsperiode for Asker, i det Skeid 2 kommer til Føyka tirsdag 28.05. Og vi fikk selvsagt noen ord med både 2-målsscorer Kristiansen, samt Bård Heggset som fikk gitt en hilsen til gamle kjente.

Bærum v Asker 1-4

Mål: Kristiansen x 2, Årsbog, Jones

Gule kort: Hejer, Syvertsen

Tilskuere: 450

Asker: Hejer - Emanuelsen, Jones (k), Jørgensen, Kristiansen - Sorter, Ryssdalsnes, Fredriksen, Årsbog - Fazi, Syvertsen

Innbyttere: Spiten-Nysæter, Adukonis, Bækken, Edstrøm, Nissen-Lie