- De gjør en kjempejobb

Spillere fra Gatelaget bruker koronakrisen til å dele ut mat

Det er torsdag før 17.mai og langs murveggen nedenfor Fotballhuset er det fullt opp med mat som strekker seg langt bortover kanten av muren.

- Nå blir det ekstra mye godt på 17.mai, sier en.

- Dette er et fantastisk tilbud, kommenterer en annen.

- Jeg ender alltid opp med å ta med meg for mye løk, fleiper en tredje.

- Da blir det løksuppe på deg da, fleipes det tilbake!

I bresjen for dette prosjektet møter vi to sentrale aktører og spillere fra Gatelaget til Asker (totalt er de tre som deler ut mat). Vemund Lie og Jon Matre, har siden mars sørget for å hjelpe til med levering av mat rundt om i kommunen. Og med koronakrisen vi nå har vært og fortsatt er inne i, har deres innsatts betydd ekstra mye for mange.

 

IMG_5265
Transportørene: Jon Matre (til venstre) og Vemund Lie er Gatelagets gode hjelpere 


- Jeg har vært tilknyttet Grindestua som frivillig en god stund, men det er via Fotballstiftelsen vi har fått muligheten til å dra inn til Matsentralen og hente mat, forklarer Vemund Lie, som sammen med sin lagkamerat på Gatelaget, Jon Matre, reiser inn til Oslo en gang i uken og henter mat som blir utlevert på Føyka.

- Det er et enda større behov for mat i disse dager hvor folk opplever litt trangere økonomi. Og det beste er at det er så store mengder mat at folk faktisk er nede i 0,- i eget matbudsjett. Det bidrar til  å rydde opp i økonomien til folk, sier Vemund stolt.

Hvorfor gjør dere dette?

- For oss så handler det om å fylle dagene, samtidig som vi gir noe tilbake til samfunnet. Vi fyller tiden med noe verdifullt og legger oss med et litt større smil om munnen.

Samfunnsansvarlig i Asker Fotball, Andrè Muri, er stolt over innsatsen som blir lagt ned.

- Disse gutta gjør en fantastisk jobb. Fra å reise inn til Oslo, til å pakke mat, og så levere den ut her på Føyka, får de helt klart en høy stjerne hos folk som kommer og henter maten, forklarer den tidligere stopperkjempen, som også er behjelpelig med organisering og utlevering av mat.

IMG_5257
Full kontroll: Samfunnsansvarlig Andrè Muri bidrar med pakking av mat

Fakta: Matsentralen Norge er et nettverk av matsentraler som legger til rette for å omfordele overskuddsmat fra matbransjen til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte. Gjennom arbeidet, bidrar Matsentralen til å redusere matsvinn, og samtidig bistå mennesker i vanskelige livssituasjoner. Matsentralen har i en årrekke samarbeidet med Fotballstiftelsen om dette prosjektet.

Matsentralen delte ut hele 43.tonn mat på kun èn hel uke i mai - det tilsvarer 86.000 (!) måltider. 

IMG_5261
God stemning: Det er alltid god stemning på Føyka når Vemund og Jon har vært hos Matsentralen for å hente flere varer

 

Annonse fra Obos-ligaen:
- De gjør en kjempejobb

- De gjør en kjempejobb

Spillere fra Gatelaget bruker koronakrisen til å dele ut mat