Frisparkperle i høstmørket

Et frispark på høyt nivå sendte Asker føringen. Og til slutt fikk Asker med seg alle poengene inn i garderoben. Takket være 2 mål fra Fisnik.

Rammen rundt tirsdagens kveldskamp var klare; Asker har hengekamper som må tvinges inn i kalenderen og laget må komme seg ajour. Da er det bare å brette opp ermene og klinke til.

Og det gjorde Asker til gangs ut fra startblokkene. For allerede etter 8 minutter viste dagens mann, Fisnik Kastrati, alle de over 200 fremmøtte hvordan man curler inn frispark fra langt hold. Ca 25 meter var det og ballen føyk over muren og inn i krysshjørnet. Lekkert, elegant og av topp internasjonal kvalitet dette.

Fisn_Obi.JPEG
Kveldens 2 målscorere. Fisnik Kastrati og Obilor Okeke.

Selv om Asker kom godt ut av startblokkene, var det på ingen måte noe tamt Kvik-lag som møtte oss. De også, som oss, kriget om å få initiativ i kampen. Og litt hakkete ble oppgjøret, da begge lag ga hverandre lite tid og rom til å tune inn finspillet. Men vår ledelse holdt seg til pause.

IMG_1870.JPG
Asker måtte krige i alle kampens faser for å hente hjem tirsdagens 3-poenger.

2. omgangen starter så med at Kvik tidlig, litt ut av ingenting, får seg en redusering. Og kampen er plutselig helt åpen igjen. Men vi maler på - og får en god mulighet i det vi vinner ballen høyt i banen. Og der får også Fisnik ballen med tid og rom. Han avanserer og setter den sikkert bak keeperen. Vi er i føringen igjen.

Og utover omgangen er bortelaget tydelige på at de skal jage utlikning og kanskje ta hjem en seier. Vi blir i en fase spilt lave og må fokusere på gode overganger. I tillegg gjør keeper Vegard Pedersen en dobbel-redning det er klasse over. Først slås et skudd i stang og ut. Så en ben-parade på returen. Uber-viktig den!

Vegard måtte ut i full strekk denne kampen. Og det var viktig - for han stengte buret når det trengtes som mest.

Men når Kvik Halden ikke maktet å få ballen i nettet, så gjorde vi det. På en lekker overgang blir Obilor Okeke spilt på blank. Og alene med keeper var han sikker. 3-1 og kampen punkteres.

Dermed nok en 3. poenger i høstjakta til Vegard Skogheim & co. Og når venter en hektisk oktober måned som blir viktig med tanke på hvordan Asker-gutta skal lande på tabellen.

Asker v Kvik Halden 3-1

Mål: Fisnik Kastrati 2, Obilor Okeke

Gule kort: Jones, Okeke

Tilskuere: 233

Asker: Pedersen - Isegran, Jones (k), Hauso, Vogt - Skaug, Gulliksen, Sereba - Fit. Kastrati, Fisn. Kastrati, Okeke

Innbyttere: Fuhre, Fredhall, Svensson og Celina