Lørdag var det igjen duket for kamp på Føyka i det vi tok imot Fram Larvik.

Asker kom til treningskampen lørdag med flere spillere på skadelista. Men det førte til godt med spilletid til de som var i aksjon. Samt at unge lovende talenter fra egen ungdoms-avdeling også fikk sine debuter på a-laget.

IMG_0983
Før kampstart markerte Asker solidaritet med de lokale bredde-lagene. Vi vil ha bredden i gang!

Før kampen blåste i gang, var det meldt at også bortelaget kom til å gi spilletid til bredden i sin tropp. Dermed lå det i kortene at mange spillere ville være i aksjon. Og at kampens rammer bar preg av 2 lag som ønsket å komme behersket og kontrollert i gang med sitt kamp-program før seriestart.

Førsteomgangen viste at begge lag ønsket å holde på strukturen, få i gang eget pasningsspill og kjenne på en ordentlig kamp-situasjon igjen. Og sett med Asker-øyne, kan man vel si at initiativet i kampen lå hos oss. Dermed ingenting å si på at Didrik Sereba åpnet mål-kontoen, når han kom før keeper på et innlegg fra Isegran, og nokså greit kunne heade ballen i et åpent mål.

Dog var Fram på ingen måte ferdige med sitt. Tvert imot; først får de tråklet seg inn i vår 16-meter. En retur blir fanget opp på 14 meter og vakkert ekspedert opp mot Vegard Pedersens venstre kryss. 1-1. Og ikke lenge etterpå, gikk Larvik-laget likeså godt opp i ledelsen. En corner slås inn i vårt felt, det blir litt klabb og babb, før ballen spretter i et asker-ben og rett i mål.

Dermed går bortelaget inn til pause med en ledelse 1-2.

IMG_1023
Fram tar ledelsen på en corner. Litt klabb og babb i feltet - og vipps så spratt ballen i mål.

Andre omgangen starter så med de varlsede bytter. Bortelaget kommer sågar med et nesten helt nytt lag.  Og mye av det vi så i første omgangen ser vi igjen i 2. omgang. Dog er Fram mere med i spillet i denne fasen. Mens de største sjansene står nok vi får. Blandt annet kommer Didrik alene med keeper, runder han, men blir så taklet i siste moment. I tillegg har han en ball i tverrliggeren.

IMG_0971
Midtbanespilleren Trygve Solberg, en av flere nykommere som fikk sin debut for Asker lørdag.

Mot kampens siste fase bytter vi innpå den unge trioen Andreas, Elias og Spiten. Som alle 3 bidro godt med sine innhopp. Godt å se for klubbens sportslige ledelse at unge spillere er med og tar gode utviklingssteg.

En annen spiller som markerte seg, var "Obi" Okeke. Som med sin hurtighet ofte utfordret og skapte farlighetet mot Fram-forsvaret. Og ca 10 minutter før slutt, ble han dratt ned i feltet og med det straffe til oss. Den satte Didrik sikkert i mål, og utlikningen var et faktum.

Og med det endte kampen på Føyka uavgjort.

Asker v Fram 2-2 slutt. Sereba x 2.