Full pott i seriestarten

- Helt greit spillemessig, men glimrende poengmessig, oppsummerte coach Skogheim etter kampslutt.

Og det har han nok helt rett i, for å score to mål, holde nullen og komme hjem fra bortebane med 3 poeng, er bare helt topp. Og ikke minst er det gull å komme seg igjennom seriestarten med en feel-good-opplevelse. 

Det var en kompakt og godt organisert Asker-gjeng som sparket i gang serieåpningen borte mot Brattvåg søndags ettermiddag. 40 minutter utenfor Ålesund, finner man en klubb som har en bra satsning i opplegget sitt. Så Asker-leiren visste godt på forhånd at dette ikke ble noen enkel oppgave. 

IMG_1001
Didrik har levert godt med målpoeng og farligheter for oss i pre-season. Det fortsatte han med borte mot Brattbvåg.

Men vi tar da ledelsen allikevel, da Didrik spilles elegant igjennom alene med keeper etter 11 minutter. Og der har han få problemer med å sette ballen i mål, mellom beina på keeperen. Slik at vi kommer i front.  

Spillmessig er det jevnt, men vi er vasse på overganger. Selv om hjemmelaget også skaper noen farligheter her og der. Men en god Vegard Pedersen i buret vårt holder rent i dag. 

Nest mål kommer etter 37 minutter. Også det etter et lite Didrik-show. Han dribler av en mann i kanten på 16, drar seg inn og curler kule i langste hjørne bak keeper. Og ledelsen er doblet. Og det holder seg inn til pause. 

4debut
4 karer som får sine offisielle debuter for Asker i dag. Fisnik, Peder, Gullik og Okeke.

2. omgangen foreløper seg uten de store farlighetene, og Asker kontrollerer kampen "hjem". Dommeren blåser av og vi får med oss 3 poeng i kofferten til Føyka. 

Vegard Skogheim til askerfotball.no etter kampen; 

- Jeg sa før kampen at her at det ikke er vi som skal underholde, og poengene er i dag det viktigste. Det var en litt kynisk inngang til kampen, men for oss handlet det mest om å komme i gang med seriespillet. Og det lyktes vi godt med. For vi har helt klart mere å gå på, og vi skal nå hjem og fortsette å trene på nettopp det. Med en seier her i dag, får vi litt arbeidsro og har en god uke foran oss. Før vi møter et annet godt lag, Hødd, hjemme til helgen. Og så Kvik Halden borte neste onsdag. Så det er gode lag vi skal møte her hele veien i starten, sier en tydelig fornøyd Vegard på vei hjem til Asker søndags kveld. 

Brattvåg v Asker 0-2.

Mål: Sereba x 2.

Tilskuere: 350 Brattvåg kunstgress

Gule kort: 2 stk til Brattvåg.

Asker: Pedersen - Isegran, Jones, Hauso, Bencsik - Skaug, Gulliksen, Fuhre - Okeke, Mauritz-Hansen, Sereba.

Innbytt: Fisnik Kastrati, Vogt og Fredhall. 

Annonse: