Ellevilt drama endte i seier

Som vanlig ble det underholdende når Asker og Bærum møttes til lokal-oppgjør.

Men vi må til siste halvdel av kampen for at pulsen virkelig skulle opp. For det var ingen stor 1. omgang fra Asker-guttene. Og Bærum leder fortjent til pause med en 1-0 ledelse som i målprotokollen vil stå som selvmål. For Davod Arzani var uheldig og løp en retur fra vår nye keeper Enoc Mwambi,rett i mål.

Enoc M. Mwimba fikk sin debut for Asker søndag. 2 baller måtte han hente ut, men kom fra det hele med en god opplevelse til slutt.

2. omgangen startet så med at Bærum fortsatte å være det laget med mest kontroll på kampen. Asker kom ikke helt ut av startblokkene i denne omgangen heller, og når de gule kunne doble ledelsen på et fint angrep, var det nok mange med Asker-øyne som så mørkt på tilværelsen. Men gutta brettet opp ermene og jobbet på.

For etter ca. 60 minutters spill kom både regnværet og et taktskifte i kampen. Asker-gutta våknet mere, og skapte et større offensivt trøkk i kampen. Derfor øynet mange ett håp når Julius Skaug headet inn en redusering i det 65. minutt. Hadde vi mere i oss?

Ja, er svaret på det. Men Bærum nettet faktisk en gang på stillingen 2-1. Men det ble annullert for offside. Ok, heldige der, så vi jobbet bare på. Men det ville seg ikke før i sluttminuttene. For endelig skulle vi også få uttelling på en corner; tidligere Bærum-spiller Rasmus Isegran krangler seg fri i feltet og kan hardt og kontant sørge for utlikning på Kadda i det 88.minutt. Deilig!

Og fra benken kom det bytter som skulle være med å avgjøre det hele. For når unggutten Sesay kom innpå og fikk ballen i god posisjon på en overgang, var han ikke snauere enn at han utfordret 1 vs 1 og lekkert satt ballen i lengste hjørnet. Kampen var snudd og Asker i føringen. Det godt på overtid. Og du verden så deilig det smakte.

Lansana Sesay - den store Asker-helten på overtid. Unggutten avgjorde søndagens lokal-oppgjør til vår fordel.

Dermed ble det full Asker-jubel når dommeren blåste av kampen. 3 poeng i en livsviktig kamp der vi lenge lå under. Og assistent trener Martin Tveten oppsummerer kampbildet slik;

- Bærum vinner mange dueller og presser oss godt i store deler av kampen. Vi blir for utålmodige i angrepsspillet vårt og klarer ikke å skape de store sjansene. Etter 0-2 legger de seg lavere og det virker som de gikk litt tom for krefter. Da får vi vist godt angrepsspill og spiller slik vi snakket om i pausen. Ekstremt deilig med seier på overtid og veldig gøy at det er en lokal unggutt som avgjør en sånn kamp.

Og med disse ordene er da den kjente høstjakta i Asker godt i gang. Full pott på 2 kamper, og over nedrykksstreken i skrivende stund. Men høsten er lang og oppgavene tøff i tiden som kommer.

Bærum v Asker 2-3

Mål: Skaug, Isegran og Seasay