Frigg nedsablet på Føyka

Det ble en perfekt start på del 2 av sesongen for Vegard Skogheims menn søndag

For dem som liker å lese tabell, så var nok søndags oppgjør på Føyka nokså enkelt å beskrive; et real bunnoppgjør. Og for Asker sin del var premissene enkle; kun seier godt nok.

Men det var ikke bare Asker som hadde behov for å angripe og skape ting. Gjestene fra storbyen var også frempå i store deler av 1. omgangen og skapte ting de også.

2 viktige menn for Asker søndag. Roman Fazi og Sindre Mauritz-Hansen.

Dog var det endelig Asker sin tur til å få uttelling på corner i 1. omgangen på Føyka. Etter 17 minutter treffer en curl fra servitør Fazi, Mauritz-Hansen på hel volley. Og med det Asker-gutta i føringen. Noe som stod seg inn til pausen.

Og ut av startblokkene i 2. omgangen kom virkelig Føyka-gjengen. For allerede etter 3 minutter får vi tildelt straffe når en Frigg-spiller handser i eget felt. Sindre opp på krittet og vår toppscorer sikker som vanlig. 2-0 og vi har virkelig kampen i vårt spor. Og som ikke det er nok, Heredia-Randen felt på 16 meter kun minutter etterpå. Midt på målet ca, stiller Roman Fazi seg opp. Og han er nådeløs - en prosjektil sendes i retning krysset og rett inn går den. Keeper sjanseløs og Asker har nærmest punktert kampen før 2. omgangen har fått satt seg ordentlig.

IMG_5172.JPG
Aaron og Rasmus ryddet unna det som kom i de bakre rekker.

Utover omgangen ble det behagelig å være Asker-spiller. For nå hadde man god kontroll på sakene. Og i målprotokollen kunne det fort ha vært flere mål enn de 3 som ble presentert. Men gutta cruiset inn seieren, holdt nullen og bygde rikelig med selvtillit og godfølelse for det som kommer. Og coach Skohgeim ga også spilletid til 2 egne unggutter fra junior-stallen i det Lana Sesay og Håkon Edstrøm som fikk sin a-debut, fikk spilletid.

IMG_5127.JPG
Skoghem og Tveten godt fornøyde med det de fikk se søndag.

- I dag var det godt å komme skikkelig i gang etter sommmerpausen. Første 45 til tider noe rufsete, men 2. omgangen kontrollerte vi helt. Vi fikk til lengre angrep og mye bra spill. Og ikke minst holdt vi nullen for første gang i år, noe som resulterer i en solid seier. Når vi ikke får spilt 2 kamper på en gang, så blir fokuset fremover den litt kjedelige "en-kamp-om-gangen" setningen, kommenter en godt fornøyd hovedtrener etter søndagens oppgjør. Vel vitende om at oppgavene står i kø fremover.

Og neste helg allerede; lokaloppgjør på Kadda mot De Gule. Der har vi litt å revansjere.

PS! Mauritz-Hansen ut på båre og til sykehus for rutinekontroll etter en liten hodesmell. Ny sjekk onsdag, men i følge medisinmann Allain var toppscoreren skarp og klar ved hjemreise. Vi krysser fingre og ønsker god og rask bedring.

Asker v Frigg 3-0

Mål: Mauritz-Hansen x 2, Fazi

Gule kort: Fazi, Jones

Tilskuere: 207

Asker: Storsve - Emanuelsen, Isegran, Jones (k), Arzani - Skaug, Heredia-Randen, Solberg Aarstad - Fazi, Mauritz-Hansen, Fredhall

Innbyttere: Madsen, Sesay, Can og Edstrøm