Føyka gikk bananas på overtid

8 minutter på overtid ble seieren sikret på Føyka søndag

I en kamp som nok var under pari i store deler av kampen, sett med Asker-øyne, var gleden over 3 poeng til å få og føle på. 8 minutter inn i  overtiden.

For i en jevn og tett høstinnspurt var kun 3 poeng godt nok for et Asker-lag som ønsker å være med å kjempe helt inn denne sesongen. Og dermed kunne ikke scoringen til Aaron Jones vært mere viktig enn den ble i slutten av 2. omgangen. For til pause ledet de brune 0-1 etter en liten førjulsgave fra våre bakre rekker. Og omgangen ellers var det lite å skrive hjem om også.

Ballgutta ba om at A-gjengen fant frem en indre vinnermentalitet i pausen. Og jaggu fant man den. Godt på overtid.

2. omgangen ble bedre sett med Askerøyne, men ikke før godt uti oppgjøret. For først så utlikner innbytter Adukonis på en godt satt cornerheading i det 68. minutt. Og Asker var nå i en periode hvor man bare malte på mot MIF-buret. Og det så lenge ut til at dette skulle bli en kamp hvor Asker kunne spilt til påsken uten å score flere mål. Men en kaptein på offensivt raid ville det annerledes.

Her stanger Erikas inn utlikning. Men man var fortsatt ikke helt i mål med kun denne scoringen.

For godt inn i overtiden som skulle være 7-8 tillagte minutter, så var det helt på tampen av denne at avgjørelsen kom. For et lavt innlegg i MIF-boksen ble styrt i mål av kaptein Jones selv. Og med det, helt pandemonium på Asker-linja. Mann og mus løp til for å juble, og det virket i et par sekunder som om VM-pokalen var kommet hjem til Føyka. Men ikke så rart heller kanskje, for i en kamp som ikke var av det beste vi har levert denne sesongen, så var kun 3 poeng godt nok om man skulle henge med i opprykkskampen.

Her jubler hele Askerbenken rundt kaptein Jones. Vakre bilder dette.

Vi fikk kapteinen selv i tale etter kampen, og han var helt tydelig på at det aller viktigste var 3 poeng søndag:

Asker v Mjøndalen 2 2-1

Mål: Audkonis, Jones

Tilskuere: 231

Asker: Norrman - Emanuelsen, Pettersen, Jones (k), Larsen - Sorter, Spiten, Juvet Arnesen, Bækken - Syvertsen, Fazi

Innbyttere: Støfring, Adukonis, Kristiansen, Jørgensen